Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık CHP'de İki Milletvekili Aday Adayı Daha
Ayvalık'ta, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki genç üyesi Balıkesir Milletvekilliği’ne soyunuyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık CHP’de bir süre önce Balıkesir Milletvekilliği’ne aday adayı olarak, ilçe başkanlığından istifa eden Hüsnü Erol’un ardından, 2007 Genel Seçimlerinde CHP’den 5. sırada aday gösterilen Gökay Bacan ile Ayvalık’a bağlı Altınova beldesinin en genç siyasetçisi Hasan Uslu’da Balıkesir Milletvekilliği için önümüzdeki günlerde aday adaylıklarını resmen açıklayacaklarını belirttiler.

Önceki gün Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) eski Balıkesir İl Temsilcisi ve halen daha SODEV Genel Sekreterliği görevini sürdüren, CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Tüm’ün Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyareti sırasında ilk kez önümüzdeki günlerde milletvekilliği aday adaylıklarını resmen açıklayacaklarını ifade Gökay Bacan ve Hasan Uslu adeta şimdiden TBMM’ye göz kırptılar.

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Mehmet Tüm’ün kendisine yönelttiği sorduğu, ‘aday olacak mısın?’ sorusunu yanıtlayan Bacan, seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde resmen Balıkesir Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayacağını belirterek, “Geçen dönem CHP’den 5. sıra Balıkesir Milletvekili adayıydım. Umarım bu kez sıralamada ilk üçe girebilmeyi başarabilirim” diye konuşması dikkat çekti.

Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Tüm’ün CHP Ayvalık İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından görüşlerini aldığımız Gökay Bacan, “Siyasette yıllarca CHP Gençlik Kolları, ilçe yönetin kurulu üyeliklerinde bulundum.

Ayvalık’ın 50 yılı aşkın bir süredir parlamentoda temsil edilememesinin hezeyanıyla, artık siyasi arenada genç beyinlerin var olması gerektiğinin bilinciyle, yıllardır neferi olduğum CHP’den Ayvalık’ın 50 yıllık özlemini dindirebilmek ve Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk İlke ve Devrimlerine sözde değil, özde sahip çıkarak, ülkemizi aydınlık yarınlara Mustafa Kemal’in yaktığı meşaleyle taşıyabilmek adına çıktığım bu yolda, pırıl pırıl geçmişimle Ayvalık ve Balıkesir’in sorunlarını TBMM’de çözümleyebilmek için seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte resmen aday adaylığımı açıklayacağım” diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu 39 yaşındaki Bacan, Ayvalık’ta yapmış olduğu sosyal çalışmalarla tanınıyor. Ayvalık Belediyesi’nin eski Halkla İlişkiler Müdürü olan ve halen daha Kalyon Denizcilik Özel Eğitim Kurumunun Yöneticisi ve sahiplerinden olan Gökay Bacan, Ayvalık Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nin 2 dönem başkanlığını üstlendiği bu dernekte şu an 2. Başkanlık görevini sürdürüyor. İlçede sosyal faaliyetler gösteren birçok sivil toplum kuruluşunda şimdiye kadar aktif görevlerde bulunan Bacan, İngilizce ve Fransızca biliyor.

BÖLGENİN EN GENÇ SİYASETÇİSİ USLU’DA ADAY ADAYI
Öte yandan, Ayvalık’a bağlı Altınova beldesinin en köklü ailelerinden olan ve halen daha CHP Balıkesir İl Genel Meclisi görevinin yanı sıra Altınova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı görevlerini sürdüren 31 yaşındaki Hasan Uslu ise, siyasette daha 2 yıldır aktif rol oynuyor.

Balıkesir Necatibey Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği mezunu ve halen daha Anadolu Üniversitesi Veteriner Teknikerliği bölümünde eğitimini sürdüren genç siyasetçi Uslu, evli ve 2 çocuk babası. İngilizce bilen Hasan Uslu, 14 ya da 15 Mart’ta Ayvalık CHP İlçe Başkanlığında Balıkesir Milletvekili aday adaylığını resmen açıklamaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız gelecek vaat eden bölgenin en genç siyasetçisi Hasan Uslu, “Balıkesir’de tarım çok önemli… Binlerce insan geçimini tarımdan sağlamaya çalışıyor. Ancak mevcut iktidarın tarım politikası ortada. Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de milyonlarca çiftçi ve köylü icralık. Bu yüzden de milletvekili aday adaylığı ile çıkacağım bu yolda çiftçinin ve yurdun efendisi olan köylünün sesi olmayı amaçlıyorum. Allah mahcup etmesin” diye konuştu.

Hasan Uslu’nun, Ayvalık CHP’den Balıkesir Milletvekili aday adaylığını resmen açıklamadığı bu günlerde, aday adaylığı ile ilgili kartvizit ve broşürleri şimdiden bastırdığı ve kulis çalışmalarına başladığı gözleniyor.

07.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık CHP'de İki Milletvekili Aday Adayı Daha

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi