Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık EMİTT Fuarı İçin Gün Sayıyor
Ayvalık tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve turizmde birçok alternatiflerini ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda sürdürdüğü tanıtım ataklarını bu yılda sürdürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde sürdürülen çalışmaları bu yıl Kaymakam Nihat Nalbant’ın başkanlığını üstlendiği Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediyelerinin de içinde yer aldığı Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) tarafından yapıldığı gözleniyor. Söz konusu birlik, önceki ay ilk defa katıldığı İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Fuarı’ndan sonra ilçenin tanıtımı için bu kez, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) Ayvalık’ı temsil etmeye hazırlanıyor.

10–13 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 15. EMİTT Fuarı’nda, bu kez kendi standıyla katılacak olan AYTUGEB, Ayvalık Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla hazırlattığı 150 metrekarelik stantla, binlerce kişinin gezeceği fuarda tüm dikkatleri çekmeyi hedefliyor. Söz konusu tanıtım standının 3 buçuk metre yükseklikte olması heybetli bir görünüm ortaya koyarken, stanttaki bankoların, oturma alanlarıyla, deponun genişlikleri nedeniyle oldukça ferah koşullarda ziyaretçileri kabul etmesinin beklendiği kaydediliyor.

Ayvalık Belediyesi Kaynak Atölyesi’nde kurulan ve belediye sanat danışmanı Ali Akdeniz tarafından son rötuşlarının yapılmasının ardından standın İstanbul’a götürüleceği öğrenildi. EMİTT Fuarı öncesi yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Türkiye’de Bodrum, Çeşme, Antalya gibi günümüzde popüler olan turizm merkezlerinin henüz isimleri bile duyulmadan önce Ayvalık’ın iç turizmde popüleritesinin zirvede olduğunu kaydederek, “Ancak deniz turizmine sıkışan Ayvalık, ikinci ev ve yazlıkçı turizmine yenik düştü.

Bu arada çıkarılan kanunlar kapsamında güney bölgelerimiz, turizmle kalkınma kapsamında öncelikli bölge haline getirilerek, turizmdeki alternatiflerini de ortaya koyup, alt yapı çalışmalarını tamamlayarak cazibe merkezi haline dönüştü. Tabi tüm bunlar olurken, Ayvalık ve Erdek gibi geçmişte turizmin gözde merkezleri de unutulmaya yüz tuttu” diye konuştu.

Göreve geldiğinde Ayvalık’ın tanıtımına ait bir tek broşürün bile olmadığını ifade eden Türközen, “Göreve başlar başlamaz yönetim olarak Ayvalık’ın turizmdeki alternatif seçeneklerini tanıtmak için düğmeye bastık. İlçenin tanıtımı için, CD’ler, afişler, broşürler bastırarak, birçok tanıtım organizasyonlarına katılmaya başladık. Bunları yaparken, Ayvalık’ın turizm alanında ciddi bir kabuk değiştirdiğini, daha farklı bir anlayışla meseleye baktığını ve yöre olarak turizmi istediğini ve benimsediği ortaya koyarak, ilçeyi yeniden hatırlatmaya çalıştık” dedi.

“İLÇEMİZİN TURİZM ALTERNATİFLERİNİ AYRI AYRI TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Turizmde ilçenin rekabet seçenekleri yönünden oldukça şanslı olduğunu kaydeden Ayvalık’ın turizmci Belediye Başkanı Türközen, “Ayvalık’ımızın coğrafi güzellikleri, kentsel mimari kimliği, zeytini, zeytinyağı, mutfağı, oksijeni, doğa ve rüzgâr sporlarına elverişliliği, sualtı zenginlikleri gibi ilçeye haiz onlarca turizm alternatifini ayrı ayrı ele alarak tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmalar sırasında ilçemizin idari makamları, Kaymakamlık, Turizm İlçe Müdürlüğü, Ticaret Odası, Üniversite, belde belediyeleri gibi pek çok kurumda destek verdi.

Yapılan tanıtım ataklarıyla ilçemize her defasında daha da fazla turist kazandırmayı başardık. Ama tüm bu çalışmalar aslında amatörce yapılan çalışmalardı. Ben, Ayvalık’ın tanıtımında bireysel olarak üstlendiğimiz misyonu doldurduğumuza inanıyorum. Bu yüzden de bundan böyle ilçemizin tanıtımının daha profesyonelce yapılabilmesi içinde AYTUGEB’in kurulmasına öncülük etmeye çalıştık. Bu birliğimizin içinde İlçe Kaymakamımız, ilçe ve belde belediyeleri, Ticaret Odası, Yüksek Okul, sektör temsilcileri bulunuyor. Daha önce amatörce yaptığımız çalışmalarla ilçemizin turizm alternatiflerini tanıtırken artık bu tanıtımları daha da profesyonelce yapabilecek seviyeye ulaşmış olduk.

Bu oluşum oldukça faydalı olacak. Çünkü marka, Ayvalık’tır. Bu markanın içinde beldelerimizin sınırları içinde bulunan Şeytansofrası, Tımarhane adası, Sarımsaklı, Altınova Sahil’in yanı sıra Cunda Adası, Cennet Tepesi, Bağyüzü köyü gibi onlarca parça Ayvalık markası şemsiyesi altındadır. Ayvalık’ın geleceğinin turizme dayalı olduğunun bilinciyle, sürdürülen çalışmalarımız sonrasında beklentilerimiz elbette oldukça yüksektir” diye konuştu.

Bu yıl AYTUGEB olarak uluslar arası fuarlara da katılacaklarını hatırlatan başkan Türközen, ilçenin turizmde pazarlanması için daha çok ilçe merkezindeki taş binaların restorasyonuna yönelik çalışmalarla turizmi ilçe merkezinde geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Elbette bunun pazarlanması diğer otellere ve tatil köylerine göre daha zordur. Ama bu çalışmaları layıkıyla tanıtabilsek bunun kalıcı olacağına da inanıyorum. Mesela Ayvalık’a bir günlüğüne gelen daha fazla kalma ihtiyacını hissedecektir. Ayvalık tarihi doku olarak bozulmamış olması ise ilçemizin en büyük şansıdır. Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği olarak bundan sonra katılacağımız tanıtım fuarlarında da bu şansıda zorlayarak, ilçemizin turizmden pastasından hak ettiği geliri almasına çalışacağız” dedi.

“YAPILAN HER TANITIM ÇALIŞMASI SONRASINDA İLÇEYE GELEN ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 50 ARTIŞ GÖSTERİYOR”
Ayvalık İlçe Turizm Müdürü Mustafa Tekin’de, AYTUGEB’in geçen yıl kurulduğunu hatırlatarak, “Bu yüzden de geçen yılki fuarlara gözlemci olarak katılmıştık. Ama yasal bir kimliğe bürünen AYTUGEB bundan sonraki fuarları üstlendi. Bu kapsamda önceki aylarda İzmir’de ki Travel Turkey Fuarına ilk kez resmi olarak katılmıştık. İstanbul’da ki EMİTT Fuarı ikinci olarak katılacağımız fuar olacak. Fuar alanında 150 metrekarelik bir yer kiralayarak, şu an burada gördüğünüz standımızı da Ayvalık Belediyesine yaptırarak, EMİTT’e Ayvalık olarak oldukça iddialı olarak katılıyoruz” diye konuştu.

EMİTT Fuarının hemen akabinde Bulgaristan’da yapılacak olan Sofya Fuarına da katılacaklarını kaydeden Tekin, “Bunun sonrasında da Mart ayı içerisinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılacak fuara da AYTUGEB olarak katılıyoruz. Turizm eşittir Tanıtım ilkesine dayanarak sürdürülecek çalışmalarımız sonrasında ilçemizi ziyaret edecek turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Mustafa Tekin’in, yapılan her tanıtım çalışmasından sonra ilçedeki turizm sezonlarında turist sayısının en az yüzde 50 artış gösterdiğini söylemesi ise dikkat çekti.

05.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık EMİTT Fuarı İçin Gün Sayıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi