Şifrem?
159 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Esnafına Müjde
Ayvalık'ta Kooperatif Kredi borçlusu esnada büyük kolaylık sağlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden kredi kullanarak vadesi gelen taksitlerini zamanında ödeyemeyen esnaflar için taksitlendirme kolaylığının sağlanmasına yönelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün açıklamalarının ardından ülke genelinde Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank’a kredi borcu olanların oldukça heyecanlandığı gözleniyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden kredi kullanarak vadesi gelen taksitlerini zamanında ödeyemeyen esnaflar için taksitlendirme kolaylığı sağlanmasının ardından bir açıklama yapan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca borcu olan esnafın taksitlendirme fırsatından faydalanması gerektiğini belirterek, zor durumda bulunan esnafın önüne bir daha kolay kolay gerçekleşmeyecek büyük bir fırsat geçtiğini ifade etti.

Ayvalık'ta, ekonomik darboğazda bulunan esnaf ve sanatkârların söz konusu kooperatifler aracılığıyla Halkbank’a olan kredi borçlarının üzerinden temerrüt faizlerinin kaldırılarak, yeniden yapılandırılmasına ilişkin Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, söz konusu kredi borçları için düşünülen düzenleme ile ülke genelinde esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan 490 milyon liralık borçlarının taksitlendirilmesi, 215 milyon liralık gecikme faizinin de silinmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Çakırca yaptığı açıklamada, İcra işlemlerine maruz kalan ve temerrüt faizi ödemek zorunda olan esnaf ve sanatkârların 15 Nisan 2011 tarihine kadar borçlu oldukları ilgili kooperatiflere başvurmaları halinde 31.12.2010 tarihine kadar olan kooperatif borçlarının yeniden yapılandırılacağının altını çizdi.

3 AYRI ÖDEME SEÇENEĞİ SUNULUYOR
Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca, “Yeni düzenlemede esnaf ve sanatkârlara üç ayrı ödeme seçeneği sunulmuştur. Bu seçeneklerden birincisi; söz konusu kredi borçlusu esnaf, borcunu üç taksitte öderse gecikme faizi alınmayacak. Takibe intikal eden anapara borcunun üçte biri peşin, kalanı iki ay içinde ve iki taksitte ödeyenlerden gecikme faizi tahsil edilmeyecektir.

İkinci seçenek; Takipteki borcunu yılsonuna kadar taksitlendirmek isteyenlere, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak, tespit edilen toplam borç, yılsonuna kadar faizsiz ve aylık eşit taksitler halinde yapılacaktır. Üçüncü seçenek ise; Takipteki borcunu 24 ay taksitlendirmek isteyenlere borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvuru yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 12 gecikme faizi uygulanacak, tespit edilen toplam borç, 24 aya kadar faizsiz ve aylık eşit taksitlerle yapılandırılacaktır” diye konuştu.

ESNAF VE SANATKAR BU FIRSATI KAÇIRMAMALI
Yapılandırma icra takibinde bulunan kooperatif ortaklarından icra nezdinde taahhüt alınmak kaydıyla yapılandırma taleplerinin kabul edileceğini ve icra işleminin durdurulacağını açıklayan Melih Çakırca, “Taksitlendirme yapan kooperatife borçlu ortak, iki taksidi üst üste ödemediği takdirde taksitlendirme iptal edilecektir.

Rehinli yada hacizli gayrimenkullerde satış istenmiş veya bu aşamaya gelinmiş ise, borcun üçte biri peşin alınarak satış veya haciz işleminden vazgeçilerek, borcun kalan kısmı ise iki ay içerisinde tahsil edilecektir” dedi.

Çakırca yaptığı açıklamada, “Borca karşılık araçlarında yakalama emri gerçekleşmiş olanlar için, aracın değerine ve borcun tutarına göre anapara tutarının bir kısmının ödenmesi şartıyla bu işlemden vazgeçilerek borç yapılandırılacaktır” şeklinde konuştu. Yaptığı açıklamada, son yüzyılın en büyük faiz affı olarak nitelediği Esnaf Kefalet Kooperatifi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak, kooperatif ortaklarının bu yapılandırma fırsatından mutlaka yararlanmasını isteyen Melih Çakırca, “Kredi borcu bulunan kooperatif ortaklarımız için bu fırsatı kaçırmayacaklarını ümit ediyorum” dedi.

26.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Esnafına Müjde

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi