Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

16 Yıldır Bitmeyen Köprü Çilesi
Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesi yakınlarında yapıldığı yıl yıkılan Reşadiye Köprüsü, 16 senedir enkaz halinde duruyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Köprü enkazından geçmek için akrobatlık yapan köylüler, seçim öncesi seslerini siyasilere duyurmaya çalışıyor.

Hamdibey beldesi sınırları içinde yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı Reşadiye ve Hıdırlar köylerini Kalkım beldesine bağlayan Reşadiye Köprüsü, 16 yılı aşkın zamandır yıkılmış vaziyette bekliyor. Kalkım'ın köylerine yalnızca 1 kilometre mesafede olması sebebiyle sürekli beldeye gidip gelmek zorunda olan köylüler, köprüyü kullanamadıkları için yaklaşık 17 kilometrelik diğer yolu kullanıyor. Acil durumlarda Kalkım'a daha hızlı ulaşmak isteyen köylüler, köprü enkazının üzerinden geçiyor ancak sık sık üzücü kazalar oluyor.

Köylüler, 16 yıldır yetkililere seslerini duyuramamaktan şikayetçi. Reşadiye Muhtarı İsmet Keskin ile birlikte köprüye giden çok sayıda köylü, çayın diğer tarafında bulunan tarlalarına ve Kalkım beldesine ulaşmak için yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

"KÖYLÜLER 16 YILDA AKROBAT OLDU"
Sel veya deprem gibi doğal bir afet sonrasında görmeye alışık olunan bir manzarayı hatırlatan Reyadiye Köprüsü'nün durumu, görenleri hayrete düşürüyor. Her iki tarafı da bağlantı noktalarından ayrılmış ve büyük bir kısmı da beton bloklar halinde çay sularının içinde bulunan köprüde köylülerin bazı geçiş noktaları bulunuyor. Köprüden akrobatlık yöntemiyle nasıl karşıya geçtiklerini gösteren köylüler, kendi yaptıkları tahta merdivenleri ve plastik halatları kullanıyor. Çayın karşı tarafındaki tarlasına gitmek isteyen bir köylü ise, köprü enkazının üzerinden geçerken meyil sebebiyle ayağı kayınca sürüklenerek çaya düştü. Son anda halata tutunarak tamamen suya gömülmekten kurtulan köylü, enkazı kullanmaktan vazgeçerek beline kadar suya girip çayın karşı tarafına geçti.

Köyün bir genci ise, önemli bir işi için Kalkım beldesine acil olarak gitmesi gerektiği için köprü enkazından geçmek durumunda kaldığını ifade ederek, "İşimizin zorluğunu görüyorsunuz. Yarısını geçtim. Daha zorlu bir parkur daha var. Burada cambazlık yapıyoruz" dedi.

"KÖPRÜMÜZÜ İSTİYORUZ"
Enkazın çevresinde toplanan köylüler, "Köprümüzü istiyoruz" diye haykırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen muhtar Keskin ise, "Sıkıntımız çok büyük. Şu anda köprünün üzerindeyiz ve durumu görüyorsunuz. 2 köyümüz, Hamdibey beldesine rağmen Kalkım beldesine çok daha yakın. Tüm ihtiyaçlarımız ve en önemlisi de tarlalarımızın çok büyük bir kısmı Kalkım tarafında. Her gün insanlarımız karşıya geçmek zorunda. Onun için sayın Başbakan'ımızdan bu köprüyü yaptırmasını istiyoruz. Bu köprü yapıldığı yıl göçtü ve 16-17 yıldır bu durumda. Bu çayı dere olarak nitelendirdiler ve köprüyü bir daha yapmadılar. Bu çay göründüğü gibi değil. Kış aylarında bu çay ırmak gibi akıp taşıyor ve tarlaları bile su basıyor. Yaşlılar ve öğrenciler bu köprüyü kullanırken suya düşüyor, yaralanıyor. Okul için çok sayıda çocuğumuz Kalkım'a gidiyor fakat her gün 17 kilometrelik uzun yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bunlardan en önemlisi de bir hastamız olduğunda bu köprünün kullanım ihtiyacı oluyor. Ben Sayın Başbakan'ımıza güveniyorum. Lütfen bu çağrımıza kayıtsız kalmayın. Tek güvencimiz sizsiniz. Biz sadece bu köprünün yapılmasını istiyoruz. Bu köprüye yapanlara ölene kadar minnettar kalırız" diye konuştu.

24.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 16 Yıldır Bitmeyen Köprü Çilesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi