Şifrem?
143 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalıklı Kadınlara Sığınma Evi Müjdesi
Ayvalık'ta, 8 Mart Kadınlar Günü'nde dev bir yürüyüş yaparak sıkıntılarını ve yaşadıkları güncel sorunları dile getirmeye hazırlanan kadınlara müjdeli haber, Ak Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığından geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, 7 Mart ile 13 Mart arasında ‘Kadın Haftası’ olarak ilan edip, Ayvalık’a bağlı köylerde yaşayan kadınları ziyaret ederek kutlayan Ak Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı, yaptıkları köylü kadınlara yönelik ziyaretler sırasında yaptıkları açıklamada Ayvalık’lı kadınlara müjdeli bir haber verdiler.

Yaptığı açıklamada, Ayvalık’ta kadınlara yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının her fırsatta dile getirdikleri ilçede bir Kadın Sığınma Ev’inin yoksunluğu konusunda uzun süredir yaptıkları girişimlerin sonucunu aldıklarını açıklayan Ayvalık Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan, önümüzdeki günlerde, Ak Parti Balıkesir Milletvekillerinin de katkılarıyla, Kadın- Aile ve Engellilerden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın nezdinde hazırlanacak proje ile Ayvalık’a çok kısa bir süre içinde Kadın Sığınma Evi inşa edileceğini kaydetti.

Ülke genelinde Kadın Sığınma Evlerinin, kadınların uzun sessizliğine bir alternatif oluşturmak ve onları şiddete karşı mücadelelerine destek olmak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Özcan, “Ayvalık’ımızda bir Kadın Sığınma Evi’nin hayata geçmesi toplumumuza yeni bir bakış, anlayış ve duyarlılık kazandıracaktır” diye konuştu.

Avrupa Birliği normlarına göre, Sığınma evlerinde, kadınlar arasında kesinlikle dil, din, ırk, ulus, sosyal statü ayrımı yapılamayacağını vurgulayan Özcan, “Etnik kökeni ne olursa olsun bir kadının şiddeti yaşıyor olması ve söz konusu kadının bunu dile getirmesi geçerli olacak ve o mağdur kadınımız bu sığınma evine yerleştirilecektir. Söz konusu statü gereği, eşlerinden şiddet gören kadınların güvenlikleri gereği kurulacak bu evinin adresi gizli tutulacak ve bu evde devletin şefkatine sığınan kadınlar hakkında hiç kimseye bilgi verilmeyecek ve şiddet gören kadınlarımız bu eve çocuklarıyla birlikte kabul edilecektir” dedi.

Ayvalık’ta kurulacak Kadın Sığınma Evinde çalışacak personelin konuya duyarlı kadın personellerden oluşacağını ve söz konusu proje kapsamında sığınma evine yerleştirilen şiddete maruz kalmış kadınlar için hukuksal ve psikolojik destek verileceği kaydeden Ayvalık Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan, “AB normlarında, modern şekilde inşa edip, hayata geçirilecek Ayvalık Kadın Sığınma Evi, sadece bir barınak değil, kadın dayanışmasının en yoğun yaşandığı yer olarak hayata geçirilecektir.

Ayvalık’ta kurulacak Kadın Sığınma Evinde, kadın bakış açısına sahip ve kadın haklarına duyarlı kişilerin yer aldığı gurupların çalışmaları, yurt dışındaki sığınma evlerinin demokratik işleyiş biçimleri gibi bağımsız ve Ayvalık’a özgü kalıcı bir model olacaktır” şeklinde konuştu.

“AYVALIKLI KADINLARIMIZA BU VESİLE İLE BİR NEBZE KATKIMIZ OLABİLECEKSE NE MUTLU BİZLERE”
Ayvalık Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan, “Ayvalık’ımız için siyaseti bir yana bırakıp, her şeyden önce milyonlarca Türk Kadınından biri olarak, hemcinslerimiz içerisinde şiddete maruz kalan kadınlarımıza sahip çıkmak ve onları içinde bulundukları travmalardan kurtarmak her şeyden önce insanlık borcudur. Bizim meseleye bakış açımız budur. Bu bakış açısıyla hareket ederek, ilçemizdeki şiddet mağduru kadınlarımız için Ak Parti Kadın Kolları olarak bir nebze olsun katkımız olabilecekse ne mutlu bizlere. Bu duygularla, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

07.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalıklı Kadınlara Sığınma Evi Müjdesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi