Şifrem?
109 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Yöresel Yemekler Yarıştı
Balıkesir'de Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hayli renkli geçen yemek yarışmasında 55 yarışmacının hazırladığı birbirinden güzel ve leziz yemekler ile tatlıların elemesini yapan jüri üyeleri zorlandı.

Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odasının ortaklaşa düzenlediği ödüllü yemek yarışmasında 55 yarışmacı birbirleri ile yarıştı. Zeytinyağlı yemekler, tatlılar ve hamur işleri olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmada jüri seçim yapmakta zorlandı.

Otel Basri'de düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Selda Dural, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Yıldız ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. 55 yarışmacının katıldığı ve toplamda 66 çeşit yiyeceğin bulunduğu yarışmada jüri lezzet, sunum ve görünüm kriterlerine göre puan verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, etkinliğin her yıl geleneksel bir hal aldığını kaydetti. Balıkesir'in yöresel yemeklerinin son derece sengin bir mönüye sahip olduğunu, yarışmaya katılan yiyeceklerin bütün otel ve restoranlar tarafından incelenip örnek alınması gerektiğini, mönülerinde müşterilerine bu yemekleri sunmalarını istediğini söyledi.

Yarışmada yer alan tüm yiyeceklerin tariflerinin yer alacağı bir yemek kitabı hazırlayacaklarını belirten Mustafa Çaltı, "Balıkesir'de her yıl yaptığımız yarışma sonucunda ortaya çıkan yemekleri bir kitap haline getirerek Balıkesir'in ne kadar zengin bir yemek, yiyecek, içecek kültürü olduğunu basılı halede getirmiş olacağız" dedi.

Yarışmanın destekleyicisi olan Balıkesir Lokantacılar Odası başkanı Hasan Yıldız, "Yarışmalardan elde etmek istediğimiz sonuç tarihe karışmış Balıkesir'in yöresel yemek kültürlerini gün ışığına çıkarıp yaşatmak. Ebeveynlerin görevi bu olmalı, gelecek nesiller bunları tanımalı ve bilmeli diye düşünüyoruz. Giyim, kuşam gibi yemek de güzel yapılır ve benimsenir ise mutlaka sahiplenilir. Bu şekilde kültür haline gelir" dedi.

Balıkesir Yöresel Yemek Yarışması'nda ürünleri değerlendiren jüride Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik Yüksek Okulu (BTİOYO) Araştırma Görevlisi İbrahim Giritoğlu, Gıda Teknolojisi Şefi Kadriye Karaman, Biyoloji Öğretmeni Elif Giritoğlu, Yrd. Doç. Dr. Duriye Bozok, BTİOYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Doğdubay, BTİOYO Öğretim Üyesi Gıda Yüksek Mühendisi Raif Dayıcı, Tıbbi Teknolog Hakan Başkır, Çevre Mühendisi Alparslan Ün, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Necla Met ve Oya Kuratmer yer aldılar.

EN GÜZELLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Tatlılarda Höşmerimli Vezir Külahı ile Hatice Mengeneci birinci olurken, Koyun Höşmerimi ile Engin Gençdemir ikinci ve Balkabaklı Höşmerimli tatlı ile Necla Somutoğlu üçüncü oldu. Hamur İşlerinde Bademli Ciğer ile Fatma Ergün birinci, Sirkeli Hamur ile Müjgan Sandıkçı ikinci ve Tavuk Paçası Böreği ile Hülya İsaflı üçüncü oldu.

Zeytinyağlı yemeklerde ise Meral Taşlı'nın "Dağda Bahar" isimli yemeği birinci, "Kaşarlı Tavuk Sarma" ile Oktay Başaran ikinci ve "Fatma Hanım Köftesi" ile Hanife Karakaya yarışmacı üçüncü seçildiler. Birincilere ödüllerini Vali Yardımcısı Selda Dural, ikinci ve üçüncülere ise Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ile Lokantacılar Odası başkanı Hasan Yıldız verdiler. Dereceye girenlerden birincilere 3'er adet çeyrek altın, ikincilere 2'şer adet ve üçüncülere ise 1'er adet çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer tüm adaylara da çeşitli hediyeler verildi.

21.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Yöresel Yemekler Yarıştı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi