Şifrem?
44 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 88. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vali ve beraberindeki heyetin temsili olarak Ata'yı karşıladığı istasyondaki törene katılan Balıkesirliler 88. yılda da aynı heyecan ve mutluluğu yaşadı.

Balıkesir Gar'da düzenlenen ilk törende Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü temsili olarak taşıyan tren sirenler çalarak Balıkesir Garına geldi. İçinde temsili olarak Atatürk'ü taşıyan trenden inen bir Muharip Gazi elindeki bayrağı öperek Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'a verdi. Vali Arslan da aynı şekilde bayrağı öperek aldı. Vali Arslan ve beraberindeki heyetin Büyük Önder Atatürk'ü temsili olarak karşılamasının ardından tren garı önünde tören devam etti.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Başkan Ok, "Bizler O'nu bir kez daha anlamak ve ona olan minnet duygularımızı dile getirmek amacıyla burada toplandık. Büyük Atatürk Balıkesir'i 7 defa şereflendirmiş, bunların ilki 6 Şubat 1923'te gerçekleşmiştir.

Göğsünü siper ederek işgalci düşmanı bu topraklardan çıkaran Balıkesir'in yiğit evlatları O'nu sevgi ve coşkuyla karşıladılar. Hiçbir zaman unutmamamız gerekir ki Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Milletine dayanan milli devlet olarak kurmuş ve Türk gençliğine emanet etmiştir. Onun için yeni nesillere, gençlerimize emanetin kıymetini ve taşıdıkları sorumlulukların büyüklüğünü anlatmak zorundayız. Bunun yollarını aramalı ve her fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

Kavimler ve kültürler mezarlığı olan Anadolu coğrafyasında ateşlerle imtihan olup yanmamış, kurtlar sofrasında oturup yem olmamış ve bin yıldır devletsiz kalmamış büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak devletimin bekası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilalebet yaşatmak adına aslanın ağzına dahi el atmaktan imtina etmeyen misyona gönülden katılıyor, bugün böyle bir güzide topluluğa hitap etmenin mutluluğu içinde hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Karesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi izleyenler tarafından alkışlandı. Daha sonra İstasyon Meydanı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na, "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" yapıldı. Önde bayrak ve flamalar olduğu halde Balıkesir Belediye Bandosu eşliğinde protokol üyeleri, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerden oluşan kortej belediye önündeki Vasıfçınar Caddesi üzerinden Anıt'a yürüdü.

Katılımın yoğun olduğu Ata'ya Saygı Yürüyüşü sırasında ana arter olan caddedeki arnaç trafiği durdurulurken, vatandaşlar da yürüyüşe ilgi gösterdi. Yürüyüşün sona erdiği Anıt'ta düzenlenen törende Valilik, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Tren garındaki temsili karşılama, saygı yürüyüşü ve Anıt'taki törene Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Belediye Başkanı İsmail Ok, milletvekilleri İsmail Özgün ve Ergün Aydoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Baro Başkanı Muzaffer Mavuk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, il müdürleri, şehit aileleri ve gazilerle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk'ün Balıkesir'i ilk ziyaretinin 88. yıldönümüyle alakalı kutlamalar kapsamında öğleden sonra, "Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi ve Önemi" konulu konferans düzenlendi. Garnizon ve Okullar Komutanlığı Bandosu da çarşı merkezinde konser verirken, kutlamalar akşam da Balıkesir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu'nun sunacağı, "Atatürk Özel Konseri 2011" konseri ile devam edecek.

07.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 88. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi