Şifrem?
120 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Okul Servislerinde, 'Hostes' Sıkıntısı
19 Eylül pazartesi günü başlayacak olan 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı'nı öğrenci taşıyacak olan servis sürücüleri de heyecanla bekliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ancak, özellikle ilköğretim öğrencilerini taşıyacak olan servis araçlarında en az lise mezunu, 22 yaşından küçük olmayan rehber görevlisi yani servisçilerin deyimiyle, "hostes" sıkıntısı yaşanıyor.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü öğrenci servis sürücüleri için okul öncesi iki kademeli eğitim düzenledi. İlki hafta içinde gerçekleştirilen eğitim toplantısının ikinci ve sonuncusu bugün Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu'nda yapıldı. 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında merkez ve merkeze bağlı köylerdeki taşıma merkezlerine öğrenci taşıyacak şoförlere, Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği gereği, "Trafik Güvenliği" ile "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" konusunda eğitim verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Trafik Tescil, Denetleme Şube Müdür yardımcısı Mesut Sinirli, servis sürücülerini uyardı. Mesut Sinirli, "Her yıl olduğu gibi bu sene de bizden, velilerimizden öğrencilerimizi emanet alacaksınız. Okullarına bırakıp tekrar emanetleri geriye getireceksiniz. Üzerinizde büyük bir sorumluluk var. Çok titiz olmanız gereken bir göreviniz var. Bunun için de uymanız gereken bazı kurallarınız var. Neticede siz de ailesiniz, siz de evlat sahiplerisiniz. Hepimiz güvendiğimiz kişilere çocukları emanet etmek isteriz" dedi.

Trafik Şube Müdür Yardımcısı Mesut Sinirli, 2010 yılında (14 Eylül - 17 Haziran tarihleri arasında) il merkezinde 966 servis taşıtının denetlendiğini, bunlardan 115 tanesine değişik maddelerden ceza uygulandığını, il genelinde ise denetlenen toplam 5 bin 511 servis taşıtından kurallara uymayan 419'una ceza işlemi uygulandığını söyledi. Sinirli, cezasız servis aracı sayısının yüzde yüzlere çıkması gerektiğini belirtti. Daha sonra Trafik Düzenleme Denetleme ve Eğitim Büro amiri Komiser Bülent Yılmaz hazırladığı s unumu servis taşıt sürücülerine anlattı. Özellikle hız ve emniyet kemeri konusunda sürücüleri ikaz eden Bülent Yılmaz, servis araçlarının trafikte takip mesafelerine dikkat etmeleri gerektiğini, bu mesafenin 25 metre olduğunu söyledi. Sunumun ardından sona eren eğitimin sonun minibüslerini getiren servis sürücülerinin araçları denetlendi. Tespit edilen hatalar not alınıp sürücülerin bu hata ve eksiklerini pazartesi gününe kadar giderip hazır olmaları, aksi halde servis taşımacılığı yapmalarına izin verilmeyeceği bildirildi. Eğitim toplantısının ardından yapılan denetlemedelerde servis taşıtlarının arkasında bulunması zorunlu olan DUR işaret levhaları incelendi. Bir servis aracının arka camını tamamen kaplayan bayrağın çıkarılmasını isteyen sürücü trafik polisine, "Abi Türk olduğumuz belli olsun diye yaptım" dedi. "Hepimiz Türk'üz" diyen trafik komiseri bu ve benzeri kaplamaların yasak olduğunu hatırlattı. Bir başka servis minibüsünde ise ekzos borusunda patlak olduğu, DUR levhasının sabit olmadığı, aracın bu şekilde servise çıkamayacağı belirtildi.

HOSTES SIKINTISI
Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği eğitim toplantısına katılan S.S. Balıkesir Servis Minibüsçüleri Taşıyıcı Kooperatifi Başkanı Yüksel Bilgiç, 280 üyeden yaklaşık 150'sinin pazartesiden itibaren okullarda öğrenci taşıyacaklarını bildirdi. Kooperatif başkanı Bilgiç en büyük sıkıntılarının ise özellikle ilköğretim servislerinde görev yapacak rehber öğretmeni yani "hostes" veya "servis ablası" bulmak olduğunu söyledi. Hazır iş olduğu halde kriterlere uygun çalışacak en az 22 yaşında ve lise mezunu bayan bulamamaktan şikayet eden Yüksel Bilgiç, her şeye rağmen yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduklarını söyledi. Balıkesir merkez ve merkeze bağlı köylerdeki taşımalı merkezlere servislerle yaklaşık 3 bin civarında öğrenci taşıyacaklarını belirten kooperatif başkanı Yüksel Bilgiç, "Okul servislerimizde özellikle ilköğretim servislerimizde bizden istenilen belgeler arasında rehber öğretmenler var. Hostes diye hitap ettiğimiz servis ablalarımız var. Bunların 22 yaşını doldurmuş ve lise mezunu olması zorunlu. Balıkesir'de yaşam standartları belli, mesela İstanbul'da servis ücretleri 120 ila 200 TL arasında değişiyor. Burada ilköğretim servisleri 40 - 60 TL arasında değişiyor. Bizim şu anda en sık kullandığımız okul servisi araçlarımız 18-21 kapasiteli. 18'lik araçta 18 öğrenci taşısanız bile ortalama 50 TL'den hesaplasak 900 TL eder, bununla mazot masrafını mı karşılayacağız, çalıştırdığımız şoförün maaş ve sigortasını mı ödeyeceğiz? Bizim şehrimizde 22 yaşını doldurmuş lise mezunu olan ablalar zaten gelip servis ablalılığı yapmak istemiyor, bunlarla ilgili sıkıntılarımız var. Düz plaka ile okul servis taşımacılığı yapanlar var. Bunlar bu sene denetimlerin sıkı olması ile bunların tekrar yaşanmayacağı söylendi, öyle olmasını umuyoruz. Kooperatifimizin 3 bin civarında öğrenci kapasitesi var. Akaryakıta son 1 yıl içinde gelen zam yüzde 30.5. Biz geçen yıl 50 lira servis yapmışız, bu sene 55 lira deyince tepki görüyoruz, insanlarımız da haklı ama yapacak bir şey yok. Bu şehrin kapasitesi de bu. Yeni döneme hazırız, araçlarımız yeni, arkadaşlarımız iyi. İnşallah kaliteli hizmetlerimizi sunmaya, her şeyin en güzeline layık olan Balıkesir'imize hizmetin de en iyisini vermeyi hedefliyoruz. İnşallah bu yıl da sezonu kazasız, cezasız atlatırız" diye konuştu.

S.S. Balıkesir Servis Minibüsçüleri Taşıyıcılar Kooperatifi, kendisine bağlı servis taşıtlarının sürücülerine taahhütname imzalatarak sorumluluk altına aldı. Kooperatif tarafından verilen sürede "Okul servis aracı özel izin belgesi"ni almayanların hizmetine hiçbir hak talep etmeksin son verileceği bildirildi.

17.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Okul Servislerinde, 'Hostes' Sıkıntısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi