Şifrem?
354 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Savaştepe'de Heyelan
Savaştepe'ye bağlı Sarısüleymanlar köyünde toprak kayması meydana geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Heyelanda hasar gören 2 evin tamamen boşaltıldığı, vatandaşlara Valilik tarafından barınacak yer temininin sağlandığı ve yardım edildiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, Savaştepe'de geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağışın ardından ilçeye bağlı Sarısüleymanlar köyünden jandarmaya gelen ihbar sonucu köyde yapılan incelemede toprak kayması meydana geldiği, doğal afet olayından çok sayıda evin hasar gördüğü ancak oturulamayacak derecede hasarın gerçekleştiği tespit edilen Bayram Aslan ve Feyzullah Aslan'a ait iki ev tahliye edildi.

Köy Muhtarı Hüdayi Tavşan, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı telefonla arayıp heyelan ve açtığı hasarlarıyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra olay yerine giderek inceleme yapan Savaştepe Kaymakamlığına vekalet eden Balıkesir Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, köyde incelemelerde bulundu.

Toprak kaymasının yol açtığı hasarları yerinde görüp inceleyen Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve İlçe Garnizon Komutanı Teoman Loğoğlu, köylülerle görüşüp teselli ettiler. Balıkesir İl Afet Acil Müdahale Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek bir takım incelemelerde bulunduktan sonra raporlar tuttu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarısüleymanlar Köyü Muhtarı Hüdayi Tavşan, köyünün toprak kayması sebebi ile büyük çapta maddi hasar gördüğünü söyledi. Birçok evde ve ahırda heyelandan kaynaklanan hasarların oluştuğunu belirten Tavşan, "Köyümüzün kuruluş yeri yanlış. Zamanında dedelerimiz köyü buraya kurmuş, köyümüzün yerinin değişmesi lazım" şeklinde konuştu.

GEÇİCİ ÇADIRLAR KURULDU
Köylerinin yerinin taşınması durumunda yakın bir bölgede daha müsait bir arazinin olduğunu belirten köy muhtarı Hüdayi Tavşan, evi hasar gören vatandaşlar için yardım talebinde bulundu. Bu arada, Balıkesir İl Afet Acil Müdahale Müdürlülüğü ekipleri tarafından köye portatif çadır kuruldu.

Köydeki ve evlerle alakalı hasar tespit çalışmaların devam ettiği yapılacak yardımların buna göre belirleneceği kaydedildi. Öte yandan, köyde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması vatandaşları büyük paniğe sevk etti. Deprem olduğunu zanneden köylüler panik içinde kaçışırken tahliye edilen evlerde yapılan incelemelerde yerlerde oluşan yarıklar yaşanan heyelanın boyutlarını sergiledi. Büyük korku ve panik yaşayan Sarısüleyman köylüleri bölgeye anında ulaşan yardım ekiplerine teşekkür etti.

YARALAR SARILIYOR
VALİ ARSLAN: "VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK"

İHA muhabirine konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Sarısölüymenlar köyünde meydana gelen toprak kayması sebebiyle köydeki iki evin tamamen kullanılamaz hale geldiğini, ev sahiplerinin burada kalmalarına izin vermediklerini söyledi. Vali Arslan'ın talimatıyla Savaştepe'ye gönderilen Vali Yardımcısının başkanlığındaki ekip gerekli incelemeleri yaptıktan sonra rapor hazırladı.

Vali Yılmaz Arslan'ın ilgililere verdiği talimat ile hasar gören iki evdeki vatandaşlar geçici olarak kurulan çadırda barındırıldı ve diğer gerekli yardımlar da derhal yapıldı. Olaya anında müdahale edildiğini belirten Vali Yılmaz Arslan, "Köyde heyelandan dolayı iki ev boşaltıldı, zaten fiziki olarak da pek müsait yapı olmadığı için vatandaşların burada ikametlerine izin vermedik. Şimdilik geçici olarak kurulan çadırlarda barınıyorlar ancak talimat verdim bu evlerin yerine yenisinin yapılması için köyde müsait yer araştırılıyor. Kızılay'dan bu gibi durumlar için hazırlanan donanımlı 2-3 çadır göndereceğiz. Uygun alan bulunduğunda evlerin yenisi yapılacak. Kimse mağdur edilmedi, edilmeyecek de. Evleri boşaltılan vatandaşlarımıza gereken her türlü yardımı yapıyoruz" dedi.

DEPREM GİBİ
Bunun dışında herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı Sarısüleymanlar köyünde fiziki hasarlar oluştu. Hasar gören evlerdeki dev yarıklar ve çatlaklar ile köy yolundaki dev yarık felaketin boyutunu ortaya koyarken büyük bir facianın atlatıldığı gözlendi. Olay esnasında büyük bir deprem olduğunu zannedip sağa sola kaçıştıklarını, büyük bir korku yaşadıklarını anlatan köylüler, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'a gösterdiği yakın ilgisi için teşekkür ettiler.

10.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Savaştepe'de Heyelan

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi