Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Recep Şeker :' Tuna Aktürk Yalan Söylüyor '
AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, hakkında ileri sürülen bazı iddilarla ilgili basın açıklaması yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'e tepki gösteren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, "Tuna Aktürk yalan söylüyor" dedi.

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Yeni Balıkesir Gazetesi'ne yapılan operasyon kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün kendisiyle ilgili gazetelere şahsını töhmet altında bıraktığını ileri sürdüğü beyanatlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme zaruretinin doğduğunu söyledi. Şecep Şeker açıklamasında şunları söyledi;

"Tuna Aktürk sahsımla ilgili mahkeme kararlarını ilgili gazeteye belge temin etmek iddiasıyla şüpheli sıfatıyla çağırılmıştır. İddia ettiği gibi İsmail Koca onu arayıp sahsımla ilgili mahkeme kararı olup olmadığını sormamıştır. Aksine İsmail Koca'yı kendisi arayıp, 'Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker'le ilgili mahkeme kararı olduğunu, Erdek'teki bir dava ile ilgili beş ay görevden men edilme kararı olduğunu söylemiştir. Yani benim mühendisliğimin elimden alındığını ceza verildiğini söylemiştir. Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk yalan söylemiştir. Gazeteciyi arayan kendisidir. Bunu İsmail Koca benimle görüşerek geçen konuşmalarının ayrıntılarını bana anlatmıştır. Bende kendisine o mahkeme kararında bir şey olmadığını isterse gazetesinde kullanabileceğini ifade ettim. Aktürk'ün buradaki amacı siyasi olarak şahsımı yıpratmak olduğu ayan beyan ortadadır. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali basına verdikleri demeçte bunun bir siyasi linç olduğunu ifade etmişlerdir. İnancım o ki mahkeme sürecinde bütün bunlar ortaya çıkacaktır. Beni asıl üzen Balıkesir'in şehremini olan Belediye Başkanı İsmail Ok'un Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün asılsız siyasi rant amacı güden bu davranışının arkasında durduğunu belirtip, gündem saptırma niyetli açıklamalarıdır. Ben İsmail Ok'un yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Aksini düşünmek olayın vehammiyetini daha da artırır. Sizleri birde söz konusu olan hakkımda söylenen mahkeme kararı ile ilgili bilgilendirmek istiyorum. Söz konusu inşaat Erdek'te yapılmıştır. Daha önce çalıştığım Yapı-Denetim şirketinde kontrollüğünü yaptığım bina ile ilgili açılan dava 2005 yılına aittir. Mahkeme kararı ayrıntısında Recep Şeker'in sıfat ve görevi gereği durumdan sorumlu olmadığı belirtilmiş, ancak Yapı-Denetim kanunu ilgili maddesi gereğince bütün mühendislerin müteselsilen sorumlu olduğunu ifade edip, görevi ihmalden malum ceza verilip, ancak hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar vermiştir. Ayrıca Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası davayla ilgili üyesi bulunan mühendislere idari ceza verilmesine gerek bir suçlarının olmadığını raporlarla belirtmişlerdir.

Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere burada üzerinde dikkat edeceğimiz husus Belediye Başkanı Yardımcısı Tuna Aktürk'ün siyaseten yıpratma amacıyla gazeteciyi arayıp bilgi ve belge verdiği. Ayrıca Belediye Başkanı İsmail Ok'un da Ben Tuna Bey'in arkasındayım diyerek bilerek ya da bilmeyerek, bu ahlaki zafiyete ortak olmuştur."

16.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Recep Şeker :' Tuna Aktürk Yalan Söylüyor '

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi