Şifrem?
449 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Osman Pamukoğlu Rüzgarı Esti
12 Haziran seçimlerine günler kala siyasi partilerin ülke genelindeki seçim gezileri de hızlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Son günlerde siyasi partilerin genel başkanlarının hızlandırdıkları seçim gezilerinden en çok nasibini alan illerden birinin de Balıkesir olduğu gözleniyor.

Edremit Körfezi ilçelerinde Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu halkla buluştu. Edremit Körfezi’nin ilçelerine yönelik yaptığı seçim gezilerinde esnaflarla sohbet eden, kahvehanelerde halkla ülke sorunlarını paylaşan HEPAR Genel Başkanının bu tavırlarının vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığı gözlendi. Yaptığı ziyaretlerin son etabında Ayvalık’ı da ziyaret eden Pamukoğlu, ilçe merkezinde HEPAR Balıkesir 3. sıra Milletvekili adayı Esra Öztürkler’in yanı sıra, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı, Atatürk, Talatpaşa ve Gümrük Caddelerinde bulunan esnafları ziyaret eden HEPAR Genel Başkanı esnaflarla ayaküstü sohbet ederek, Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Esnaf ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki çay bahçelerinde vatandaşlarla tokalaşarak selamlaşan Osman Pamukoğlu daha sonra Atatürk anıtının bulunduğu meydanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TBMM’nin içindeki ve dışındaki partileri iç ve dış düzenin birer parçası olarak niteleyen Pamukoğlu, “Bunlar sadece 3 şeyi iyi becerirler, uyuturlar, avuturlar ve soyarlar. Ama Anadolu Kartalı’nın sembolü olan Hak ve Eşitlik Partisi bunların önünü kesmeye hazırlanmaktadır” dedi.

HEPAR’a ülke genelinde 1 milyon müracaatın olduğunu belirten Osman Pamukoğlu, “Bu 1 milyon müracaatın yüzde 57’si kadın ve gençlerden oluşup, yaş ortalamaları 30’un altındadır. HEPAR’ın bu günlere ulaşacağını AB 1,5- 2 sene öncesinden gördü. AB ilerleme raporlarında hiçbir partinin ismi ya da esamesi geçmedi. Biz daha 6- 7 aylık partiyken AB ilerleme raporu eklerinde HEPAR’dan ‘Geliyor, büyüyor’ diyerek amaçlarımızdan bahsediliyordu. Bizim bu kadar güçleneceğimizi AB görmüştü. Neden gördüler? Siyasi talipliler bunu çok iyi bilir. Çünkü AB, 18. yüzyıldan bu yana Avrupa kıtasında yaşayan insanların yüzde 80’ini yönetti. Sömürgeleri vardır. Domilyonları vardır. Müstemlekeleri vardır. Bunlar bir toprağa göz diktiklerinde iki şeyden korkarlar. Bunlardan birincisi; O topraklar üzerinde yeni ve düzen dışı bir siyasi partinin filizlenmesi ve ortaya çıkması, ikincisi de; Gençlik hareketleridir. Bu iki şeyde HEPAR’da var” diye konuştu.

HEPAR’ın iktidarında AB ile ilişkileri donduracaklarını kaydeden Osman Pamukoğlu, “Biz Avrupa’ya gidip öyle dolap beygiri gibi falan dolaşamayız. Eğer onlarla bir şey konuşacaksak, onlar buraya gelirler. Avrupa Birliği denilen o adaletsiz, vahşice oluşumun içinde olmayız. Bizim iktidarımızda, 1996 yılında Tansu Çiller döneminde yürürlüğe giren Gümrük Birliği’de kaldırılacaktır. Kapitülasyonlar Osmanlı’nın çöküşünün en önemli sebeplerinden biriydi. Çünkü içeriğinde, Gümrükleri yabancı menşeli mallara vergisi olarak açılması şartı bulunuyordu. Gümrük Birliği de günümüzün kapitülasyonlarından biridir. Bu yüzden de HEPAR iktidarında kaldırılacaktır. Bugün bir markete gittiğimizde, et ürünlerinin yüzde 72’si yabancı firmalara aittir. Et dışındaki ürünlere bakalım. Yüzde 60’ı yabancı firmalara aittir. Biz bu hale düşecek ülke miyiz?” diye sordu.

Hazine tarafından siyasi partilere ödenen yardımları iktidar olduklarında kaldıracaklarını kaydeden HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Eskiden bir laf vardı. ‘Çoban yağı bol bulduğunda derisine ve gerisine sürermiş’ diye, günümüzde et daralması nedeniyle hayvan kalmadığı gibi, dolayısıyla çoban da kalmadı. Ama şimdi o yağı 40 yıldır bu ülkeyi yönetenler kullanıyor” dedi.

Anadolu Kartalından hiç kimsenin kaçamayacağını söyleyen Pamukoğlu, “Neden bizim amblemimiz Kartal? Çünkü Allah sadece ona en yüksek noktaya çıkmasına müsaade ediyor. Başka canlı yok. Kimse çıkamaz. Kartal’ın yeryüzünde avlayamayacağı hiçbir canlı yok. O yüzden de iktidar olduğumuzda Recep Tayip Erdoğan ve ekibinin muhtemelen kaçacaktır. Ama Anadolu Kartalından kaçamayacak” ifadelerini kullandı. Ergenekon Davası konusunu 12 Haziran’ın çözeceğini savunan Pamukoğlu, “Siyasi meseleleri siyasi karar ve sonuçlar çözer” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ergenekon davasında sessiz bir tavır sergilemesinin nedeni ile ilgili soruyu yanıtlayan HEPAR Genel Başkanı, “Bunu bana değil, orduyu yönetenlere sorun. Ben artık komutan değil, bir siyasetçiyim. Ancak şu kadarını söyleyebilirim, Ordu ülke güvenliği için, ülkenin toprakları için elbette rejimi savunacak ama bana göre Ordu önce kendisini hukuken savunsun. Hukuk diye bir şey var. TSK’nin sayısız hakimleri ve avukatları var. Ordu önce kendini hukuken savunabilmelidir” dedi.

Ülkenin en önemli iki sorunun ‘Ekmek’ ve ‘Huzur’ olduğunu vurgulayan Osman Pamukoğlu, “Şu anda ülkenin siyasi mevcutlarıyla bizler millet olarak bu iki sorunu hiçbir zaman çözemeyiz. Yok, anasıymış yok babasıymış hepsi aynı” diye konuştu. Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu daha sonra seçim otobüsü ve partililerinden oluşan araç konvoyuyla Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesi ile Sarımsaklı’da seçim gezilerini sürdürerek ilçeden ayrıldı.

31.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Osman Pamukoğlu Rüzgarı Esti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi