Şifrem?
185 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Hukuk Fakültesi Yolda
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, görev süresi içerisinde Hukuk Fakültesi'nin de yer aldığı birkaç yeni fakultekazandırmak istediklerini açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, göreve geldiği günden bu yana ilk defa gazetecilerle bir araya geldi. Rektör Alkan, yaptıkları ve planladıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Kampustaki rektörlük binasında bulunan senato toplantı salonunda basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, göreve geldiklerinde seçilmeden önce verdiği sözleri yerine getirdiğini, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

İlk olarak öğrenci işleriyle ilgili yaşanan sıkıntıları ele aldıklarını anlatan Mahir Alkan, rektör yardımcısı Oktay Arslan'ın başkanlığında bir komisyon kurduklarını, komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde öğrenci işleriyle alakalı yaşanan tüm sorunların çözüldüğünü, şu an itibariyle mağdur edilen hiçbir öğrencinin bulunmadığını, komisyonun da çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Bundan başka, üniversitede kadro bekleyen akademik personelin de mağduriyetlerini giderdiklerini kaydeden Rektör Alkan, "Hiçbir ayırım gözetmeden, YÖK'ten de gerekli izinleri aldık ve atamalarını yapıyoruz. 28 Ekim 2010 tarihinde çıktığımız ilanda 21 profesör ve 9 doçent olmak üzere toplam 40 personelin kadro atamaları yapıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Balıkesir Üniversitesi'ni ziyaretinin kendileri için büyük bir onur ve kıvanç olduğunu dile getiren BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretlerinden onur duyduk. Mütevazi kişiliğiyle de gönüllerimizi fethetti" dedi.

Yurt konusunda çekilen sıkıntıların da yakında sona ereceğini söyleyen Alkan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kampusta bin kişilik yurt inşaatına başlayacağını açıkladı. Üniversite yönetimine geldiklerinde yine ilk iş olarak bütçede ayrılan ödeneklerin geriye dönmemesi için çaba sarf ettiklerini belirten Mahir Alkan, paraların geriye gönderilmesini önlediklerini, bütçeyi öğrenci laboratuarları için kullandıklarını, üniversiteye bağlı hiçbir biriminde bilgisayar eksiği kalmadığını, dolayısıyla paraların da geriye gönderilmemiş olduğunu söyledi.

TIP FAKÜLTESİ'NE YENİ DEKAN
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bir süredir boş olan Tıp Fakültesi Dekanlığına Afyon Dumlupınar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Samet Ermiş'in atandığını, yakında göreve başlayacağını açıkladı.Rektör Alkan'ın Balıkesir'in damadı olduğunu söylediği Göz Hastalıkları Mütehassısı Prof. Dr. Samet Ermiş'in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur'un damadı olduğu öğrenildi.

Tıp Fakültesiyle ilgili gayretlerinin sürdüğünü kaydeden Mahir Alkan, "Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Yeni yerle ilgili inşaatımız hızla devam ediyor. Müteahhit firmadan (Kırcal İnşaat) normal süreçte 2013 ortası olan inşaatın 2012 sonunda bitmesi için söz aldık. 2011yılı için Tıp Fakültesine makine teçhizatı payı için bütçeden hiç pay ayrılmamış, sıfır ödenek. Bunun için de kaynak arayışındayız" dedi.

TİCARET ODASI'NA CEVAP
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a, geçtiğimiz haftalarda Balıkesir Ticaret Odası (BTO) başkanı Mahmut Yavuz'un üniversitenin kendileriyle herhangi bir irtibatlarının bulunmadığını belirtip üniversite-sanayi işbirliği söylemlerinin eyleme dönüşmemesinden şikayet edip BAÜ Rektörlüğünü eleştirdiği açıklaması hatırlatıldı.

Üniversite - Kent Sanayi Entegrasyonu çalışmalarının olduğunu belirten Rektör Alkan, tekno-kent için bir ekip kurduklarını, rektör yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel başkanlığındaki ekibin aralıksız çalıştığını, sürecin de hızlanması amacıyla bir arazi tahsis edildiğini, zemin etütlerinin bittiğini ve şirket kurulacağını, bu kapsamda ekipte yer alanların tecrübe edinmek için çevre illere inceleme ziyaretlerinde bulunacaklarını bildirdi.

Bundan başka "Merkezi Araştırma Laboratuarı" kurulacağını açıklayan Rektör Mahir Alkan, bu merkezin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) destekli olduğunu, binasının da kampusta yapılacağını belirtti. Bu merkezin çalışmaları için Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası ile analiz çalışmaları yaptıklarını açıklayan Mahir Alkan, bu sayede hangi cihazları almaları gerektiğine karar vereceklerini kaydetti. Balıkesir Ticaret Odası başkanının açıklaması hatırlatılan Rektör Alkan, "Biz göreve geleli üç buçuk ay oldu, Ticaret Odası başkanı daha ziyaretimize bile gelmedi. Neden böyle bir açıklama yaptığını anlamış değiliz. Biz üzerimize düşeni her zaman yapıyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTENİN ARITMA TESİSİ OLACAK
Personele İngilizce kursu sözlerini de yerine getirdiklerini kaydeden BAÜ Rektörü prof. Dr. Mahir Alkan, pratik konuşmaya dayalı İngilizce kurslarının devam ettiğini söyledi. Kampustaki göletin çevre köylerin kanalizasyonları karıştığı için fosseptik çukuruna dönüştüğünü anlatan Mahir Alkan, hem üniversitenin hem çevre kampus yakınındaki köylerin kanalizasyonlarını üniversitenin kanalizasyon hattında birleştirip kampusta yapacakları arıtma tesisinde fosseptiğin tekrar kullanılabilir suya dönüştürülüp doğaya salınmasını planladıklarını, bununla ilgili proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Geçmiş yönetimlerle alakalı hiçbir polemiğe girmeyeceklerini belirten Mahir Alkan, "Biz önümüze bakıyoruz, geçmişle işimiz yok. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Bu arıtma tesisi ile önemli bir sıkıntı ortadan kalkmış olacak" dedi.

KAMPUSA RÜZGAR SANTRALİ
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, gazetecilerin yoğun rüzgar alan kampusta bir rüzgar santrali düşünülüp düşünülmediği sorusuna bununla alakalı bir çalışmalarının olduğunu söyledi. BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel'in başkanlığındaki ekibin rüzgar enerjisiyle alakalı tribün çalışması için proje geliştirdiği, kampustaki rüzgar ölçümü için TÜBİTAK'a müracaatta bulunulduğu, TÜBİTAK'ın onaylaması halinde yaklaşık 1 yıl sürecek rüzgar ölçüm çalışmalarının ardından elde edilecek verilere göre rüzgar santrali konusunda karar verileceği bildirildi.

BALIKESİR HUKUK FAKÜLTESİ YOLDA
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, göreve süresi içerisinde üniversiteye birkaç tane yeni fakülte kazandırılması için çalışma yapacaklarını, bunların arasında Balıkesir Hukuk Fakültesi'nin de yer alacağını söyledi. Veterinerlik Fakültesi'nin eski Hindi Üretme Tesislerinde yapılan 8 derslik ile faaliyete geçtiğini, Bandırma'da Denizcilik Fakültesi'nin kurulduğunu ve dekanının atandığını açıklayan Alkan, Ziraat Fakültesi'ne ise sıcak bakmadıklarını söyledi.

Balıkesir'in tarım bölgesi olmasına rağmen Ziraat Fakültesi'nin vereceği mezunlarının iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacakları kanaatini dile getiren Mahir Alkan, YÖK'ün de aynı görüşte olduğunu belirtirken, Ziraat Fakültesi'nin işlevini kurmayı planladıkları Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın yerine getireceğini, bu merkezin aynı zamanda çiftçilere de yardımcı olacağını bildirdi.

Alkan, "Biz Hukuk Fakültesine sıcak bakıyoruz. Görev süremiz içerisinde birkaç fakülte açmayı planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi Hukuk Fakültesi. Bünyemizdeki meslek yüksek okullarında 13 bin öğrenci var. Dolayısıyla bir şehir üniversitesi olarak meslek edinmeye yönelik eğitim ve sorumluluğumuz var. Vasıflı ara eleman yetiştiriyoruz. Diğer yandan Fen Edebiyat Fakültemizin Matematik Bölümü Türkiye'de ilk üçtedir. kimya, fizik, biyoloji ilk 8'dedir. Çok iyiyiz. Turizm İşletmecilik okulumuz Türkiye'nin en prestijli okulu. Mezunları hemen iş buluyor. Balıkesir Meslek Yüksek Okulu da Türkiye'nin en prestijli okulu. Eğitim fakültemiz de aynı şekilde. Kendimize güveniyoruz, biz iyi bir üniversiteyiz" diye konuştu.

BAÜ Rektörü Mahir Alkan, yerleşke alanında cami inşaatı için kurulan bir derneğin yer talebini değerlendirdiklerini, derneğe cami için yer tahsis edeceklerini, kampustaki 20 bin öğrencinin olduğunu dolayısıyla ibadetini yapmak isteyenlerin çevredeki köy ve ilçeler yerine bu camide rahat bir şekilde yerine getirebileceklerini kaydetti.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın basın toplantısında yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Oktay Arslan ile Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Sezai Şaşmaz, Tıp Fakültesi hastanesi başhekimi Doç. Dr. Ali Uysal ile basın ve halkla ilişkiler birimine atanan İbrahim Erdoğan da hazır bulundular.

Fakülte hastanesini başhekimi Ali Uysal, anjiyo cihazının kullanımı konusunda personel sıkıntısı yaşandığını, yoğun bakımın da aynı şekilde personel yetersizliği sebebiyle kullanılamadığını, kalp damar cerrahı ve KBB ile asistan personeliyle ilgili büyük sıkıntı yaşandığını, ancak tüm bunların çözüme kavuşturmaya başladıklarını belirtti.

Yoğun bakım (reanimasyon) ünitesinin hizmet alımı ile personel sıkıntısının giderildiğini ve kullanımı için İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat ettiklerini açıklayan başhekim Uysal, anjiyo için de gerekli olan kalp damar cerrahının bu yıl alınacağını, hastane olarak döner sermaye gelirini artırmaya çalıştıklarını, Balıkesir Tıp Fakültesi'nin daha çok akademik çalışma için tercih edilmesi sebebiyle avantajlı bir yer olduğunu kaydetti.

BAÜ Tıp Fakültesi'ne alınacak yeni MR, BT cihazlarının son teknoloji ürünleri olacağı, buna benzer başka cihazların da alanında en iyileri olacağını kaydeden başhekim, BAÜ Tıp Fakültesi'nin bölgede bir referans merkezi olacağını söyledi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bu şekilde basın mensuplarıyla daha sık bir araya geleceklerini, ayrıca üniversitenin bültenleriyle ilgili basının daha iyi bilgilendirileceğini kaydetti.

05.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Hukuk Fakültesi Yolda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi