Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ocaklara Ateş Düştü
Hakkari Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen 10 askerimizin evlerine ateş düştü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BURDUR
Hakkari Çukurca'daki hain saldırıda terhisine 89 gün kala şehit düşen Jandarma Komando Er Serkan Altay'ın Burdur'un Tefenni ilçesi Kır Mahallesi, Tarım sokaktaki baba evine ateş düştü. Acı haber aileye saat 16.00 sıralarında Tefenni İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verildi. Anne Cemil Altay (48) fenalık geçirdi. Şehitin evi ziyaretçi akınına uğrarken, evin girişine Türk bayrağı asıldı.

Tefenni'ye Muş'tan geçim sıkıntısı çekmeleri nedeniyle gelen Altay, ailesi geçimlerini burada çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyordu. 5 çocuklu Naif, Cemile Altay çiftinin en büyük evlatları olan şehit Serkan Altay, annesiyle en son üç gün önce konuştu. Annesine ve babasına sevgiler yollayan şehit er Altay, kardeşlerinin hepsini bir arada görmek istediğini söylemiş.

"VATAN SAĞ OLSUN"
51 yaşındaki baba Naif Altay, oğlunun şehit haberini tarlada su sularken aldığını söyledi. Baba Altay," Vatan sağ olsun, devlet sağ olsun milletim sağ olsun. Oğlumla en son bir hafta önce cep telefonundan görüştüm. 'Sağlığım sıhhatim yerinde beni merak etmeyin. Yerim rahat, komutanlarım çok iyi. Arada mayın aramaya gidiyoruz. Biz burada arkadaşlarımla kardeş gibiyiz" dedi. Bende, 'Allaha emanet olun' dedim. Şehit haberini alınca inanmadım. Ama gerçek çıktı" diye konuştu.

Ağabeyinin asker kıyafetli fotoğrafını eline alan 16 yaşındaki Naim Altay da,"Dün akşam görüştüm, 'hepinizi özledim. Geri geleceğim, geldiğimde düğün yapacağım, 5 kardeş Tefenni'nin efesi olacağız' demişti. En büyük hayali bir çatı altında bizlerle olmaktı' diye konuştu.

Şehitin bir diğer kardeşi Yakup Altay(16) ise," Ağabeyimle geçen hafta Çarşamba görüştüm. Derslerime çok çalışmamı, 'gelince bol bol gezeceğiz' demişti. Ama nasip olmadı" dedi.

OĞULLARINA SARILDI
Gözyaşlarına boğulan ve oğullarına sarılarak teselli bulan anne Cemile Altay da teröre lanet yağdırdı. Anne Altay," Yavrum hiç kimsenin kalbini kıramazdı. Diğer kardeşleri ile teker teker görüşürdü. Ciğerleri parça parça olsun düşmanların. Dün sabah aradım aradım birliğini cevap vermedi. Akşam kardeşleriyle konuştu. Sabahleyin aradım telefona cevap vermedi. Halimi hatırımı sordu. Kontör gönderiyordum. Çabuk gel seni evlendiriyordum. Ama acı haberi geldi" diye konuştu.

Şehit er Serkan Altay'ın, Serdar Altay (19), Yunus Altay (18), Naim Altay (16), Yakup Altay (14) ve Sibel Altay (13) isimli beş kardeşi olduğu belirtildi. Ayrıca Serdar Altay'ın ağabeyi Serkan Altay'ın terhisinin ardından askere gideceği öğrenildi.

ARDAHAN
Ardahan'ın Göle İlçesine bağlı Budaklı köyünde yaşayan Vedat Gülden'in şehit olduğu haberi, ailesi ve yakınlarını üzüntüye boğdu. Oğlunun şehit haberini alan baba Hüsamettin ve anne Gönül Gülden sinir krizi geçirirken, yakınları şehidin evine akın etti. Gülden ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 21 yaşındaki Vedat Gülden'in bayramda izine gelmesi bekleniyordu.  Şehit Mehmetçiğin cenazesi, yarın Budaklı köyünde düzenlenecek törenin ardından öğle namazına müteakip defnedilecek.

ORDU
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen askerlerden 2.5 yıllık Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın Ordu'nun Perşembe ilçesi Soğukpınar köyündeki baba evine acı haber ulaştı. Baba Ahmet (48) ve anne Ömür Kılıç (46) adeta yıkılırken, büyük acı yaşayan aileyi yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın 25 Temmuz'da Merve Kılıç (24) ile hayatını birleştirdiği öğrenildi.

MANİSA
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit düşen yedi askerden biri olan Balıkesirli Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42) Salihli'deki evine ateş düştü. Acı olay eşi Şerife Kurt'a (42), Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Metin Şahin ve sağlık personeli tarafından verildi. Bu sabah Hakkari Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Balıkesir nüfusuna kayıtlı Turan Kurt'un Salihli'deki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Acı olayın eşi Şerife Kurt'a bildirilmesinin ardından şehit Uzman Çavuş'un evi ziyaretçi akınına uğradı.

Aslen Balıkesir'in İvrindi ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt, altı yıl Salihli Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda görev yaptı. Kurt'un tayini daha sonra 2009 yılında Edirne'nin İpsala ilçesine çıktı. Kurt, burada iki yıl görev yaptıktan sonra Hakkari Çukurca'ya tayini çıktı. Yeni görev yerine başlamadan önce Salihli'yi beğendiği ve akrabalarının olması sebebiyle Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesinde bir ev satın aldığı belirtildi. Evine yerleştikten sonra 17 Temmuz 2011 tarihinde yeni görev yeri Hakkari Çukurca'da göreve başladı. Kurt'un evli ve Furkan (16) ve Nihal(12) isimlerinde iki çocuğu olduğu öğrenildi.

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım "Sanıyorum 1,5 ay önce buradan ev alıp çocuklarını buraya yerleştirdikten sonra Hakkari'deki görev yerine intikal etmiş. Bugün kendisini kaybettik. Ailesine başsağlığı diliyorum. Umarım bu acılar biter" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt'un halasının oğlu emekli Havacı Astsubay Cafer Korkmaz da şunları söyledi: "1 ay önce Salihli'deki evini aldı. Salihli'yi çok sevdiği için ve bazı akrabaları da Salihli'de olduğu için buraya yerleşmeyi seçmişti. Zaten Hakkari'deki görevine 1 ay önce başlamıştı. Şu an cenazenin Salihli ya da Balıkesir'e mi defnedileceği konusundaki kararı ailesi verecek. Şehidimizin bütün ailesi Balıkesir'de yaşamakta. Bu askerlerimizin görev yaptıkları bölge çok zor bir yer. Vatan sağolsun."  Şehit Uzman Çavuşun emekliliğine dokuz ay kaldığı öğrenildi.

ANKARA
Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.  Yenimahalle'de Binbaşı'nın babası İsmail Başayar ile annesi İnayet Başayar'ın kaldığı evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Mahalle sakinleri teröre lanet yağdırdı. Bütün sokak bayraklarla donatılırken komşuları bina önünde toplandı.

KAHRAMANMARAŞ
Sabah askerlerin geçişi sırasında mayın patlatılması ve arkasından gelen birliklerin pusuya düşürüldüğü saldırıda 7 askerimiz şehit olmuş, 11 askerimiz yaralanmıştı. Şehit olan askerlerden birinin Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Hakan Çil olduğu bildirildi. 24 yaşındaki uzman çavuşun 3 ay önce dünya evine girdiği, yakınlarının Beyceğiz Mahallesi'nde ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı. Şehidin annesinin bir süre önce vefat ettiği babasının ise İstanbul'da olduğu kaydedildi. Şehit Uzman Çavuş Çil'in yarın memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.

KIRIKKALE
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayın patlaması sonucu şehit olan 7 askerden bir tanesinin Kırıkkaleli uzman çavuş Nazır Elitok (25) olduğu bildirildi. Şehit uzman çavuşun Tuba Elitok ile 3 yıllık evli olduğu ve Göktuğ adında 9 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi.

Eşi ve çocuğu Tunceli'de oturan Elitok'un 4 yıllık uzman çavuş olduğu ve 3 yıl Sinop'ta görev yaptıktan sonra Hakkari'ye geçtiği kaydedildi. Öte yandan, şehit haberi Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

18.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ocaklara Ateş Düştü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi