Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

11 Şehit için konser iptaldi ve mevlut okundu
Konser iptal edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit'te Ramazan şenlikleri kapsamında Edremit Belediyesi ve Edremit Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Müzikal Derneği 'nin düzenlediği İsmail Özkan halk konseri, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen bir korucu ve 11 asker için iptal edildi. Konser yerine, gece boyunca şehitler için ilahiler okundu, dualar edildi.

Edremit'te yaklaşık 16 gündür devam eden ve Ramazan boyunca devam edecek olan geleneksel şenliklerde hüzün vardı. HASROM derneği yönetim kurulunun aldığı kararla, TRT sanatçısı İsmail Özkan konseri, Hakkâri'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 1 korucu ve 11 asker için iptal edildi.

Konserde şarkılarıyla sevenlerinin karşısında olacak olan sanatçı İsmail Özkan programın şehitler için iptal edilmesinden sonra konser alanına gelerek şarkı yerine ilahiler okudu.

İsmail Özkan, "Acımızı ben de herkes gibi paylaşıyorum. Edremit'te HASROM derneği ve Edremit Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği güzel bir konserimiz vardı. Şehitlerimiz için konserimizi iptal ettik.

Bizler de dualarla bu hüzünlü günü anmak istiyoruz. Şehit yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. " dedi.

HASROM Başkanı Hüseyin Altıntaş ise "Bizim polisimiz var, askerimiz var, hükümetimiz var. Askerimizin yetkililerinin artırılmasında fayda görüyorum. Ben buradan başkanıma, bakanlarıma, milletvekillerine sesleniyorum. Diyorum ki milletvekilliği dokunulmazlıkları kaldırılsın. 30 tane adam buradan ülkeyi esir almaya kalkıyor.

Bdp partisi adı altında ya bu seçim barajını değiştirsinler bunlar milletvekili olmasın. Adamlar TBMM'de kalkıyor PKK'yı savunabiliyor. Niye milletvekili dokunulmazlığı varmış. Kaldırın kardeşim. Bu, Meclis'in yetkisinde değil mi? Hesabını sorun. Onun için diyoruz ki hain eller bu ülkenin insanına, polisine, askerine, öğretmenine dil uzatan, el uzatan tüm eller kırılsın. Diller kopsun.

Zannetmesin ki bu PKK'lı hainlerde bu ülke yatıyor, bu ülke yatmıyor. Sayın başbakanımız dün akşam söyledi, bıçak kemiğe dayandı. Bu ülkede bıçak kemiğe dayandıysa PKK değil dünya devletleri bir araya gelse Türkiye'nin kılına zarar veremezler. Bunu da bir avuç yobaz duysun. " diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da şehitler için kısa bir konuşma yaptı. Aydınlıoğlu, "Şehitler için bu gece toplanmışsınız. Güzel bir gece icra ediyorsunuz. Allah sizleri, bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın. Gönlümüz isterdi ki çok güzel, çok neşeli bir gece yapılsın. Arkadaşlarımız anlattılar. Acımız büyük. Maalesef 12 tane vatan evladımızı kaybettik.

Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Ama şunu bilin ki bin yıldan beri bu devleti, bu milleti hiç kimse yıkamadı. Hiç kimse Türk bayrağımızın göklerde dalgalanmasının önüne asla ve asla geçemedi. Hükümetimiz, bütün tedbirleri alıyor. Göreceksiniz bu PKK denen çapulcular, bir avuç çapulcu nerden destek alırsa alsın, kesinlikle yok olmaya mahkûm.

Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı evlatlarımıza bir an önce cenabı Allah'tan şifalar temenni ediyorum. Göreceksiniz bu bela bitecek. O PKK denen çapulcular, o bölgedeki Kürt halkının asla ve asla temsilcisi değildir. Onlar bir kere Müslüman değiller. Şu Ramazan mübarek gününde insan öldürmek asla ve asla bir Müslüman'ın işi olamaz. Bu bela bitecek. Bölgede gerekirse taş taş üstünde kalmayacak ve bu millet beladan kurtulacaktır. "diye konuştu.

Daha sonra İsmail Özkan ile birlikte Yakup Ağa Camii İmamı Nevzat Kahya ve Ağa Camii İmamı Alaattin Gürbüz'ün okuduğu ilahi ve kasidelerin ardından okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra şehitler hakkında imam Nevzat Kahya kısa bir konuşma yaptı. Kahya'nın konuşmasından sonra şehitler için dualar edilip fatihalar okundu.

18.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 11 Şehit için konser iptaldi ve mevlut okundu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi