Şifrem?
176 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta İlköğretim Haftası Coşkusu
Ayvalık'ta 2011- 2012 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasının ardından yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta ilk tören Kaymakam Nihat Nalbant’ın öncülüğünde ilçe merkezinde ki Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gerçekleşti. Ayvalık’ta ki ikinci tören ise ilçe merkezinde ki Gazi İlköğretim Okulunda yapıldı. Okulun bahçesinde gerçekleşen törende Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın yanı sıra, Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli hazır bulundu.

Törende; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk andını okulun öğrencilerinden Adile Serenay Körükçü’nin öncülüğünde okundu. Törende, bir gurup 8. sınıf öğrencisi, okula bu yıl başlayan minik öğrencilere ‘okulumuza hoş geldiniz’ diyerek bir buket çiçek verdikleri gözlendi. Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Aktaş günün anlam ve önemini anlatan öğrenci yaparken, okul öğrencilerinden Zilan Göktürk de ‘İlköğretim Haftası’ adlı şiiri okudu.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da yaptığı konuşmada, Ayvalık ilçesi genelinde beldeler ve köyler dahil olmak üzere 5 bin 662 kız öğrenci ile 1 bin 916 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 9 bin 978 öğrencinin 2011–2012 Eğitim Öğretim yılının ilk ders yılına başladığı belirtti. Kırbaç, Ayvalık’ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ilçenin en büyük ilköğretim okulu konumunda ki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu da bu yıl ilk kez yaklaşık 700 öğrencisine kucak açtığını kaydederek, “İlçemiz eğitim ve öğretim alanında bölgemizdeki en yüksek eğitim düzeyine çıkmış durumdadır” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından Ali Çetinkaya İlköğretim Okulundan Buse İrem Sayıner ilköğretim ile ilgili şiirini okuduktan sonra kürsüye gelen Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, “Bizim zamanımızda okullarda dayak vardı. Günümüzde öğrencilere dayak atmak kalmadı. Öğrencilerimiz okullarını, öğretmenlerini ve öğrenci arkadaşlarını sevmelidirler. Başarı fertlerin birbirlerini sevip saymasından geçer. Ayvalık Belediyesi olarak her zaman okullarımızın, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz” dedi.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”
Tören’de konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise 2011–2012 Eğitim ve Öğretim Yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, “Geçmiş yıllarda ilçemizde okulların fiziki koşulları oldukça kötü bir seviyedeydi. Ancak yapılan çalışmalar sonrasında bu seviye her geçen yıl biraz daha yükseltilerek, şu anda eğitim ve öğretim açısından bölgede çok iyi bir düzeye geldiğimizi memnuniyetle görüyorum. Öğrencilerimizin derslerini çok çalışarak bizleri mahcup etmeyeceklerine inanıyorum. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Öğretmenlerimizden, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek yarınlarımızı aydınlatmalarını arzu ediyorum” dedi.

Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Kaymakam Nalbant, “Öğrencilerin başarılı olmasında siz değerli velilere çok iş düşüyor. Okuldaki eğitim kadar evde ki eğitim de çok önemlidir. Bu konuda sizlerde üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi diliyorum” diye konuştu. Törende, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterileri yaptıktan sonra, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve beraberindekiler okulun 8. sınıflarından birine girerek ilk derste öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı. Tören, Okul Aile Birliğinin hazırladığı ikramlarla sona erdi.

21.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

ahu akkurt / balıkesir
mehmet akif ersoy ilköğretim okulu
sayın kırbaç ın bu sözlerine malesef üzülerek katılmıyoruz. 2006 doğumlu bu sene m. akif ersoy ilköğretim oklunun anasınıfına başlaması ğereken 6 yaşında bir oğlum var fakat sayın kırbaç ın anasınıflarına ğöstermemiş olduğu ilğiden dolayı 12 eylül 2011 tarihinde okula başlaması ğerektiği halde okula ğidememektedir. MEB yapmış olduğumuz şikayetten dolayıda soruna çözüm bulamadığımız halde kırbaç ın sert tepkisine maruz kalarak çocuğunuzu okula ğöndermezseniz ğöndermeyin şeklinde bir yanıtaldık
26.09.2011 12:48:25
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta İlköğretim Haftası Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi