Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Eroğlu Balıkesir'de Temel Attı
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, 21 Milyon TL'ye mal olan Balıkesir Ergili Pompaj Sulamasının temelini attı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak Türkiye'yi 70 sente muhtaç olduğu dönemlerden alıp bugün ekonomisi dünya çapında güçlü bir ülke haline getirdiklerini söyledi.

Bazı ziyaret ve temel atma törenlerine katılmak üzere Balıkesir'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir Ergili Pompaj Sulamasının temelini attı. Toplam 21 milyon 286 bin TL maliyeti bulunan pompaj sulamasının tamamlanıp faaliyete girmesiyle Aksakal beldesi (Bandırma), Ergili (Manyas) ve Karaçalık köylerine ait tarım arazileri sulanarak yılda toplam 14 milyon 701 bin 410 TL'lik net gelir elde edileceği bildirildi.

Balıkesir ve Manyas arasında kurulan canlı yayın ile gerçekleşen Balıkesir'deki temel atma töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti olarak Türkiye'yi 70 sente muhtaç olduğu günlerden alıp bugünlere getirdiklerini, artık o dönemlerin defterini kapattıklarını, bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kasasının parayla dolu olduğunu (90 milyar dolar), bir taraftan da borçların ödenmeye devam ettiğini söyledi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle konuştu;

"Başbakanımızın liderliğinde gece gündüz çalışılıyor. 2002 yılında dünyada ekonomik bir kriz olmamasına rağmen Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz yaşandı. 22 banka fona devredilip yaklaşık 50 milyar dolar para hortumlandı. Enflasyon yüzde 32'lerde, devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Ama o günler Allah'a şükür geride kaldı. 26. sıradan aldığımız Türkiye'nin ekonomisini Allah'a şükür şu anda 16. sıraya yükselttik. Ama, şanlı bir tarihe sahip bu büyük millete 16. sırada olması ne Başbakanımızı ne bizleri nede sizleri tatmin etmiyor. Çünkü biz büyük bir milletiz.

Başbakanımız yeni bir hedef gösterdi, 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında inşallah ülkemizi dünyadaki 10 büyük ekonomisi arasına yükselteceğiz, bunu başaracağız. Fransa'daki ekonomik krize rağmen, Amerika'da 168 banka batmasına rağmen Türkiye'de hiçbir banka batmadı, hiçbir banka fona devredilmedi.

Vatandaşımızın, milletimizin bir kuruşunu dahi hortumlatmadık. Çünkü bizim hükümetimiz tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını en iyi koruyan ve milletten aldığı vergileri millete hizmet olarak sunan bir hükümettir, farkımız bu. Bizden önce bütçenin büyük bir kısmı faiz ödemelerine gidiyordu, yüzde 63. Artık büyük bir Türkiye var, IMF'ye boyun eğecek değiliz. Merkez Bankası başkanlığının bize verdiği brifingde şu anda merkez bankasının döviz rezervi 90 milyar dolar olduğu bildirildi.

Başbakanımız bunun 100 milyar dolara çıkarılması için talimat verdi. Nereden nereye? Bu ülke 70 sente muhtaç olduğu günler gördü, 500 milyon dolar için el açtığı günleri yaşadı. Ama o günler geride kaldı, o günlerin defterini kapattık. Bir taraftan borçları ödüyoruz, bir taraftan hortumlanmış bankaların devletin garanti ettiği mudilere onu ödüyoruz, 30 katrilyon. Bir de Merkez Bankası'nın kasasını dolduruyoruz. İşte farkımız bu. Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmak, aslolan bu.

O yüzden biz de hoş bir seda bırakmanın gayreti içindeyiz. Dünyanın en büyük ağaçlandırma seferberliğini biz başlattık, 23 milyon hektar. Şu anda bütün gücümüzü üçe, dörde, beşe katladık yangınlarla mücadelede. Şu anda sadece helikopterle müdahale etmiyoruz, yangınla mücadele uçaklarımız var. Bu şekilde 44 adet ekibimiz var. Komşu ülkelerimizde bir yangın çıktığı zaman hemen Başbakanımızı arayıp Türkiye'den yardım istiyorlar, bununla gurur duyalım."

ORMAN KÖYLÜSÜNE MÜJDE
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde Manyas Ergili'ye uydu ile bağlantı yapılan konferans sistemiyle yapılan canlı yayındaki temel atma törenindeki konuşmasında orman köylülerine de müjde verdi. ORKÖY ile alakalı büyük bir projelerinin olduğunu söyleyen ancak projenin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapmayan Bakan Eroğlu, "Orman köylümüz burada çok. Ben talimat verdim, orman köylülerine gereken her türlü destek verilecek. Şu ana kadar 10 trilyonluk proje desteği verilmiş (Balıkesir için), bunu yeterli görmedim. Buradaki insanları yaşatmamız lazım. Çünkü, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Orman köylüleriyle ilgili büyük bir projemiz var. Onlara fıstık çamı, badem ve cevizlik gibi alanları veriyoruz. Geliri onlara ait, arazisi ve masrafları bize ait" dedi.

Balıkesir'in 11 ilçesinde meteoroloji ölçüm istasyonu kurulduğunu açıklayan Veysel Eroğlu, sonradan talepte bulunan Kepsut ilçesine de ölçüm istasyonu kurulacağını, bu ölçüm merkezlerinin olduğu yerler sayesinde internetin olduğu her yerden girip o yöre ve bölgeyle alakalı hava durumunu, yağış durumunu ve 1 haftalık meteorolojik tahminleri öğrenilebileceğini kaydetti. Türkiye çok büyük bir ülke olduğunu ve büyük bir hedefi olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, Balıkesir7in de Türkiye ile birlikte 2023'e hazır olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Sizlerin hizmetkarı olarak biz de hazırız" dedi. Veysel Eroğlu, temeli atılan Ergili sulamasının o bölgede yıllarca beklenen sulama olduğunu hatırlattı.

Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, Balıkesir Vali Vekili Ali Osman İşsen de birer konuşma yaptılar. Daha sonra Bakan Veysel Eroğlu, platforma çağırdığı müteahhit firmaların temsilcileri ile Ergili Pompaj Sulama işinin teslim tarihi için pazarlık yaptı. Eylül 2013'te teslimi olan işi yaklaşık 5 ay öne çeken Bakan Eroğlu, 3 Mart 2013 için müteahhit firma yetkililerinden söz aldı ve taahhütlerini imzalattı.

3.3.2013 saat 13.13'e tarihi kesinleştiren Bakan Eroğlu, bir partilinin isteği üzerine işin bitirilip teslim edilmesi ve hizmete açılış tarihini 3.3.2013 tarihinde saat 10.10'a alarak işin teslim tarih ve saatini tutanakla kesinleştirdi.

Müteahhit firma temsilcilerinden Uluova İnşaat adına Mahmut Özbulut, Ruto İnşaat adına da Yılmaz Gürcün Bakan Veysel Eroğlu ile taahhütnameyi imzaladılar. Pazarlığın ardından Manyas Ergili'deki pompaj sulamanın temeli orada bekleyen Balıkesir milletvekili Cemal Öztaylan ve ilçe kaymakamları ile belediye başkanları tarafından aynı anda butonlara basılarak atılmış oldu.

Balıkesir'deki temel atma töreni, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Vali Vekili Ali Osman İşsen, milletvekilleri Edip Uğur ve Ali Osman Sali, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, DSİ Balıkesir Bölge Müdürü, Orman Bölge Müdürü, daire müdürleri ile AK Parti milletvekili adayları, il ve merkez ilçe başkanları ile çok sayıda partili, ilçelerden belediye başkanlarının katılımlarıyla yapıldı. Balıkesir'deki baraj ve sulama göletleri, sağ sahil işlerini anlatan Eroğlu, "Buradaki hizmetlerimiz o kadar çok ki, ezberlemek mümkün olmadığı için yazdığımı okuyorum. Geçen yıla kadar sadece Balıkesir'e 700 trilyon lira yatırım yaptık" dedi.
Törenin ardından dışarıda hazırlanan mini bahçede kendisi için hazırlanan bir fidanı dikip toprak atan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Çanakkale'ye hareket etti.

05.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Eroğlu Balıkesir'de Temel Attı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi