Şifrem?
108 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Belediyesi'ne Haciz Baskısı
Edremit Belediyesi, halkın daha güzel yarınlarda daha modern çağdaş ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmalara aralıksız devam ederken, geçmiş dönemden kalan borçlardan kaynaklanan hacizler çalışmalarda sıkıntılara neden oluyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Güneş Albayrak şirketinin geçmiş belediye yönetiminden temizlik hizmeti karşılığında alacağı olan yaklaşık 1 buçuk milyon TL borç için o dönemde hiçbir icrai işlem yapılmaz iken, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın başarılı çalışmalarına sekte vurdurmak ve Edremit Belediyesi’ni zora sokmak için icra takipleri sıkça gündeme geliyor. İlgili şirket Edremit Belediyesi’nin mülkü olan taşınmazlarından yaklaşık 17 bin metre karelik piyasa değeri 8 milyon 550 bin Türk Lirası olan arazilere haciz kararı aldıran, ancak 1 buçuk milyonluk borcu için satış kararı aldırmayan Güneş Albayrak şirketi Belediye’nin Edremit halkına hizmet veren araçlarına haciz ve yakalama kararı çıkartıyor.

Konuyla ilgili olarak Edremit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Edremit halkı bunu durumu merak ediyor. Edremit halkının hizmetinde olan belediye hizmet araçları kamu görevlerini yaparken, polis eşliğinde yedi emin depolarına çekiciler ile götürülüyor. Edremit halkının malı olan araçların geçmiş belediye yönetiminden kalan borçlar yüzünden depolara çekildiğini gören vatandaşlar ise tepkilerini dile getiriyorlar” denildi.

Vatandaşlar, “Edremit halkına hizmet için kullanılan araçların haciz yoluyla alınması çok düşündürücü. Kamuya kullanılan araçların alınması çok üzücü” diyorlar. Son olarak gerçekleştirilen haciz çalışmasında Edremit Belediyesi’nde kamu görevi yapan bir otomobil ve bir arazi aracına icra tarafından el konuldu. Haciz yoluyla el konulan Edremit Belediyesi Basın Aracı ile ilgili bir açıklama yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Emrah Elmas, “Sayın başkanımız Tuncay Kılıç’ın talimatıyla basın çalışanlarına destek amacıyla kullanılan bir kamu hizmeti yapan aracın bu şekilde Yedi Emin deposuna alınması çok üzücü ve düşündürücüdür. Edremit Belediyesi’nin taşınmazları üzerindeki hacizler satış kararına dönüştürülmeyip te kamuya hizmet veren araçların depolara çekilmesinde iyi niyetten pekte bahsedilemez. Geçmiş dönemin borçları olduğu bilinen bu borçlardan dolayı Edremit Belediyesi’nin Edremit Halkına ve basına ceza kesilmesi üzücüdür. Basın aracının haciz edilmesiyle Edremit halkının Anayasal hakkı olan haber alma özgürlüğünün dahi kısıtlandığını diyebiliriz. Bu olayı şiddet ile kınıyoruz” dedi.

Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serhat Şenkökçü de yaptığı açıklamada, “Bölgedeki gazeteci arkadaşlarımızın da zaman zaman habere ulaşım amacıyla kullandıkları. Edremit Belediyesi faaliyetlerinin medyaya aktarılmasında ve dolayısıyla vatandaşların haber alma hakkının kullanımında bir faktör olan bu aracın haciz yoluyla alın konulması üzücüdür. Biz gazeteciler olarak borçların ödenmesi yanındayız ancak borç takibi yaparken belediye hizmetlerinin aksatılmaması için gereken özenin gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda kamuoyunun tepkisinin büyük olacağına inanıyorum. Bu uygulamanın en kısa sürede düzeltilip geçmiş dönemden kalan borçların gerçekten tahsili için çalışma yapılacağına inanıyoruz” dedi.

Edremit Belediyesi Avukatı Mürteza Helvacıoğlu ise yaptığı açıklamada, “İlgili firmanın yaklaşık 1 buçuk milyon Türk Lirası geçmiş dönemden kalan borcu mevcut. Ancak ilgili firma Edremit Belediyesi taşınmazları üzerinde bu günkü değeri 8 milyon 550 bin Türk Lirası değerinde haciz işlemi gerçekleştirdi. Ancak bu taşınmazların satışı yolunda hiçbir işlem başlatmadı. Taşınmazların icra yoluyla satışında en düşük değerler üzerinden bile gerçekleşse borcu iki kere ödeyebilecek bir yekün var iken kamu hizmeti veren araçların bağlanmasında iyi niyet düşünülemez” diye konuştu.
Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu da, “Geçmiş belediye yönetimi döneminden kalan borçlar ile Edremit Belediyesi’nin ve Başkanımız Av. Tuncay Kılıç’ın başarılı çalışmalarına gölge düşürmek ve zora sokmak çabası vardır. Edremit Belediyesi Edremit’ e en iyi hizmeti verebilmek için Başta Başkanımız Av. Tuncay Kılıç olmak üzere daha azimli bir şekilde her türlü zorluğa ve engele rağmen çalışmaya devam edecektir. Çıktığımız bu yolda bizi hiç kimse yıldıramayacaktır” dedi.

24.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Belediyesi'ne Haciz Baskısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi