Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

EMİTT 2011'de Ayvalık Rüzgarı Esiyor
'15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011’, İstanbul- Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Yüzlerce stant bulunan fuarda Ayvalık rüzgarları esiyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra; Filistin Kültür Bakanı Siham El Bargutti, KKTC Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Yemen Turizm Bakanı Müsteşarı Omar Babelgeith, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, bazı illerin valileri, belediye başkanları, fuara katılan ülkelerle, turizm sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

EMİTT–2011 Fuarında bu yıl Yemen’in sponsor ülke olarak yer aldığı öğrenilirken, 60 ülkeden 4.000’in üzerinde firmanın, valiliklerin, belediyelerin, turizm işletmelerinin, seyahat acentelerinin fuarda yer aldığı gözlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ziyaret eden turist sayısı itibariyle dünyada 7’nci sırada, turizm gelirleri itibariyle de 9’uncu sırada yer aldığını vurgulayarak,“Türkiye, ziyaret eden turist sayısı bakımından 7.sıradayız. Geçen yıl ve 2009 yılında ekonomik krize rağmen gelen turist sayısı azalmayan dünyadaki ender ülkelerden birisi olduk. Bu hızla dünya ortalamasının üzerindeyiz. Yüzde 5’lik artışla geçen yıl 28,5 milyona turist sayısına ulaştık. Gelecek yıl 30 milyon rakamını göreceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon rakamını da inşallah geride bırakmış olacağız.”diye konuştu.

Gelişmek ve kalkınmak için barışa ihtiyaç olduğunu belirterek, turizm yoluyla barışı kurmaya çalıştıklarını söyledi. Ertuğrul Günay, “Gelişmek için, kalkınmak için, iyi bir yere varmak için her şeyden önce bizim de, insanlığın da barışa ihtiyacı var. İşte bizlerde turizm yoluyla barışı kurmaya çalışıyoruz. Barış aracılığı ile de turizmi yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün 15.sinin açılışını yaptığımız EMİTT Fuarına bugünkü katılımcı sayısı, konuk ülkelerimiz, Türkiye’den katılanlar, katılımcı ülkelerin bilgisi, ülke turizminin nerelere ulaştığının göstergelerinden birisidir” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ardından yapılan açılış konuşmalarının sonrasında, konuk ülke bakanlarıyla birlikte açılış kurdelesini kesen Günay, daha sonra fuardaki stantları gezdi.

BAKAN GÜNAY AYVALIK STANTINDA
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin, kısa adı AYTUGEB olan, ‘Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği’ tarafından temsil edildiği stant ise Bakan Ertuğrul Günay’ın yanı sıra EMİTT Fuarını gezen binlerce kişi tarafından büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıllarda fuarda Ayvalık Belediyesi tarafından temsil edilirken, bu yıl Ayvalık’ın AYTUGEB öncülüğünde EMİTT–2011 Fuarına katılırken henüz ilk gün olmasına rağmen Ayvalık standının, Beylikdüzü-TÜYAP’ı dolduran binlerce kişinin gözdelerinden biri olduğu görüldü.

Fuarda, Ayvalık standına ulusal medya kurumlarının büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, Stantta, AYTUGEB’in yönetimini oluşturan başta Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Karabulut, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’in gelen konuklarla yakından ilgilendiği gözlenirken, Ayvalık’ın eski Kaymakamı olan ve halen daha İstanbul-Esenler Kaymakamlığı görevini sürdüren Nazım Madenoğlu’nun da Ayvalık’ın tanıtımı için ter döken eski mesai arkadaşlarını yalnız bırakmadığı görüldü.

‘MARTI’NIN KANADINDA AYVALIK’
Yanında kalabalık bir basın ordusuyla Ayvalık Standını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Ayvalık ile özel olarak ilgilendiği dikkatlerden kaçmazken, AYTUGEB yönetimine, Ayvalık’a mutlaka gelmek istediğini ve Ayvalık’ın kendisi için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirttiği gözlenirken; Günay, Ayvalık Belediyesi tarafından basılan "Mart'nın Kanadında Ayvalık" kitabını inceleyerek söz konusu eserin örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Ayvalık’ın turizminin bir bütün olarak ele alınıp, turizmdeki rekabet seçeneklerinin ilçeye bağlı beldelerde birlikte yapılan organizasyonlarla sürdürülmesi amacıyla AYTUGEB öncülüğünde yapılacak tanıtım organizasyonlarının, EMİTT–2011 sonrasında da uluslar arası fuarlarda devamının olacağı belirtildi.

11.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir EMİTT 2011'de Ayvalık Rüzgarı Esiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi