Şifrem?
71 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AK Parti'de Ağlatan Toplantı
Balıkesir 5.sıra milletvekili adayı iken seçilemeyen Mehmet Akif Okur teşekkür etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti'den Balıkesir 5. Sıra Milletvekili Adayı iken seçim sonuçlarına göre ancak 4 milletvekili çıkarabilen partisinden seçilemeyen eski İGM başkanı Mehmet Akif Okur, basın toplantısı düzenleyerek yapılan çalışma ve partiye verilen destek için herkese teşekkür etti. Okur'un yaptığı açıklama esnasında AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ise duygulanırken gözyaşlarını tutamayıp ağladı.

AK Parti İl Teşkilatında 12 Haziran seç imlerinin ardından ilk defa basın toplantısı düzenlendi. AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve 5. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Akif Okur'un ortak düzenlediği basın toplantısında merkez ilçe başkanı Recep Şeker, kadın kolları ile gençlik kolları başkanları, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, 8. sıra milletvekili adayı Hilal Demirözer ile partililer de hazır bulundular. Buruk ve hüzünlü bir basın toplantısı yaptıklarını söyleyen Mahmut Poyrazlı, "Güzel bir atmosferde güzel bir seçim dönemi geçirdik hem Balıkesir'de hem Türkiye'de bir, iki küçük sıkıntı haricinde ciddi sorunlar ortaya çıkmadı. Güzel bir seçim kampanyası oldu. Balıkesir ve Türkiye'de siyasi nezaketin biraz daha yerleştiği kanaatindeyim. Tabi ufak tefek hadiseler oldu. Balıkesir'de de oldu, Türkiye genelinde de oldu. Ama bunlar mazur görülebilecek hadiseler. Önemli olan seçimlerin güzel bir atmosfer içerisinde geçmesiydi. Tüm siyasi partilere, seçim kampanyasına katılan tüm arkadaşlara, tüm siyasi partilerin mensuplarına da teşekkür ediyorum. 2002'deki seçimlerden bu yana partide görevim olsun, olmasın seçim analizlerini yaptım. İlçeler, köyler, mahalleler ve sandık analizlerini yaptım. Bunların analizlerini de yapacağım ve parti olarak ta bunu değerlendireceğiz. Çünkü biz AK Parti olarak bu konularda en ciddi partilerden bir tanesiyiz. AK Parti Balıkesir İl Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum ki, başta milletvekilleri adaylarımız olmak üzere tüm il ve ilçe teşkilatımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, il genel meclisi üyelerine ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SEÇİLEMEYEN VEKİL ADAYI AĞLATTI
AK Parti'nin Balıkesir'deki 8 kişilik milletvekili adayı listesinde 5. sırada bulunan eski İGM başkanı Mehmet Akif Okur, Balıkesir'de partinin kuruluşundan itibaren görev alıp nefer gibi çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini söyledi. Son 6 yıldır İGM başkanı olarak görev yapan Okur, seçim sürecinde bu görevinden istifa ederek partisinden önce aday adayı sonra da milletvekili adayı oldu. Milletvekilliğini çok arzu ettiğini, parlamentoda çalışıp hizmet etmek istediğini her fırsatta belirten Okur, "Bir arzum oldu. Ülkemize, bu milletimizin vekaletini bu milletimizin desteklerini Ankara'da temsil etme düşüncesi ile bir yola çıktık. Değerli genel merkezimizin takdirleri ile bize 5. sıra milletvekili adayı olarak bir görev verdiler. Bu zor görevi de bu seçim süresi içerisinde tüm arkadaşlarımız ile milletvekilleri, milletvekili aday adayları, il başkanımız, tüm teşkilat mensuplarımız ve değerli halkımız ile güzel bir seçim çalışması yaptık. Koşturduk, çalıştık çabaladık, terledik. Sonuçta demokrasi dediğimiz kavramın içerisinde 4 milletvekili Ankara'da milletimizi temsil etme iradesi ortaya konmuş oldu. Kazanan AK Parti olmuştur. Bugün ülkede yaşayan insanların yüzde 50'sinin oyunu almak ve 3 defa genel seçimde iktidar olmak Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde bir başka partiye nasip olmamıştır. Bunun sırları var, bunun sebepleri var. AK Parti millete yaptığı hizmetle, milletin iradesini ülkede hakim kılma mücadelesi ile milletin gönüllerinde taht kurmuş bir partidir. Hiçbir zaman hedefim Mehmet Akif Okur'un milletvekili olması olmadı. Biz hedefimize ulaştık. Bundan sonra da AK Parti çatısının altında Balıkesir'e ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Seçim sonuçlarıyla alakalı bir değerlendirme yapan Mehmet Akif Okur, Dursunbey, Havran, İvrindi, Sındırgı, Balya, Bigadiç ilçelerinde halkın yüzde 92-93 bandında sandığa sahip çıktığını, en fazla sandığa gitme oranının yüzde 906 ile Kepsut'ta olduğunu açıkladı. Sandığa gidip oy kullanarak görevlerini yapan tüm vatandaşlara teşekkür eden Mehmet Akif Okur, "Ben seçim günü İl başkanımızın bana sarılıp ağladığını hiç unutmayacağım. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu seçim AK Parti'yle CHP'nin bir seçimi, yarışı olmuştur. 2007 seçimlerinde Balıkesir'de Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin dışındaki partilere verilen oylar 127 bin civarındadır. Bu oyun 87 bini AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaymış. Bir de nüfus artışından dolayı 2007 seçimlerinden sonra 2011'de oy kullanan 71 bin daha vatandaşımız var. Toplam 126 bin oy AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne gitmiş. Bu seç imin kaderini vatandaşlarımız belirledi, hepsinden Allah razı ols un. Demokrasi budur illa bize oy verecekler diye bir kaide yok" dedi.

Mehmet Akif Okur, sözlerinin sonunda seçim sürecinde çok daha yoğun bir çalışma içerisine giren basın mensuplarına da teşekkür ederken, toplantıyı izleyen gazeteciler için de partililerden alkış istedi. Mehmet Akif Okur'un seçilememesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan İl Başkanı Mahmut Poyrazlı Okur'un konuşması sırasında yine duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı. Toplantının sonunda AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Mutlu Aydemir Mehmet Akif Okur'a çiçek vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

16.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AK Parti'de Ağlatan Toplantı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi