Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Seçimden Ne Bekliyor?
Balıkesirli seçmenler il'e daha fazla yatırım yapılıp, fabrikaların açılmasını iş sahalarının açılmasını isterken üretime yönelik sanayileşmenin gelişmesini istiyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"OY VERİRİM AMA FABRİKA İSTERİM"
Seçim 2011'e doğru siyasi partiler milletvekili adaylarıyla birlikte alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Halkın arasına giden milletvekili adayları 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimler için oy istiyorlar. Ancak, vatandaşlar da milletvekillerinden iş ve bölgelerine yatırım yapmalarını bekliyor.

Balıkesir'de seçim, milletvekilleri, ilin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar, iş ve istihdam öncelikli isteklerini dile getirirken özel bir iş yerinde çalışan bayan işçi, "Oyumu Başbakana vereceğim, ama Balıkesir'e fabrika yapmasını istiyorum" diyerek şart koştu.

Manifatura dükkanında çalışan Şaziye Gelenbeli isimli bayan tezgahtar, "Bizim en büyük sorunumuz işsizlik, bütün bayanların erkeklerin çoğunluğunun işsiz kalması. Şurada gelip de haftalık 100 TL'ye 10 saat çalışmak.

Bizim Balıkesir'in fabrikasızlığı sorun. 2-3 senedir iş arıyorum, 400 TL'ye çalışıyorum, bütün sorun bu. Niye bizim Balıkesir'imize fabrika açılmıyor? Esnafın eline bırakıyorlar bizi. Bize öneri sunulsun, Bursa'ya Bilecik'i, Yalova'ya, Adapazarı'na değil de biraz da Balıkesir'imize fabrika kurulsun, insanlarımız işsizlikten perişan. Ben Başbakana sesleniyorum, başka kimseye değil. Oy istiyorsa Balıkesir'e fabrika açsın.

Milletvekili kendi sorunundan bizim sorunu bilmiyor ki. Sadece kendini düşünüyor, oy zamanı bizi düşünüyor. İnsanlar, esnaf üniversiteli gençlerin eline bakıyor. Üç kuruşa çalışıyoruz. Asgari ücrete, sigortaya, 8 saate razıyız ama yok. Milletvekilleri ve Başbakandan isteğimiz Balıkesir'e fabrika. Oy veriyoruz, ama fabrikayı da istiyoruz. Kendilerine bırakıyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ GÖZÜYLE BALIKESİR'İN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Balıkesir'in sorunları ve çözüm önerileriyle alakalı olarak yapılan sokak röportajlarında vatandaşlar, "Sizce Balıkesir'in öncelikli sorunları nelerdir? çözüm önerileriniz nedir? Milletvekillerini / adayları tanıyor musunuz? Sizce Milletvekilleri bu sorunları çözebilirler mi?" sorularına verdikleri cevaplarla hem sorunları dile getirdiler hem de çözüm önerilerinde bulundular.

Vatandaşları bazıları milletvekillerinin sorunları çözebileceklerini söylerken bir çocuğu da buna inanmadıklarını ifade etti. İşte vatandaşların ağzından Balıkesir'in sorunları ve çözüm önerileri;
Dönerci ustası, "Balıkesir'in en önemli sorunlarından biri trafik sıkışıklığı. Sanayileşmiş bir şehir değil. Balıkesir'de üretime dayalı sanayileşmesi gerekiyor. Milletvekilleri bu sorunları tabiki çözebilirler."
Üniversite öğrencisi, "Ev kiralarıyla ilgili sıkıntımız var. Özellikle yerli halkı öğrencilere daha sert. 300 liralık evi 700 liraya veriyor, nasıl olsa 3-4 kişi kalacaklar diye düşünüyorlar. Öğrenci olduğumuz için farklı sıkıntılar çıkıyor. Otobüslerin sefer sayıları erken bitiyor, bazen yetişemiyoruz, ilave seferler olabilir."

Abdülrezzak Canbaz (emekli), "Balıkesir'in bin bir tane sorunu var, çözecek adam yok. Balıkesir'in milletvekilleri köylere gidip soruyor mu? Gübrenin çuvalı kaça, mazot kaç para olmuş? Oy istemeye gelince koşa koşa geliyorlar. Hoş geldiniz, hoş bulduk, çal davulu, zurnayı haydi güle güle. Vekil olduktan sonra da dönüyorlar sırtını. Ben madem onu vekil tayin etmişim gidip orada benim gibi çalışacak. Dini politikaya karıştırmadan insanlar için çalışacak.

Türkiye Cumhuriyeti için çalışacak. Balıkesir'in sorunları bitmez, her gelen ana caddeye bakıyor, arka sokaklara bakan yok hiç. Arka sokaklara da baksınlar."

Balıkçı, "Bizim sorunumuz balık satamamak. Televizyonlarda 'şu balığı, bu balığı yiyin' diye yayın yapıyorlar. Ondan sonra gelip millet o balıkları soruyor, e bu balıklar balık değil mi kardeşim? Her balığın faydası var. Sabahtan beri ne çipura ne levrek satılmıyor. KİPA'lar bizi bitirdi, 12 milyona balık satıyor, hep üretme balık. Burada deniz balığı satıyoruz biz, 20 milyona alan yok."

Halk ekmekte işçi, "Gençlere iş alanları açılması, fabrikalarda gençlere daha fazla olanak sağlanması lazım. Üniversiteli gençlerimizin boş kalmamasını istiyorum.

Üniversite öğrencisi, "Şehir merkezinde hareketsizlik var. Akşamları iş yerlerinin erkenden kapanması sıkıntı. Çözüm önerisi olarak da milletvekillerini bilmiyorum ama esnaflar şehri daha canlı tutabilirler diye düşünüyorum."

Fahri Dede (Petshop işletmecisi), "Alt yapı sorunu önemli, şehrin alt yapısının komple değişmesi lazım. Ulaşım çok ciddi bir sıkıntı, şehir merkezindeki yapılaşmanın değişmesi lazım. Milletvekilleri AK Parti'den seçilirse hükümetten bir nebzede olsa destek alabileceğini umuyorum."

Oğuzhan Pehlivan, "Hava kirliği sorun. Durak, araç park edecek yerler yok. Çevre kirliliği çok fazla. Ulaşım zayıf, alt yapı sıfır. Yağmur yağınca bütün yollarda aracımızla vatandaşları ıslatarak geçiyoruz. Daha 1 yıllık Balıkesir'deyim, benim gördüğüm bunlar. Çözüm önerisi, yemeden çalışacaklar önemli olan bu. Kim olursa olsun fark etmez. Hangi milletvekili gelirse gelsin önemli olan alt yapıyı sağlamlaştırması, çalıp-çırpmaması. Başka bir şey istemiyoruz. AKP'ye bakıyorsun al birini vur ötekine, MHP'ye bakıyorsun ona keza. CHP'ye bakıyorsun ne olduğu belirsiz. Benim maaşımdan aylık 1.500,00 TL vergi kesiliyor, ama bakıyorum ki sıfır, hiçbir icraat yok. Vatandaşa hiçbir hizmet yapılmıyor."

Bisikletli bir bayan, "Balıkesir'de trafik çok yoğun. Küçük şehir evet ama, trafikte küçük şehrin rahatlığı yok."

ESNAF EMİNE HANIMDAN DERS GİBİ DEĞERLENDİRME
Balıkesir'deki sokak röportajları sırasında tekstil işiyle uğraşan Emine Kabaca isimli esnaf, Balıkesir'deki işsizlik sorununa dikkat çekerken hem yerel hem de ülke genelinde ders alınıp uygulanabilecek önerilerini anlattı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan ilkokul mezunu Emine Kabaca isimli dikiş ustası, milletvekillerinin, meclisin, hükümetlerin eğer isterlerse bütün sorunları çözebileceklerine inandığını söyledi.

Liselerde gençlerin muhakkak meslek öğrenmesi gerektiğini, bunun gelecek için çok önemli olduğunu vurgulayan esnaf Emine Kabaca'nın tespit ve önerileri şunlar;

"Balıkesir'de iş ortamı diye bir şey yok. Gençlerimizin hepsi boşta. İş beğenmeyen gençlerimiz de çok, ama sonuçta belli bir eğitim alan gençler kendilerine uygun iş bulduklarında çalışıyorlar. Ama, okullarda mesleki eğitimler çoğalıp gençlerimizi buna yönlendirdiğimiz zaman da liseyi bitirdiklerinde zaten bir meslekleri olacak.

Bunun yanında iş ortamı da sağlandığında gençler niye boşta kalsın, niye işsiz kalsın, kalamaz yani, mümkün değil. Çünkü herkesin işe ihtiyacı var. Yaşamak için çalışıp kazanması gerekiyor, kazanmak için de iş gerekiyor. Mesleki eğitime kesinlikle daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor.

Normal liseye giden öğrenci küçükken mesleki eğitime yönlendirilsin ama bir doktor ve avukat olmak isteyen kişi de mesleki eğitim almadı diye engellenmesin. Başarısına göre üniversiteye girebilsin, buna baraj konmasın. Ne bileyim, yeterli bir şeyler verilsin, genç ne istiyorsa onu yapsın.

Mesleki eğitim de alsın, sonuçta o mesleği yapmak istemiyorsa ileri yaşlarda başka mesleği tercih ettiği zaman bunun önüne geçilmesin, yolu kapatılmasın. Milletvekili adaylarını tanımıyorum, çünkü tanıyacak vaktimiz yok. Sadece seçim zamanlarında geliyorlar, 'biz varız' diyorlar. Ama nereye? Biz çalışıp kendi ekmeğimizi kazanmaktan başka milletvekilleriyle ilgilenecek durumda değiliz.

Çünkü bize iş lazım, ekmek lazım. Benim milletvekili adayıyla ilgilenmem için bana önce iş ve ekmek lazım. Sorunları istedikleri zaman çözerler, niye çözmesinler? İnsinler insanların arasında ne var, ne yok? Kimin, neye ihtiyacı var? Baksınlar.

Gençlerin şu anda en popüler olan meslekleri bilgisayar. Bilgisayarı bilmeyen genç hiçbir iş yapamayacak mı? Ülkemizin ileriye doğru hangi mesleklerde elemana ihtiyacı varsa ona göre gençlerimiz yönlendirilsin ve okullarda ona göre bölümlerde eğitilsinler. Eğer milletvekili yapamıyorsa, bağlı olduğu hükümetler yapamıyorsa hiç kimse yapamaz. Sonuçta bu yukarıdan aşağı doğru yayılan bir şey."

Balıkesir'de 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti,. CHP, MHP, BBP, SP, HASPARTİ, DYP, DSP ve Bağımsız olarak 65 civarında milletvekili adayı bulunuyor.

07.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

esra öztürkler / balıkesir
balıkesir de HEPAR DAvar..
24. dönem milletvekilliği seçimlerine Balıkesirden Hak ve Eşitlik Partisi de katılıyor...Neden bunu kimse yazmıyor.Tüm bu vatandaşlarımızın sorunlarına tek çözüm bizim partimiz...
11.05.2011 11:55:03
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Seçimden Ne Bekliyor?

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi