Şifrem?
244 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Engelliler Şenliği ve Kurtuluş Coşkusu
Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü ile Ayvalık’ta yıllardır kutlanılan Engelliler Şenliği’nin 19. yıldönümü törenlerle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’taki kutlama törenlerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müşaviri Abdullah Güven, Türkiye Sakatlar Konfedarasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Hamdi Atay, Balıkesir Vali Yardımcısı Ayhan Çiftaslan, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, daire amirleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşlarla öğrenciler katıldı.

Sabah saat 09.00’da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanından bulunan Atatürk Anıtında çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Ayvalık Kaymakamlığında protokolün kutlamaları kabulü ile sürdü. Saat 10.00’da yapılan ikinci törende Edremit 19. Motorlu Piyade Tugayı Tören Bölüğü, Ayvalık’ta 19. su yapılan Engelliler Şenliğine Türkiye’nin dört bir yanından katılan yaklaşık 800 engelli katıldı.

“ENGELLİLERİN HAK ARAYIŞLARINDA SONUNA KADAR YANINDAYIZ”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. ve İlçede düzenlenen Engelliler Şenliğinin 19. yıldönümü nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran şehit ve gazileri saygıyla yad etti.

Türközen, “Anadolu’nun işgal edildiği günlerde Ayvalık’ta 172. Alay komutanı Yarbay ali Çetinkaya komutasında ki ilk kurşunun atılması, Anadolu için gerçek bir ışık olmuştur. Kuvvayi Milliye güçlerinin 1922’de İzmir’e girmesiyle birlikte şanlı bayrağımız Vilayet gönderine çekilmiş ve ardından Atatürk’ta İzmir’e gelerek kurtuluşun haberini tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

89. yıl önce var olan o gücün, Ayvalık’ta halen daha var olduğunu vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Cumhuriyetimizin en önemli değeri olan laik-demokratik anlayış sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi. Ayvalık’ın tarihin her döneminde önemli bir stratejik nokta olduğunu savunan Türközen, “Bunlardan bir tanesi de engellilik konusudur. Türkiye’nin her noktasından kentimize gelerek, bizleri onurlandıran engelli dostlarımızla birlikte ‘Farkındalık ve Ayvalık’ sloganına imza attık. 19. sunu kutladığımız bu şenlik süresince, omuz omuza verdiğimiz mücadele sonunda elde ettiğimiz kazanımlar günümüzdeki toplumsal kabul edişleri beraberinde getirmiştir. Bu anlamda hiç kimse engellilerin özgürlüğüne ve özerkliğine karşı çıkamayacak ve örgütlenmelerinin önünü kapatamayacaklardır. Ayvalık halkı, belediye ve şahsım adına rahatlıkla söyleyebilirim ki, Engelli hakları alanında ki çalışmalarımızın süreceği konusunda hiç kimsenin en ufak bir tereddütü olmamalıdır” diye konuştu.

Törenlerde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, engelli haklarının daha üst seviyelerde olabilmesi adına ciddi girişimlerde bulunduklarını kaydederken, etkinliklere katılacağı açıklanan ancak son anda bütçe çalışmaları nedeniyle Ayvalık’ta ki şenliklere katılamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin adına bir konuşma yapan bakanlık müşaviri Abdullah Güven ise yaptığı konuşmada, “Türkiyede son dönemlerde engellilere yönelik yapılan çalışmaların birçok ülke için örnek teşkil ettiğini kaydederek, “Büyük Atatürk’ten aldığımız güçle sadece engellilere yönelik çalışmalarda değil, ileri görüşlülükle, güçlü devletin ve mutlu milletin oluşmasına hizmet edecek bütün politikalarla yorulmadan ve azimle sürdürdüklerini belirtti.

Törenler sırasından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e engellilere yönelik yapmış olduğu hizmetler nedeniyle verilmek üzere, Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca hazırlanan iki ayrı plaket, bakanlığın müşaviri Abdullah Güven’e verilmesi dikkat çekti. Güven’in ardından kürsüye gelen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ve Namık Havutça birer konuşma yapmasının sonrasında halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve akabinde tören resmi geçidi yapılarak törenler son buldu.

KONUŞMALARIN UZAMASINA VATANDAŞ TEPKİSİ
Törenlerde bazı vatandaşlar, sıcak hava ve güneşin etkisiyle engelli çocukların zor anlar yaşadığına dikkat çekerek, konuşmacıların bu durumu görmezden gelerek konuşmalarını kısa tutmamalarına tepki gösterdikleri gözlendi.

Resmi geçit töreninde vatandaşların özellikle askeri bando ve askerin geçişinde ‘en büyük bizim asker’ şeklindeki sloganlarla Mehmetçiklerin yanı sıra yurdun dört bir yanından Ayvalık’a gelen engelli çocukları coşkuyla alkışlamaları dikkat çekti.

16.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Engelliler Şenliği ve Kurtuluş Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi