Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Belediyesi'nden Eğitime Destek
Ayvalık Belediyesi’nin ilçe genelindeki eğitime katkıları artarak sürdüğü gözleniyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlçedeki hemen hemen her okula, okul araç ve gereçlerinin yanı sıra yoksul öğrencilere eğitimleri için ekonomik desteklerde bulunmasıyla bilinen belediye, bu kez de ilçe geneli ile Altınova ve Küçükköy beldelerindeki okullarla, Ayvalık’a bağlı köy okullarının 7. ve 8. sınıf öğrencileriyle Lise son sınıf öğrencilerine sınavlara yönelik konu anlatımlı test kitaplarını ücretsiz dağıtıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in talimatıyla, ilçe ve ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda tespit edilen öğrenciler için 3 bin 300 adet bastırılan konu anlatımlı test kitapları, önceki gün Ayvalık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Mustafa Nakışçı ve Ayvalık Belediyesi Personelinden Barış Yücesoy’dan oluşan ekip tarafından, okullara tek tek gidilerek okul müdürlerine teslim edildi.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR
Yapılan kitap dağıtımıyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Hasan Bülent Türközen’in ilçedeki eğitime konusunda gösterdiği hassas çalışmalar ve verdiği direktifler doğrultusunda hareket ederek, bir süredir sürdürdüğümüz hummalı çalışmalar sonrasında OKS, LGS sınavlarına hazırlanan ilköğretim öğrencileriyle, Üniversite sınavlarına hazırlanan Lise son sınıf öğrencilerini tespit ederek, bu öğrencilere yönelik hazırlattığımız konu anlatımlı test kitaplarını bugün ücretsiz dağıtmaya başladık” diye konuştu.

Söz konusu sınavlara hazırlanan öğrencilerin içerisinde bazılarının Türkçe-Sosyal ve Eşit Ağırlıklı düzeylerde sınavlara hazırlanması nedeniyle bu öğrencilere birden fazla test kitabı dağıttıklarını kaydeden Köselecioğlu, “İlçemiz geneli, beldelerimiz ve köylerde dâhil olmak üzere İlköğretim Okullarının 7. ve 8. sınıflarıyla, lise son sınıf öğrencilerinin hepsinde bu kitaplarımız ulaşacak” dedi.

ÖĞRETMENLER MEMNUN
Öte yandan, İstiklal, Gazi, Abdülvahit Sağlam, Cumhuriyet İlköğretim Okullarında ki dağıtımlara eşlik ederken, okul müdürlerinin konu anlatımlı test kitaplarının öğrencileri için dağıtımlarından duydukları memnuniyet dikkat çekerken, bazı okul müdürlerinin “Ayvalık Belediyesince dağıtılan kitapların, bu yıl OKS, LGS ve ÖYS sınavlarına girecek olan ve ailesinin ekonomik imkânsızlıkları nedeniyle söz konusu sınavlara, herhangi bir dershaneye gidemeyip, kendi imkânlarıyla hazırlanmaya çalışan öğrenciler için oldukça yararlı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştukları gözlendi.

KİTAPLARDA TÜRKÖZEN’İN MESAJI DA VAR
Dağıtılan kitapların arka kapaklarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in, öğrencilere yönelik mesajının bulunduğu kitaplarda Türközen’in,“Sevgili Öğrenci kardeşlerim, Geleceğe hazırlandığınız bir dönemdesiniz. Bu dönemdeki en sağlıklı davranış eğitiminize vereceğiniz emektir. Bilimsel düşüncenin, bilimin gerektirdiği gibi davranmanın sonuca götürücü önemli bir çaba olduğunu düşünüyorum. İletişimin, yeni teknolojilerin ve bunların getirdiği hızın, yaşamınıza yeni değerler kattığı, davranış kalıplarımızı kırdığı bir çağda yaşıyoruz. Hepimiz ülkemize, birlikte yaşadığımız topluma ve üzerinde bulunduğumuz dünyaya karşı sorumluyuz. Bu sorumluluklarımızı unutmayarak, toplumsal gelişmenin ancak eğitimle olduğunun bilincinde olmalıyız. Yıllardır bellediğimiz ‘gelişmekte olan ülke’ kategorisinden ‘gelişmiş refah ülkesi’ durumuna geçebilmemizin temel dayanak noktası budur. Sevgili Kardeşlerim, Büyük önder Atatürk’ün sizlere emaneti olan laik ve demokratik cumhuriyeti ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” düsturuyla sonsuza kadar yaşatacağınıza güvenim tamdır. Elinizdeki bu kitap sizlerin gösterdiği büyük çabalara, küçük bir katkı olabilecekse ne mutlu bize. Hepinize başarılarla dolu bir eğitim süreci ve yaşam diliyorum. Sevgilerimle” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

28.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Belediyesi'nden Eğitime Destek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi