Şifrem?
224 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Halk Eğitim Merkezi Kurslarından 5 Bin Kursiyer Faydalandı
Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslardan faydalanan 5 bine yakın kursiyerin el emeği göz nuru eserleri çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Eski Garaj Belediye Sarayı’nda düzenlen yıl sonu sergisi açılış törenine, Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Altınoluk Belediye Başkan Vekili Zerrin Akgün, Akçay Belediye Başkan Vekili Sadi Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, SGK Müdürü İsmail Ünlü, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Tarım Müdürü Hüseyin Acar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ile okul müdürleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

Yıl sonu sergileri Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar ve diğer yetkililerin kurdeleyi kesmesi ile açılarak vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sunuculuğunu müdür yardımcısı Mehmet Kundakçı’nın yaptığı törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, yıl boyunca, mesai kavramının alt üst olduğu bir ortamda, geniş bir yelpazede insanlarımızın istek ve ihtiyaçlarına yönelik açılan kursların yanı sıra seminerler verilerek dolu dolu bir yıl geçirildiğini bildirdi.

Damar şunları söyledi: “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 1 yıllık süre içerisinde Okuma Yazma, Mesleki Teknik, Sosyal ve Kültürel alanlarda 51 dalda 272 kurs açılmış ve bu kurslara bin 760 erkek, 2 bin 857 bayan olmak üzere toplam 4 bin 617 kişi faydalanmıştır. 8 kursumuz köylerde muhtarlıklarımızla, 24 kursumuz belediyelerimizle, 9 kursumuz ise Genel Kurmay Başkanlığı ile işbirliği halinde 19. Piyade Tugayı’nda yaş aralığı 8 ile 78 arasında değişen vatandaşlarımız katılmıştır. Ayrıca bu yıl kurumumuzda ulusal ajans tarafından kabul edilen yetişkin kişilerin kültürlerini paylaşmaları ve yaşayarak, etkinlikler içerisinde yabancı dili öğrenmeyi hedefleyen ve AB' ce desteklenen bir eğitim ve kültür projesi olan "Trans-Acting" isimli Proje uygulamakta olup Proje kapsamında bugün aramızda Norveç, Polonya, İtalya ve Almanya dan çoğu ülkemizi ilk defa ziyaret etme fırsatı bulmuş 27 konuğumuz bulunmaktadır. İlçemizi yöremizi ve insanımızı tanıtmak adına önemli bir misyona hizmet etmenin mutluluğunu ayrıca yaşamaktayız. Merkezimizin fiziki imkanlarının son derece kısıtlı olmasına rağmen, özellikle kurumumuz hizmetlerine tahsisi yapılan binalar sayesinde, kurslarımızın sayısı ve çeşitliliği önemli ölçüde artmıştır. Destek olan okul yöneticilerimize, yerel yönetimlerimize, derneklerimize ve de Ticaret Odamıza özellikle teşekkürü borç bilmekteyiz. Kurumumuz çatısı altında yürütülen AB projelerinin hazırlanmasında emeği geçen ve bizlere destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ar-Ge , Proje Koordinasyon Ekibine ayrıca teşekkür ediyorum. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen, başta Kaymakamımız Osman Tunç’ a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atanur Çağlayan’ a, ilçe ve belde Belediye başkanlarımıza, köy ve mahalle muhtarlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımızın güzide mensuplarına, kurum aile birliğimize, mesai arkadaşlarıma, sergimize emeği geçenlere teşekkür ederim”dedi.

Ardından ise kurslarda eğitim alan kursiyerlere belgeleri törenle verildi. Kurslarda eğitim alan öğrenciler tarafından bağlama, gitar ve keman konseri dinleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken, 4 ülkeden gelen konukların ise şarkıları katılanları hayran bıraktı. Sergi açılışı sonrası ise konuklara pilav ev ayran ikram edildi.

15 daldan oluşan sergilerin 29 Mayıs tarihine kadar saat 10:00 ile 18.00 arasında açık kalacağı ve bazı ürünlerin ise satışa sunulduğu öğrenildi.

27.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Kurslarından 5 Bin Kursiyer Faydalandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi