Şifrem?
181 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

DSP Balıkesir'de İddialı
Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Balıkesir 3. Sıra Milletvekili adayı Metin Özyurt, Pazar günü yapılacak genel seçimler için çok iddialı konuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

12 Haziran seçimleri öncesinde Balıkesir'i karı karış gezen ve halka DSP programı hakkında bilgiler veren Metin Özyurt, önceki gün Ayvalık'taydı. Ayvalık DSP İlçe Başkanı Birsen Soyak ile Ayvalık'ta semt pazarında alışveriş yapan köylülerle sohbet ederek, pazaryerinde ki esnafları ziyaret eden Özyurt daha sonra parti binasında bir süre dinlenerek sorularımızı yanıtladı.

Medyanın Ak Parti ve CHP'yi şişirerek, 12 Haziran seçimlerinde sadece iki parti yarışıyormuş havasını verdiklerini belirten Özyurt, "Oysa gerçek hiçte öyle değil. Örneğin ben Balıkesir'in hemen hemen tüm ilçe ve köylerini ziyaret ettim. Edremit ve Havran köylerinde AKP'ye büyük bir tepkinin olduğunu gördüm. Mesela Burhaniye ve Gömeç köylerinde de Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile CHP Balıkesir Milletvekili adayı Nedret Akova'ya büyük bir tepki var. Ama bu tepkiler yerel basında ne yazık ki yer almıyor" diye konuştu. DSP'nin en doğru siyaseti yaptığını ve doğruları söylediğini ifade eden Özyurt, "Bu yüzden de biz vatandaşlarımıza boş vaatlerde bulunmuyoruz. Pazar günü seçimlerin ardından TBMM'ye gittiğimizde zaten halkımız için çalışarak Türkiye'miz ve yöremizin sorunlarının takipçisi olacağımızda seçmenlerimizin herhangi bir şüphesi yok" dedi.

12 Haziran'da Ak Parti'nin hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşarak iktidar koltuğundan ineceğini kaydeden DSP Balıkesir Milletvekili adayı Metin Özyurt, "Bize göre MHP bu seçimde mutlaka barajı geçmelidir. Bu yüzden de MHP'liler başka partilere değil, kendi partilerine oy vermelidir. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, daha önce Edremit Belediyesinde Meclis üyesi olduğum dönemlerden tanırım. Edremit SSK'nın eksiklikleri vardı. Bu konuda yaptığımız çalışmalara destek vermediği gibi, Edremit SSK'nın arkasında durmadı. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu ile çok ciddi tartışmalar yaşadık. Böyle bir lider bugün biz DSP'lilerin annesi konumunda ki Rahşan Ecevit'i de kalkan olarak kullanabiliyor."diye konuştu.

ÖZYURT, BİR DÖNEME IŞIK TUTTU
Pazar günü yapılacak genel seçimlerde her evden bir oy istediklerini kaydeden Özyurt, "Ak Parti iktidarı maalesef toplumumuzu kendi yandaşları hariç, adeta aç bırakmış durumdadır. Bu yüzden de Aç'ın halinden Aç anlar. Oysa 57. Hükümetin en büyük ortağı olan DSP'nin öncülüğündeki koalisyon hükümeti, ülkedeki sağ ve solu birleştirerek gerçek anlamda sessiz bir devrim yapmıştı. Ancak 17 Ağustos'ta meydana gelen Marmara Depremiyle birlikte haklı olarak yatırımlar bile durmuştu. O dönemler ABD, Kuzey Irak politikası uğruna Türkiye'nin bu ülkeye asker göndermesini istemiş ve akabinde Kıbrıs konusunda taviz vermemizi istemişti. Bu sırada büyük medya kuruluşları dönemin başbakanı Bülent Ecevit'ten krediler istemiş ve Sayın Ecevit'te bu kredileri vermemişti. Bu kez ABD'nin de desteğini alan bu büyük medya kartelleri DSP Hükümeti aleyhine yayınlar yapmaya başlayarak diğer yandan da merhum Ecevit'i hasta ederek ülkeyi seçime sürüklediler. O seçim tamamen Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi için tezgahlanmıştı. ABD ve dış mihraklar ülkemiz üzerinde sürdürdükleri oyunlarını bir süre sonra siyasi yasaklı olup cezaevinden çıkan Recep Tayip Erdoğan'ı 'Jet Fadıl'ın yerine Siirt Milletvekili seçilmesini sağladı. Önce Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olan Erdoğan'ın daha sonra Başbakan olduğunda ki ilk işi ABD'nin Irak'ı vurdurmasını sağlamak oldu. Bu sayede binlerce Irak'ta ki binlerce din kardeşimiz hunharca öldürülürken, Müslüman kadınlar taciz edilirken, süreç içerisinde AB uyum programı kapsamında Kıbrıs ve Ermeni soykırımı gibi, konularda birçok tavizler verildi. Sonra da başbakan kalktı İsrail Başbakanına 'One Miniute' diyerek, 'Filistinli'leri katlediyosunuz'dedi. Peki Başbakan Erdoğan neden Irak konusunda niye aynı dik duruşu sergileyemedi? Başbakan İsrail liderine 'One Miniute' dedikten sonra akabinde Suriye sınırında ki mayın temizleme işini yine İsrail'e vermeye kalktı. Balık hafızalı bir millet olduğumuz için bu yaşanılanları çok çabuk unuttuk. Oysa 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandığa giderken halkımızın bunları çok iyi düşünmesi gerekir" diye konuştu. Bülent Ecevit'in sonrasında iktidar olan Ak Parti hükümeti döneminde ülkemizin borçları 10 kat arttı. Çiftçi, esnaf, memur ve vatandaşlar muhtaç duruma düşürüldü. İnsanlarımız artık sadece evini nasıl geçirebileceğinin telaşında olduğu için, sosyal hayatları kalmadı. Örneğin Ayvalık'ta haftada bir yada ayda bir Cunda Adasında çoluğu çocuğuyla birlikte bir restoranda yemek yiyen aile sayısı 30 kat aşağı düştü. Bu yüzden de ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik tabloyu düşünerek halkımızı oyu kullanmaya davet ediyorum" dedi.

DSP BALIKESİR'DE TULUM ÇIKACAK
DSP Balıkesir Milletvekili adayı Metin Özyurt, DSP programında Engellilerin sorunlarının çözümlenmesi için Engelliler Partisi kurulması olduğunu kaydederek, "DSP programı halkımızın sorunlarını çözümlenmeye yöneliktir. Bunu bilen halkımız Balıkesir genelinde adaylarımıza güveniyor. Gittiğimiz her yerde merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in dürüstlük düsturunu şiar edinmiş DSP'li adaylar olarak büyük ilgi görüyoruz. Göreceksiniz, Pazar günü Balıkesir genelinde 8 milletvekilliğinin 8'ini de kazanacak ve DSP Balıkesir'de tulum çıkaracağız" dedi.

10.06.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir DSP Balıkesir'de İddialı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi