Şifrem?
76 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BASİAD Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Konuğu Oldu
Balıkesir Genç İşadamları Derneği'nin (BAGİAD) geleneksel yemekli iş toplantısının bu ayki konuğu Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Otel Basri'de düzenlenen toplantıda, konuklarını tanıtan BAGİAD başkanı Mert Yavuz, her ay geleneksel hale getirdikleri yemekli toplantılarda yapılan açıklama ve bilgilendirmelerden hem üyelerin hem de basın vasıtasıyla Balıkesir kamuoyunun yararlandığını söyledi. Yavuz, yeni yılın ikinci toplantısında son günlerde dikkat çeken bir gelişme de kaydeden Balıkesir'de yeni kurulan ve Çanakkale'yi de içine alan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın çalışmaları hakkında bilgi almak için ajansın genel sekreterini konuk ettiklerini kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, 2006 yılında kurulan Bölgesel Kalkınma Ajanslarının dönemin ana muhalefet partisi tarafından kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtığını, ancak bunun kabul edilmeyip kalkınma ajanslarının önünün açıldığını, ilk etapta sayısı 26 olan kalkınma ajanslarının bugün tüm illeri kapsadığını, tüm illerin bir kalkınma ajansına dahil olduğunu anlattı. GMKA'nın bölgesel kalkınmayı destekleyen bir kuruluş olduğunu söyleyen genel sekreter, geçmişi uzun yıllara dayanan Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) bölgesel kalkınmaya en bariz örneklerden birini oluşturduğunu, ancak, 40 yıldır tamamlanamayan GAP'ın ne kadar başarılı bir proje olduğunun tartışılabileceğini kaydetti.

PROJE AVCILARINA DİKKAT
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Aralık 2010'da çıktıkları proje çağrısının 25 Şubat'ta saat 17.00 itibariyle sona ereceğini hatırlatarak nasıl projelerin ne şekilde destekleneceğiyle ilgili özet bilgiler verdi.

Gündoğan kendisini ilgiyle dinleyen BAGİAD üyelerini, özellikle dışarıdan gelebilecek danışmanlık firmalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Başka bölgelerdeki kalkınma ajanslarının kara listesinde bulunan danışmanlık firmaları ve bilirkişilerin kendi oluşturdukları yasaklı listede yer aldığını belirten Gündoğan, "Bizim Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak hiçbir danışmanlık firmasıyla bir anlaşmamız ve bağlantımız söz konusu değildir. Size gelip projelerle ilgili danışmanlık hizmeti vermek isteyecek firmalara karşı lütfen dikkat edin" dedi.

HERŞEY BİR ODA BİR ÇANTA İLE BAŞLADI
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ajansın yapısı itibarniyle, "Danışma", "Karar" ve "İcra" olmak üzere 3 organdan oluştuğunu söyledi. Gündoğan, GMKA Kalkınma Kurulu'nun ajansın danışma organı olduğunu, bu kuruldaki üye dağılımının Balıkesir (60 üye) ve Çanakkale (40 üye) olarak toplam 100 üyeden oluştuğunu belirtti. Ajansın karar organı ise GMKA Yönetim Kurulu.

GMKA'nın yönetim kurulunda Balıkesir ve Çanakkale illerinin valileri, belediye başkanları ve Ticaret -Sanayi Odası başkanlarından oluşuyor. Mustafa Gündoğan sanayi ve ticaret odalarının ayrı olduğu Balıkesir gibi illerde ise ili temsil edecek kurumu TOBB'un belirlediğini, bugün için Balıkesir'i GMKA Yönetim Kurulu'nda Sanayi Odası'nın temsil ettiğini belirtti.

Ajansın üçüncü ayağını ise icra organı olan genel sekreterlik oluşturuyor. GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ajansta uzman personel ile birlikte çalışmaların büyük bir titizlik ve hızla yürütüldüğünü belirtti. Kalkınma Ajansının 2010 yılındaki faaliyetlerinden söz eden Gündoğan, kalkınma ajansına bir oda ve bir çanta ile başladığını anlattı.

Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, "Bugün gelinen nokta itibariyle hızla ilerliyoruz, kalkınma ajansında görevlendirildiğimde bize verilen bir oda ve bir çanta ile başladık. Kuruluş ve kurumsallaşma ile tanıtım faaliyetlerinde bulunduk. 8 aylık sürede bölge planımızı hazırlayıp onaya sunduk. Onaylanmayan bölgeler destek alamazlar. Biz bu sonuca ulaştık ve kaynak desteği aldık" dedi.

KASADA 12 MİLYON TL VAR
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, geçen yıl yapımına başlanan Kalkınma Ajansı hizmet binasının hızla tamamlandığını ve haftaya hizmete gireceğini, hatta binada ilk toplantılarını bankacılarla yapacaklarını açıkladı. Personel alımı için bugünün son başvuru tarihi olduğunu kaydeden Mustafa Gündoğan, GMKA'ya 2010 yılı için toplam 12 milyon TL kaynak sunulduğunu, paranın kalkınma ajansının banka hesabında olduğunu bildirdi.

"SİZ YAPMAZSANIZ BAŞKALARI GELİP YAPACAK"
Proje çağrılarının 25 Şubat'ta sona ereceğini hatırlatan Mustafa Gündoğan, Balıkesir'in kat edeceği çok mesafesi olduğunu söyledi. Balıkesir'i Türkiye'deki diğer bölgelerle değil, içinde olduğu bölgedeki diğer illerle kıyaslamadıklarını belirten GMKA Genel Sekreteri, Balıkesirli iş adamlarını proje konusunda uyardı.

Balıkesir'in vites büyütmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Gündoğan, "Kırklareli'nden sonra ikinci sıradayız. Kat edeceğimiz mesafe gerçekten çok fazla. Hızımızı artırmamız lazım. Projeleri kendi bölgelerimizle sınırlandıramayız. Bugün küreselleşmenin getirdiği risk ve rekabet var. Biz aynı zamanda dünya ile rekabet içinde olduğumuzu bilmeliyiz.

BAGİAD'ın amblemindeki dünya haritası sizin olaylara dünya çapında baktığınızı gösterir ki bu bizim için de çok iyi bir şey. Balıkesir'in 3. vites ile değil daha hızlı ilerlemesi lazım. Tabi aşırı hız değil ama en azından 110 km limitini kullanarak gidelim. Balıkesir gelişecek, bunun dışında kalmayın. Vakit kaybetmeyin. Siz yapmazsanız başkaları gelip yapacak. İstanbul-İzmir yeni transit yol geçişi 5 yıl sonra bitecek. Edirne-İzmir transit yol projesi gündemde. Balıkesir-Susurluk-Bandırma-Biga ekseni uluslar arası yatırımcıların da gözdesi olacaktır" diye konuştu.

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, kalkınma ajansının sadece hibe dağıtmadığını, bölgeye yatırımcı çekmek için çalışmalarının olduğunu söyledi. Gündoğan, yakın bir zamanda turizm arama konferansı tertiplemek için hazırlık içinde olduklarını açıkladı.

BAGİAD'ın toplantısında GMKA Program Yönetim Birim başkanı Süleyman Şahal işadamlarına bir sunumda bulundu. Ajansın 12 milyon TL'sinin 8 milyonunun kar amacı güden, 4 milyon lirasının kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerine destek için kaynak olarak ayrıldığı bildirildi. Kar amacı güden kuruluşlara verilecek asgari destek 50 bin TL'lik bir proje için 25 bin TL, en yüksek ise 375 bin TL., kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ise asgari rakam yine aynı tutulurken en yüksek ise 250 bin TL.. Birden fazla proje sunulmuş olsa ve bunlar kabul edilip geççe dahi verilecek maksimum destek tek proje için geçerli olan 375 bin TL seviyesi olacak.

Yetkililer, proje için ajansa fikirlerin pazarlanması gerektiğini vurguladı. GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, beraberinde Tuğba Elçin (uzman), Esra Alpay (uzman), Ekrem Özşen (yatırım destek ofisi birim başkanı) ve Süleyman Şahal (program yönetim birim başkanı) olduğu halde sunumun sonundaki soru-cevap bölümünde yöneltilen soruları cevapladı. Katılımcılara birer rehber kitap dağıtan GMKA yetkilileri, tüm ayrıntıların GMKA'nın resmi internet sitesinde yer aldığını hatırlattılar. Gecenin sonunda BAGİAD Başkanı Mert Yavuz GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan'a bir plaket verirken, derneğin özel olarak hazırlattığı iş ajandası hediye etti. GMKA'nın 2011 yılında yapacağı iki ayrı proje çağrısı ile ilgili kaynağın 12 milyonun üzerinde olacağı bildirildi.

BAGİAD ÜYE SAYISINI 6 AYDA İKİYE KATLADI
Yemekli iş toplantısının sonunda BAGİAD'a yeni katılan üyelere de birer plaket verildi. 2010 Haziran ayında değişen yönetimde görevi devralan Mert Yavuz başkanlığındaki BAGİAD'ın, 50 küsur olan üye sayısı son 6 ayda ikiye katlandı. BAGİDA'ın yıl sonunda 92 olan üye sayısının Şubat 2011 itibariyle 11 kişilik yönetim kurulu dahil 106'ya ulaştığı bildirildi.

05.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BASİAD Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Konuğu Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi