Şifrem?
184 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Çocuklara Emanet Edildi
Balıkesir'de protokol makamları çocuklara emanet edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yılı etkinlikleri çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de ilköğretim okullarından seçilen öğrenciler okul müdürleri nezaretinde makam ziyaretlerinde bulundular.

Resmi tatil sebebiyle bir gün öne çekilen makam ziyaretlerinde Valilik makamına Burhan Erdayı İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencisi Soyhan Erinan oturdu. Sınıf arkadaşları olan Kayra Yakar ve Zeynep Sude Dökmeci, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, okul müdürü Şaban köse ve sınf öğretmenleri Sedat Karaca ile birlikte Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaret eden Soyhan Erinan, önüne getirilen evrakları imzaladı.

Temsili minik vali, Yılmaz Arslan ile sohbet ederken, en çok ne istediği şeklindeki sorular üzerine internet kafelerin denetimi, yeşil alan ve çocuk parklarıyla ilgili isteklerini dile getirdi. Vali Arslan'ın yönlendirmesiyle İl Emniyet Müdürünü bağlatan Vali Soyhan Erinan, özellikle 12 yaş ve altı çocukların internet kafelerde sıklıkla yer aldığını ve bu çocukların olumsuz oyunlar oynadığını gördüğünü belirtip, "Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor, derhal denetimlerinizi artırın" şeklinde talimat verdi.

Daha sonra Belediye Başkanını bağlatan minik vali, kent merkezinde daha fazla yeşil alan yapılmasını, çocuk oyun parklarının yapılmasını istedi. İl Sağlık Müdürüne de 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın malzeme eksiklerinin derhal tamamlanması için talimat veren temsili minik vali, Yılmaz Arslan'ın uyarısı üzerine masasındaki zile basarak hizmetliye içecek siparişi verdi.

Ziyaret esnasında çocuklarla hoşça vakit geeçiren Vali Yılmaz Arslan yaptığı esprilerle herkesi güldürdü. Vali Arslan, makam koltuğunu teslim ederken, "Biz vali olana kadar bu kadar uğraştık öyle birden gelip hemen vali olmak var mı ya?" şeklinde espri yaptı. Daha önceki ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da oturduğu makam koltuğunu kendisi çekerek öğrenciyi oturtan Vali Yılmaz Arslan, çocuklarla kurduğu sıcak diyalog ile onlara moral verdi. Temsili Vali Soyhan Erinan ileride astronot olmak istediğini söyledi.

İKİ VALİ DE GALATARASAYLI OLUNCA
Vali Yılmaz Arslan, temsili valiye hangi takımı tuttuğunu sordu, Galatasaray cevabını alınca memnuniyetini ifade etti. Ancak, gittiği okul ziyaretlerinde girdiği sınıflardaki öğrencilerin hangi takımı tuttuklarını sorduğunda aldığı cevaplardan hiç memnun olmadığını belirten Vali Arslan, "30 kişilik sınıfta 5 tane Galatasaraylı, gerisi Fenerbahçeli. Kendi çocuğumun sınıfında bile 39 öğrenci var, 4 tanesi "Galatasaraylı" diyerek esprili bir dille üzüntüsünü ifade etti. Küçük vali, Balıkesirspor'un hali ne olacak diye soran Vali Yılmaz Arslan'a, "Daha çok antrenman yapsınlar" diye cevap verdi.

Vali Yılmaz Arslan, küçük valiye, "Bu makamlar gelip geçici unutmayın, benden bir isteğiniz var mı?" diye sorunca da herkesi güldürdü. Vali Arslan, belli bir plana göre tüm okulları ziyaret etmeyi sürdüreceğini söyledi. Ziyaretin esnasında çocuklara çeşitli hediyeler verip fotoğraf çekilen Vali Yılmaz Arslan, tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutladı.

BELEDİYE BAŞKANI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAYANLARA EMANET
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığı koltuğuna, Atatürk İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi Gizem Ay oturdu. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gizem Ay ve Umur Karakaş, Okul Müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Ok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu küçük Gizem'e devretti. Temsili Belediye Başkanı Gizem Ay, 'Belediye Başkanımız kısa süreli de olsa koltuğunu bana devretti. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun' dedi ve icraatlarını sıraladı.

Yürüyüş ve çocuk parklarının daha çok olmasını isteyen minik başkan, Atatürk İlköğretim Okulu yanında bulunan yeşil alanın düzenlenmesi için Balıkesir Belediyesi Park Bahçeler Müdürü'ne telefonla talimat verdi. Kısa süreli makamı devreden Belediye Başkanı İsmail Ok da öğrencilere onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Ok, "Öğretmenleriniz sizin gibi öğrencileri olduğu için çok şanslı. Ben de bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Sizlerin istekleri benim için çok önemli. Bunlardan öncelikli olan okulunuzun yanında bulunan parkın kısa sürede düzenlenmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı İsmail Ok günün anısına öğrencilere birer fotoğraf makinesi hediye etti.

Öte yandan bir başka makam devir teslimi de İl Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın makam koltuğunu Çiğdem Batubey İlköğretim Okulu öğrencisi Kardelen Yavuz'a devretti. Temsili İl Emniyet Müdürü Kardelen Yavuz, makama geçer geçmez ilk iş olarak okul çevresindeki tedbirlerin kontrol edilmesi için haber merkezine telsiz ile anons geçerek emir verdikten sonra yine telsizden tüm polis çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutladı.

Bayan emniyet müdürü daha sonra Asayiş Şube Müdürü, Çocuk Şube Müdürü, Muhabere Elektronik Şube Müdürü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü'nü bağlatıp ayrı ayrı görüşüp talimatlar verdi. Balıkesir'deki diğer protokol makamlarında ise Garnizon Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları da kısa süreliğine önceden belirlenen değişik okullardaki öğrencilere teslim edildi.

23.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Çocuklara Emanet Edildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi