Şifrem?
212 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Emin Buldan Tutuklandı
31 kişi şikayet etti, Emin Buldan, oğlu Sedat Buldan ve yazı işleri müdürü tutuklandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Yeni Balıkesir Gazetesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan gazetenin kurucusu ve eski sahibi M. Emin Boldan, gazetenin sahibi ve tüzel kişilik temsilcisi aynı zamanda genel yayın yönetmeni oğlu Sedat Boldan ve gazetenin yazı işleri müdürü kadrosunda bulunan İsmail Koca sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandılar.

Emin Boldan, oğlu Sedat Boldan ve Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca, "Suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetlerinde bulunmak, tehdit ve şantaj ile menfaat temin etmek, kişisel bilgileri izinsiz kaydetmek" suçlarından haklarında soruşturma başlatılmış ve adli makamlara sevk edilmişlerdi. Yeni Balıkesir Gazetesi'nin yayınlarıyla ilgili olarak mağdur ve şikayetçi konumunda dosyada iş adamı, avukat, doktor, müteahhit vb. konumunda 31 kişinin bulunduğu bildirildi.

Dün akşam başlayan adliyedeki işlemlerde şahısların ayrı ayrı ifadelerini alan savcı tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan 3 şüpheli de tutuklandı. Adliyedeki işlemler saat 01.30 sıralarında sona erdi.

Tutuklanan şahıslardan Emin Boldan şeker hastalığı sebebiyle geçirdiği rahatsızlıktan kaldırıldığı hastanede servise yatış verildiği için tekrar Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken, Sedat Boldan ve İsmail Koca'nın ise Kepsut'taki Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildikleri bildirildi. Emin Boldan'ın hastanede tutuklu ve hükümlüler için ayrılan mahkum koğuşunda gözetimde tutulacağı, tedavisinin ardından cezaevine gönderileceği belirtildi.

Bu arada soruşturmanın üçüncü gününde şok bir gelişme yaşandı. Yeni Balıkesir Gazetesi'ne, "belge temin etmek" iddiasıyla Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmak üzere emniyete davet edildiği bildirildi. Aynı zamanda Balıkesirspor Kulübü Başkanı olan Tuna Aktürk, takımın Bolu kampından Balıkesir'e dönerek bugün emniyete gidip KOM şubede ifade verdi. Aktürk, savcılık talimatıyla alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aktürk, 'şüpheli' sıfatının bir yanlış anlama olduğunu bildirdi. Tuna Aktürk, gazete çalışanı İsmail Koca'nın AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ile ilgili bir mahkeme kararını sorduğunu, kendisinin de bu mahkeme kararının var olduğunu söylediğini belirtti. Aktürk, bu konuşmanın teknik takipte dinlemeye takıldığını, belge temin etmek, bilgi sızdırmak iddiasıyla dosyaya işlendiğini ancak mahkeme kararlarının herkese açık olduğu için bunda bir sakınca olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Aktürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeni Balıkesir Gazetesi'nin yazı işleri müdürü İsmail Koca beni arayıp Recep Şeker'le ilgili mahkeme kararı olup olmadığını sordu, ben de var dedim. Recep bey hakkında resmi evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmaktan dolayı verilmiş bir hüküm var. Erdek Belediyesi tarafından açılan bir davaydı, Recep bey, yapı denetim şirketinde kontrolör olarak görev yapıyor. Açılan davada mahkeme 5 ay görevden men cezası verdi. Yani fenni mesullük yapamaz. 5 aylık süresinin de dolup dolmadığını bilmiyorum. Bana bununla ilgili mahkeme kararı soruldu, olduğunu söyledim. Mahkeme kararları herkese açıktır. Konu bu. Emniyetteki ifadem 15 dakika sürdü, ifademi verdim ve ayrıldım. Allah'a şükür bizim öyle yüzümüzü kapatacak bir şeyimiz yok".

AKTÜRK: "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"
Aktürk, emniyette bugün verdiği ifadesiyle ilgili yerel bir gazetede kendisiyle ilgili bugün yayınlanan, "Belediye'ye Sıçradı" başlıklı haberle ilgili tüm hukuki haklarını kullanacağını, avukatlarının gereken işlemleri başlattığını, gazete hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Öte yandan, operasyonla ilgili olarak şu ana kadar henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni Balıkesir Gazetesi hakkındaki soruşturmanın Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz (Karahallılar, Bu Piliç ve Ak Oto şirketlerinin sahip ve ortağı) ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula (Kula Yağ, Emek Yem, Nazar Un, Bu Piliç şirketlerinin sahip ve ortağı) gibi işadamlarının yaptığı suç duyurusu üzerine başlatıldığı öğrenildi. Gözaltındaki 3 kişinin, "suç örgütü kurmak, şantaj ve tehdit yoluyla menfaat temin etmek, kişisel verileri izinsiz kaydetmek" suçlarından adli makamlara teslim edilecekleri bildirildi. Şu ana kadar mağdur iddiasıyla 20'ye yakın işadamının şikayetçi olduğu, şikayetçi sayısının artabileceği belirtildi. Yeni Balıkesir Gazetesi'nin sahip ve çalışanları ile ilişkide oldukları kişi ve kurumların yaklaşık 1 yıldan beri teknik takibe alındıkları bildirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'nin planlı operasyonuna Ankara'dan Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve Bursa'dan da teknik ekiplerin destek verdiği öğrenildi. Operasyonda gazetenin idare binası ile şahısların evlerinde yapılan aramalarda el konulan belge ve kayıtların incelendiği, izinsiz şekilde kaydedildiği ileri sürülen kişisel verilerle ilgili dijital kayıtların Bursa'daki kriminal laboratuarda incelendiği, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

10.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Emin Buldan Tutuklandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi