Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Mehmet Tüm Milletvekili Aday Adayı Oldu
Edremit'e gelerek Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili aday adaylığını açıklayan SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm, kendisine yoğun ilgi gösteren partililere hitaben konuşma yaptı ve neden aday olduğunu anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP’den, Balıkesir milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Sosyal Demokrasi Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Tüm, CHP Edremit İlçe Teşkilatı önünde yaklaşık 150 kişinin sevgi gösterileri eşliğinde konuşma yaptı. CHP Edremit İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyelerinin de destek verdiği açıklama nedeniyle parti binası önündeki sokak bir süre trafiğe kapandı.

Neden milletvekili olmak istediğini 5 sayfalık bir açıklama ile anlatan Mehmet Tüm, “Değerli Dostlar,12 Haziran 2011 genel seçimi, ülkemiz ve geleceğimiz açısından tarihi bir seçim olacaktır.Bu seçim, ülkemizin kaderini belirleyecek bir seçim olacaktır.Ben inanıyorum ki bu seçimlerde cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkarak, bu değerleri adım adım yok eden bugünkü iktidarın baskıcı, korku imparatorluğuna hep birlikte son vereceğiz.Bu seçim, halkçı ve çağdaş bir düzene geçiş için yeni bir başlangıç olacaktır” dedi.

MEHMET TÜM, SES TESİSATININ AZİZLİĞİNE UĞRADI
Mikrofon ile partililere seslenen Mehmet Tüm, bir anda bozulan ses tesisatı karşısında şaşırdı. Soğuk kanlılığını koruyan Tüm, bir süre arızanın giderilmesini bekledi ve mikrofonsuz olarak konuşmasını sürdürmek istedi. Arızanın giderilmesi üzerine mikrofonu eline alan Tüm, kısa süre sonra yeniden sesini duyuramaz olmanın şaşkınlığını yeniden yaşadı.

Konuşmasının ortalarına doğru arızanın giderilmesiyle birlikte Mehmet Tüm, mikrofonu fazla kıpırdatmadan sözlerine devam etti. AK Parti Hükümeti’ne yüklenen aday adayı Mehmet Tüm, “Değerli Partili Arkadaşlarım, AKP, yalnızca Cumhuriyet’imizin temel değerlerini ortadan kaldırmaya çalışmamış; ekonomik, toplumsal ve kültürel pek çok alanda hayata geçirdiği politikalarla, ülkemizi karanlık bir uçurumun kıyısına getirmiştir.

Türkiye, her bakımdan tarihinin en baskıcı, en yıkıcı iktidarıyla karşı karşıyadır.AKP 8 yıllık iktidarı boyunca cumhuriyetimizin birikimlerini ve kazanımlarını acımasızca talan edilmiş, anti-demokratik uygulamalar darbe dönemlerini aratmaz olmuştur.Bu süreçte Zengin olan halkımız değil, AKP, yandaşları ve çocukları olmuştur.AKP iktidarı boyunca, ülkemizin ve bölgemizin ekonomik, toplumsal ciddi hiçbir sorunu çözülmemiş, herke bugününden ve geleceğinden endişe duyar hale gelmiştir” diye konuştu.

“BALIKESİR’DE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 24 ARTMIŞ”
Balıkesir’deki işsizlik oranını açıklayan Mehmet Tüm’ün konuşmaları zaman zaman alkışlarla kesildi. İl genelinde 1 yılda iş başvurularında yüzde 24 artış olduğunu öne süren Mehmet Tüm, “Türkiye’nin her yerinde de olduğu gibi ilimiz Balıkesir ve ilçelerinde de işsizlik, yoksulluk, sefalet hat safhaya ulaşmıştır.

Son bir yılda Balıkesir’de İŞKUR’a yapılan başvuruların sayısında yüzde 24 artış olmuş, işsizlik oranı ilimizde yüzde 12’lere çıkmıştır. İki denize kıyısı ve pek çok tarımsal ürünüyle pek çok avantaja sahip olan ilimiz ve körfezimiz ne yazık ki yokluk içinde kıtlık yaşar duruma gelmiştir. Küresel kriz karşısında takınılan “kriz bizi teğet geçti” aldırmazlığı yüzünden, tarımımız ve tarımımıza dayalı sanayimiz büyük yaralar almıştır.

Çiftçimiz bugün can çekişmektedir.2000’lerde, Ülke zeytin üretiminin yüzde 11’ini karşılayan ilimizde, bu oran, bugün yüzde 8’lere düşmüştür. Zeytin üreticisi, emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Zeytincilik kanununda yapılacak değişiklikle, durum daha da vahim hale gelecektir. Körfezimizin en önemli geçim kaynağı olan balıkçılık, yılar yılıdır, limanların ve soğuk su depolarının yetersizliği ve çözülememiş pazar sorunlarıyla boğuşmaktadır.

Doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle en gözde turizm bölgelerinden biri olan Körfezimiz, ne yazık ki kaderine terk edilmiştir.Yine ülkemizin ve bölgemizin doğası, AKP döneminde, tarihte hiç olmadığı kadar yağmalanmakta ve katledilmektedir.Ülkeyi yönetenler, çıkardıkları yasalarla, dünyanın ve insanlığın gözbebeği olan Kaz Dağları’nı, yerli ve yabancı maden şirketlerine peşkeş çekmişlerdir.İşte bundandır ki, önümüzdeki genel seçim, geleceğimiz açısından ülkemizin, kentimizin ve körfezimizin kaderini belirleyen bir seçim olacaktır” dedi.

“HEPİMİZE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR”
Tüm partililere ve halka büyük sorumluluklar ve görevler düştüğünü söyleyen Mehmet Tüm, “Değerli arkadaşlar, çok açıktır ki, Haziran 2011 seçimleri, devleti bütünüyle ele geçirerek, Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını, değerlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan AKP ile çağdaş Türkiye’nin kurucusu, yılmaz savunucusu CHP’nin yarışacağı bir seçim olacaktır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte sol ve sosyal demokrat temellerine dönen CHP, halkçı ve devrimci karakteriyle, AKP iktidarına son verebilecek tek siyasi güç ve seçenektir. İşçisi, çiftçisi, esnafı, kamu emekçisi, emeklisi AKP iktidarından kurtulmak ve AKP’ye hesap sormak için akın akın CHP’nin saflarına katılmaktadır. CHP’nin, AKP iktidarına alternatif bir güç olduğu bu dönemde, hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

Sevgili dostlar, değerli arkadaşlar, ben de bu sorumluluk bilinciyle, bugüne dek çeşitli platformlarda sosyal demokrat çizgide sürdürdüğüm demokrasi mücadelemi, üyesi olduğum CHP içinde Meclis’e taşımak istiyorum. Sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini yakından bildiğim Balıkesir’in ve Körfezimizin sesi olabilmek için 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, CHP Balıkesir milletvekili aday adayı olarak karşınıza çıkıyorum.

Sevgili dostlar, elbette güzel Türkiye’mizin her bir köşesi, kenti, ilçesi, köyü bizim için değerlidir, bizim için vatandır. Ama Balıkesir benim için, 40 yıldır ailemle, yakınlarımla birlikte yaşadığım, kendimi bulduğum, hayatımı kurduğum, siyasi mücadelemi sürdürdüğüm, insanıyla çok yakından tanıdığım yuvam olmuştur” diye konuştu.

MEHMET TÜM, HAYATI VE GEÇMİŞİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ
Üniversiteyi Balıkesir’de okuduğunu söyleyen Tüm, Balıkesir’in pek çok ilçesinde görev yaptığını ve çalıştığını ifade ederek, “İlk gençlik yıllarımdan beri, Edremitli, Burhaniyeli, Bandırmalı, Gönenli, Manyaslı, Kepsutlu, Erdekli, Dursunbeyli pek çok dostum, yoldaşım, arkadaşım oldu.

İşte bu milletvekili aday adaylığı kararını almamda, en büyük etken, 1990’lardan başlayan aktif politik yaşamım boyunca yakından tanıdığım çiftçisi, esnafı, işçisi ve memuruyla bu dostlarımın, kardeşlerimin gösterdiği ilgi ve teveccüh olmuştur. Ayrıca, gerek Körfez bölgesinde gerekse Bandırma ve çevresinde toplumsal sorunlara aynı duyarlılıkla yaklaştığımız sendika ve sivil toplum örgütlerinin desteklerinin de, bu kararı almamda önemli payı olmuştur.

Sevgili dostlar, gündüzleri sömürülmeyen, geceleri aç yatılmayan, ekmek, gül ve hürriyet günleri için genç yaşlarımda başladığım siyasi hayatımı sol, sosyal demokrat bir çizgide ödün vermeden sürdürdüğümü belirtmek isterim.1994-1999 yılları arasında CHP Bandırma ilçe yönetim kurulu üyeliği ve Bandırma Belediye Meclis üyeliği yaptım.1999 genel seçimlerinde, ilimizde ön seçimle CHP 2. sıra milletvekili adayı oldum.

2000 yılından bu yana 5 yıl SODEV Balıkesir il temsilciliği yaptıktan sonra, 5 yıldan beri de SODEV’in Türkiye’de Genel Sekreterliğini yürütmekteyim. Balıkesir ve ilçelerinde bu süre içinde yapılan genel ve yerel seçimlerde var gücümle partimi destekledim. Son yapılan 2009 yerel seçimlerinde Bandırma’nın AKP’den kurtarılması ve partimizin yerel yönetime gelmesi için yoğun çaba harcadığımı bütün partili dostlarımız ve kamuoyu bilmektedir” diye sözlerini sürdürdü.

“TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE OLUŞTURULMASI İÇİN”
Neden milletvekili aday adayı olduğunu ayrıntılarıyla açıklamaya devam eden Mehmet tüm, “Dostlar, Bütün amacım, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleştiği, insan haklarına saygılı, kimsenin aç, açıkta kalmadığı, insanların kardeşlik ve barış içinde yaşadığı, özgür ve tam bağımsız bir ülkenin yaratılması sürecine katkıda bulunmaktır.

Politik yaşamımda tüm gücümü ve desteğimi, partimizin tabanından ve halkımızdan almayı tercih ettim. Hiçbir zaman anti-demokratik bir anlayışın içinde ve yanında olmadım. Yıllardır yaşadığım bölgemizde, her zaman demokrasi mücadelesinin içinde bulundum. Her zaman ezilenlerin, mağdur olanların yanında yer aldım.

Değerli partili arkadaşlarım, şahsi ve politik hayatımda hangi mevkide olursam olayım, bundan sonra da, ülkemizde çağdaş yaşamın temeli olan Cumhuriyetimizin değerlerini, onun kurucusu Mustafa Kemal’in aydınlık Türkiye’sini her zaman savunacağım. Kentimizin her türlü sorunu, öncelikli sorunum olacaktır.

Halkımın vereceği vekilliği onurla taşıyacağıma ve gereğini yerine getireceğime söz veriyorum. Benim için en büyük armağan sizin güveniniz ve desteğiniz olacaktır. Sizleri mahcup etmeyeceğim. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği, temel hak ve özgürlüklerin herkes için ayrımsız yerleştiği, örgütlenme hakkının önündeki engellerin kalktığı, demokrasinin eksiksiz hayata geçirildiği bir Türkiye için mücadele edeceğim” dedi.

“SORUNLARIN DÜZELMESİ İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİM”
Ülke çapındaki sorunların düzelmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini kaydeden Mehmet Tüm, “Gelir dağılımındaki adaletsizlikleri düzenlemek, işsizliği ve yoksulluğu ortadan kaldırmak; vatandaşlarımızın en haklı istemleri olan aş, iş, parasız eğitim, sağlık, yaşanılası çevre, konut taleplerinin karşılanması siyasetimin en önemli hedefleri olacaktır.

Kadınlarımıza dönük ayrımcılığın ve kadınlarımıza dönük şiddet ve töre cinayetlerinin yok olması için mücadele edeceğim. Gençlerin yaşamın her alanında etkin olması için ve işsiz gençlerimize iş olanağı sağlamak için üzerime düşen görevi, eksiksiz yerine getireceğim. Ülkemizde nüfusları 8 milyona ulaşan engelli kardeşlerimin sorunlarının çözülmesi için çaba sarf edeceğim. Yine zor koşullarda yaşayan 9 milyon emeklinin sesi olacağım.

Tarımla uğraşan milyonlarca yurttaşımızın sorunlarının ve taleplerinin çözümü için çalışacağım. Doğayı kirletmek isteyen güçlerin karşısında olacağım. Kısacası, emekçilerin, emeklilerin, işsizlerin, yoksulların, bu düzenden zarar gören tüm kesimlerin ötekileştirilenlerin ve mağdurların yanında olacağım. Yunus’tan Pir Sultan’a, Mustafa Kemal’den Nazım Hikmet’e, Deniz Gezmişlerden Erdal Erenlere ve Uğur Mumculara kadar, bütün devrimcilerin değerlerini savundum ve savunmaya devam edeceğim.

Burada aday adayı olan tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. CHP’nin iktidar olması için omuz omuza vereceğiz ve bu seçimi geleceğin aydınlık Türkiye’si için mutlaka kazanacağız. Kazanmak zorundayız. Bir milletvekili aday adayı olarak, benim partimin genel merkezinden dileğim, milletvekili adaylığının demokratik yöntemlerle, tüm üyelerin katılımıyla yapılacak önseçim yoluyla belirlenmesidir.

Demokratik bir yarış içinde, sıralama ne olursa olsun Balıkesir’de partimizin 1. parti olması için üzerime düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Son olarak, bu kararımda beni cesaretlendiren sevgili partili arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, sivil toplum örgütlerine ve sendika başkanlarına, Balıkesirli hemşerilerime, hepinize en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

24.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Mehmet Tüm Milletvekili Aday Adayı Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi