Şifrem?
159 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Büyükşehir Oluyor
AK Parti Balıkesir milletvekili adayı Ali Aydınloğlu, hedeflerinin 2023 olduğunu belirterek Balıkesir’e devlet yatırımlarının yağacağını belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Balıkesir milletvekili adayı Ali Aydınlıoğlu, Akçay Kıyı Restaurant’ta, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İLÇE BAŞKANLARI YANINA ALAN AYDINLIOĞLU, KÖRFEZ BÖLGESİ’NDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ
Toplantıya, AK Parti Edremit İlçe Başkanı İsmail Doğdu, Burhaniye İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu, Havran İlçe Başkanı Muharrem Aydınlıoğlu, Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu, Altınoluk AK Parti Belde Başkanı Metin Örkçü, Akçay Belde Başkanı Yahya Yavuz ve yönetim Kurulu üyeleri, Akçay Kadın Kolları Başkanı Nursen Melekli, Edremit Kadın Kolları Başkanı Hamide Karademir katıldı.

GÖNLÜMÜZ HERKESE AÇIK OLACAK
Ali Aydınlıoğlu konuşmasına, geçmiş dönemdeki Milletvekilliği görevi boyunca kendisine destek olan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Geçmiş dönemdeki tecrübelerine dayanarak bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu sorunları hep birlikte çözeceğini söyleyen Aydınlıoğlu, “Bölgemize yararlı yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Gittiğim her yerde halkımızın bizleri büyük bir coşkuyla karşıladığını gördüm. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımız bize verdiği oydan dolayı asla pişman olmayacak. Kapımız ve gönlümüz herkese açık olacak” dedi

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLUYOR
Nüfusu 750 bini geçen İllerin Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınacağının altını çizen Aydınlıoğlu “Balıkesir ilimiz de Büyükşehir Belediyesi kapsamına alındığı takdirde Balıkesir’in alacağı pay daha çok olacak ve daha fazla ödenekler çıkacaktır. Buradan da bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

DUBLE YOLLARIMIZ TAMAMLANACAK
Milletvekili Adayı Ali Aydınlıoğlu yeni yapılacak yatırımlardan önce yarım kalan yatırımların tamamlanmasına öncelik verileceğini de belirterek “Edremit –Havran arası duble yolu çok acele bir şekilde bitirilecek. Şu anda Havran-Balıkesir arasındaki yolun çalışmaları devam ediyor. Bu yolun da en kısa sürede bitirilmesini için çalışıp, ulaşımın daha güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca Edremit çevre yolunun da tamamlanması için de büyük gayret içinde olacağım. Daha önce yaptıklarımız bunun teminatır”

HAVAALANI ULUSLAR ARASI STATÜYE KAVUŞTURULACAK
Aydınlıoğlu şunları söyledi: “Körfez bölgesi için büyük öneme sahip olan Körfez Havaalanının Avrupa Birliği standartlarına getirilip, uluslar arası alanda hizmet vermesi için çalışmalar yapacağız. Havaalanının etrafına da 5 yıldızlı termal oteller yapıp, turizmin bölgemizde canlanmasını sağlayacağız. Bilindiği gibi Bölgemiz jeotermal yönünden zengin bir bölge. Akçay, Altınoluk, Kadıköy, Güre ve Zeytinli’de sıcak suyu yaygınlaştırıp çok sayıda 5 yıldızlı termal otelin yapılmasını sağlayacağım”

EDREMİT KÖRFEZ’İNE YAPAY RESİF PROJESİ
“Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce yürütelcek olan Su Ürünleri Kaynaklarının Yapay Resifler ile Korunması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında ilk uygulama bölgesi olarak seçilen Edremit Körfezi’nde başlangıçta 3 bölgede yaklaşık 750 hektarlık deniz alanının resiflendirilmesi yapılacak. Bu proje ile, önemli deniz canlılarının korunması, yavru balıkların beslenmesi ve barınması için uygun alanların yaratılması, sportif balıkçılık ve dalış turizminin geliştirilmesi, küçük balıkçı takımlarının veriminin arttırılması, yasadışı balıkçılık faaliyetlerinin engellenmesi, deniz faaliyetlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Edremit Körfezi’nde başlangıçta 3 bölgede yaklaşık 750 hektarlık deniz alanlarının resiflendirilmesi yapılacaktır. Projenin ihalesi 3,5 trilyona yapıldı. Böyle bir projeyi uygulamaya geçireceğimiz için çok mutluyum” dedi.

KÖRFEZ BÖLGESİNDE MUTLAKA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ KURULACAK
“Körfez zeytin ve zeytinyağı bölgesidir. Hükümet zeytinyağına 500 kuruş/kg. prim veriyor. Balıkesir’den körfez yol güzergahına doğru geldiğinizde zeytinyağıyla ilgili hiçbir reklama rastlamanız mümkün değil. Bu nedenle bölgemizde Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ni kurma kararındayız”

AKÇAY’A LİMAN YAPACAĞIZ
“Akçay’a yapılacak inceleme sonrası liman yada balıkçı barınağı yapmayı düşünüyoruz. Altınoluk’taki limanda yeniden düzenlenecek. Burhaniye Limanı ise çalıştırılamadı. Geri alabiliriz”

HAVRAN’A SICAK SU VE SPOR SALONU
“Havran’a sıcak su projesi tamamlandı. Artık Havran halkımız jeotermal ile ısınacak. Havran çevre yoluna kapalı spor salonu hediye edeceğiz. Eski futbol sahasının olduğu yere de TOKİ çalışmalara başlayacak. Ayrıca yatılı bölge okulu ve pansiyon kazandırılmasını sağlayacağız. Havran barajı çok önemli. Gövdesi bitti, kanalların % 60’ı da bitirilmiş durumda. Bu yıl kanalları bitirip, 6 bin 600 m2 alanımızın sulanması sağlanacak” dedi.

BURHANİYE’YE YENİ DEVLET HASTANESİ
“Burhaniye’deki mevcut hastane, ihtiyaçları karşılayamıyor. Bu nedenle Burhaniye’ye tek ve çift kişilik odaları olan yeni bir Devlet Hastanesi yada bölge hastanesi yapılabilir.” diye konuştu.

REŞİT BARAJI YAPILACAK
Burhaniye limanının gerekirse Belediyeden tekrar geri alınacağını ve işler hale getirileceğini söyleyerek sözlerine devam eden Aydınlıoğlu, Burhaniye’ye Reşit Barajı’nın yapılacağının müjdesini verdi. Gömeç çevre yolunun tamamlanacağını da kaydetti.

AYVALIK’A TURİZM ANADOLU MESLEK LİSESİ KAZANDIRILACAK
“Ayvalık’a Turizm Anadolu Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi yapılacak. Bu okullar tüm Türkiye’de örnek teşkil edecek. Ayrıca Ayvalık’a da yeni bir hastane ve Altınova’ya yeni bir lise kazandırılacak”

ESKİ KAZDAĞI DEVLET HASTANESİ DEVRİ KONUSUNU ARŞATIRACAĞIM
“Eski Kazdağı Devlet Hastanesi’nin verilmemesi için büyük gayret içinde olacağım. Devlet Hastanesi’nin hizmet kalitesinin arttırılması ve Edremit’te yaşanan sağlık sıkıntıların önüne mutlaka geçilecek”

10.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

tarıkkk / bandırma
bandırma nerede
sayın vekil her ilçeden söz etmiş ama bandırmayı unutmuş zaten vekilliği döneminde de geldiğini hatırlamıyorum bu tarafa.Birde benim işim gereği göremiyorsam hele hele vatandaşın tanıması olanaksız.
16.05.2011 13:29:02
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Oluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi