Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Adayları kamuoyuna tanıtıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hasan Baba Çarşısı'ndaki Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Sıtkı Gider CHP'nin tek başına iktidar olacağını belirtirken, Balıkesir'de de 8 milletvekilliğinin tamamını almayı hedeflediklerini söyledi.

Balıkesir'de birinci parti olacaklarını iddia eden CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkes rahat edecek. Dinamik güçlerimiz ilin kılcal damarlarına kadar girecek. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp bazılarının sırt çevirip görmezden geldiklerini biz göreceğiz, dinleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal devlet anlayışı ile çocuklar yatağa aç girmeyecek. Çiftçilerin sırtındaki yük kalkacak, emeklilerin geliri artacak. Herkes için Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI HAVUTÇA: "İLK YASA TEKLİFİM 12 EYLÜL MAĞURLARININ TAZMİNATLARI OLACAK"
CHP Balıkesir Milletvekili birinci sıra adayı Namık Havutça ise CHP'de bir şeylerin değiştiğini söyledi. Birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmesinin verdiği mücadelenin takdirinin eseri olduğunu belirten Namık Havutça, birinci sıra milletvekili adaylığının kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarını en fazla teşkilattaki partililer kadar tanıdığının altını çizen CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Namık Havutça, "Genel başkanı en fazla sizler kadar tanıyorum, genel başkan yardımcılarını en fazla sizler kadar tanıyorum. Ben Namık Havutça olarak eğer bu noktadaysam, partinin yetkili kurulları bunu takdir ettiyse partinin her köşesinde adım adım emek vererek, alın teri dökerek, arkadaşlarımla bunun mücadelesini vererek geldiğimi söylemek isterim.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir şeyler değişiyor, Türkiye'de de değişecek. Biz kavganın değil, barışın siyasetini yapacağız bu ülkede. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi yandaş değil, tüm insanların, sağcısının, solcusunun, hepsinin haklarının savunucusu olacağız. 12 Eylül referandumu öncesi halka yalan söylediler. 12 Eylül mağdurları olarak bizlerin duygularını sömürdüler. Bazıları ağlayarak 17 yaşındaki Erdal Erenler'in hesabını soracağını söylediler, yalan söylediler.

Ben 12 Eylül'ün mağduru bir insan olarak Türkiye'ye kırgınlığım yok. Ama şunu istiyorum ki, 12 Eylül'ün gerçek mağdurlarının hesaplarını sormak bu ülkeye yakışan ve birinci sınıf demokratik standartları getiren yeni bir Anayasa yapmakla mümkündür, bunu mutlaka sağlayacağız. Ankara'da Allah nasip ederse ilk yasa teklifim 12 Eylül'de acı çeken mağdurların tazminatlarının ödenmesi olacaktır. Biz AKP'nin yaptığı kötülükleri anlatmayacağız Türk halkına, onlar zaten biliniyor. Ben Bandırma'da doğdum büyüdüm ama, Saat Kulesi'nden Balıkesir Lisesi'ne kadar her parke taşına kadar Namık Havutça'nın ayak izleri var. Yine Saat Kulesi'nden Necatibey Eğitim Fakültesine kadar her santimetrekaresinde ayak izlerim var.

Hiç kuşkunuz olmasın ben Balıkesirliyim ve seçildiğim taktirde her ay örgütlerimle mutlaka Balıkesir'de yan yana olacağız. İş takipçisi değil, halkımızın takipçisi onların sorunlarının takipçisi olacağım. Balıkesir'de şu anda CHP birinci parti" diye konuştu. Havutça, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.


CHP Balıkesir ikinci sıra Milletvekili Adayı Avukat Nedret Akova ise Türkiye'de basının özgür olmadığını, yargının bağımsız olmadığını ve ülkede hukuk devletinin üstünlüğünün bulunmadığını söyledi. Balıkesir'de seçilmesine kesin gözüyle bakılan ikinci bayan milletvekili adayı olan Nedret Akova, seçildiği takdirde yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğü için çok ciddi mücadele vereceğini bildirdi.

CHP'nin körfez adayı olarak sıralamada ikinci sırada yer alan Milletvekili Adayı Nedret Akova hala Burhaniye ilçesinde avukatlık yapıyor. Akova aynı zamanda Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da kız kardeşi olduğunu hatırlattı. Akova'nın daha önceki aday adaylığı açıklamasında yanlışlıkla Belediye Başkanı Fikret Akova'nın eşi olarak yazılmıştı. Partililerden büyük teveccüh gören CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Avukat Nedret Akova, "AKP hükümeti ile Türkiye ekonomik ve toplumsal bir çöküntü içindedir. Her gün kadın cinayetleri işlenmektedir.

Küçük ilçelerde de çok yoğun şekilde şiddet vardır. Bu konuda basın özgür değildir, yargı bağımsız değildir. Hukuk devletinin üstünlüğü yoktur. Ben yarınlarda Balıkesir'in sorunlarını taşıyacağım gibi yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü için de çok ciddi mücadele vereceğim. Ben her işte başarılı oldum. İş takip ederim, netice alırım.

Yarınlarda hepiniz bana ulaşacaksınız ve göreceksiniz. Hepinizin bir ablasıyım, kapım herkese açık. Desteklerinizi istiyorum" dedi.
CHP'nin aday tanıtım toplantısında liste sıralamasına göre Namık Havutça (1. sıra adayı) ve Nedret Akova'dan (2. sıra adayı) sonra Haluk Ahmet Gümüş (3. sıra adayı), Ahmet Akın (4. sıra adayı), Hakan İşgüzar (5. sıra adayı), Hüsnü Erol (6. sıra adayı), İrfan Barış (7. sıra adayı) ve Ömür M. Boyuer (8. sıra adayı) sırayla kürsüye çıkıp özgeçmişlerini anlattıktan sonra düşüncelerini aktardılar.

21.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi