Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kabotaj Bayramı Coşkusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 85. yıldönümü ülkenin sahil bölgelerinde olduğu gibi Ayvalık'da heyecanlı yarışların yanı sıra, büyük bir coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sabah saat 09.30’da Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Liman Başkanı Hüseyin Demir yaptı. TBMM’de 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk Milletinin denizlerinde de egemenlik hakkını kazandığını vurgulayan Demir, “Özellikle son yıllarda denizcilik alanında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Denizcilikte e-devlet uygulamasına geçilmiş olması nedeniyle bu sektördeki her türlü iş ve işlemler en kısa sürede sonuçlandırılabilmektedir. Denizcilik alanından her kademede akademik ve temel eğitim veren üniversitelerimiz, yüksek okullarımız ve çeşitli eğitim kurumlarından mezun olan denizcilerimiz dünyanın tüm denizlerinde hizmet verebilmektedir. Ayrıca denizciliğin hızla büyüyen bir sektör olması nedeniyle, bu sektöre yönelik açılan meslek liselerinin sayısı da hızlı bir artış göstermektedir. Bir Denizcilik Meslek Lisesi de önümüzde eğitim-öğretim yılında Ayvalık’ta da açılacak olması bizleri son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ayvalık Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan folklor ekibi sergiledikleri halk oyunlarıyla izleyenler tarafından büyük bir ilgi izlendi. Daha sonra Sahil Güvenlik Botuyla, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Garnizon Komutanı Mehmet Canlı ve Liman Başkanı Hüseyin Demir tarafından Ayvalık Belediyesince hazırlanan bir çelenk, deniz şehitlerinin ruhlarına izafeten denize bırakıldı. Ayvalık’ta ki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerinin ardından yapılan yüzme yarışlarına 100’e yakın genç dereceye girmek için mücadele etti.

50 Metre Erkek Serbest Yıldızlar yarışlarında, birinciliği Ahmet Can Söyler, ikinciliği Eren Gökçen ve üçüncülüğü de Kutay İmren kazanırken, 100 Metre Serbest Yüzme Yarışlarında ise; Özgürcan Gör birinciliği, Zafer Aksaç ikinciliği ve Orkun Salan ise üçüncü oldu. 100 Metre Serbest Büyükler Yüzme Yarışlarında ise, Uğur Jale birinci, Ömer Yılmaz ikinci ve Tayfun Arman üçüncü olurken, 6 yaşında ki minik yüzücü Boran Gökşin ise yüzme stilleriyle izleyenler tarafından büyük alkışlara layık görüldü. Ayvalık’ta ki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında yapılan deniz sporları yarışmalarının yelken klasmanında ise Uğur Sivaslıoğlu, Hasan Dalgıç, Furkan Mercan, İbrahim Sütlü, Egemen Uçar adlı gençler dereceye girmeyi başardı.

Yüzlerce vatandaşların izlediği yarışmalarda her yıl olduğu gibi bu yılda en büyük ilgiyi Yağlı Direkten Türk Bayrağını alabilme mücadelesi gördü.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Ayvalık’taki yağlı direk yarışmalarında 11 kişi zevkli mücadeleler sergilerken, yarışmada yağlı direkten bayrağı Selahattin Yıldız almayı başarırken, 30 kadar sporcunun yakalamaya çalıştığı ve renkli görüntülere sahne olan Ördek Yakalama Yarışını ise Fatih Kale kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Garnizon Komutanı Mehmet Canlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Liman Başkanı Hüseyin Demir verdi.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerinde emeği geçenlere dağıtılan Liman Başkanlığı ödüllerini ise Ayvalık Kaymakam Nihat Nalbant verdi. Yelken dünyasında, Ayvalık’ın ismini yurt içi ve yurt dışında tanıtmasıyla bilinen Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Kaldırımcı’ya ise, Ayvalık Liman Başkanlığı tarafından başarılı çalışmalarından dolayı plaket verildiği gözlendi.

01.07.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kabotaj Bayramı Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi