Şifrem?
122 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP Ayvalık İlçe Başkanı İstifa Etti
Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol görevinden istifa etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta uzun süredir ilçenin siyasi gündeminin vazgeçilmez tartışması olan Ayvalık CHP’den genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak ismin Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen mi, yoksa CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol mu? olacağı sorusu yanıtını buldu.

Dün saat 12.30’da Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı binasının önünde, aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, İl Genel Meclis ve ilçe ve belde belediye meclis üyeleri, Altınova ve Küçükköy Belde başkan yöneticilerinin yanı sıra, çok sayıda partilinin hazır bulunduğu mini törende Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde CHP’nin Balıkesir Milletvekilliği’ne aday adayı olduğunu açıklayan Hüsnü Erol, partililerden tam destek buldu.

Milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı sırada 3 dönem Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini yapan İzzet Aygüner’in de destek verdiği Erol’un duygusal anlar yaşadığı gözlenirken, ilçe başkanlığından istifa eden CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Hüsnü Erol, kendisine destek veren ilçe ve belde örgütlerinin sayesinde Ayvalık, Küçükköy ve Altınova’da üç Belediye Başkanlığı’nı kazandıklarını ifade etti.

SANDALYE ÜZERİNDE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Partililere hitaben veda konuşmasını bir sandalye üzerinde yapan Hüsnü Erol, görev süresi içinde Ayvalık bölgesinde yaptıkları başarılı çalışmaların ardından, artık ilçenin TBMM’de temsil edilmesinin zorunlu hale geldiğini belirterek, “Parti içinde ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da uygun görmesinin ardından en son kararı da kendim vererek, bu kararı aldık. Bugün 7 yıllık hizmet ettiğim ilçe başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Bu süreçten sonra sizlerin desteğiyle, iyi bir sıralamayla, iyi bir yer elde edip, yarın öbür gün Ankara’da ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” diyerek, bundan sonrada her şeyden önce bir CHP üyesi olarak partisinin her biriminde elinden gelen tüm destekle var olacağının mesajını verdi.

Çıktığı milletvekili yolu sürecinin iyi işlemesi halinde, kendisine TBMM’de temsil görevi verildiği takdirde de Ayvalık için çalışacağının sözünü veren Hüsnü Erol, ilçe başkanlığı görevinden partililerinin sevgi gösterileri ve alkışlarla uğurlandı. Milletvekili adaylığının açıklamasının ardından tebrikleri kabul eden Erol, daha sonra parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2004 yılında politikaya girdiği günden bu güne, aldığı kararları her defasında örgütüne danışarak aldığının altını çizen Hüsnü Erol, “Bazıları çıkar destek ister, ben ise önce örgütüme danışırım sonra o desteğin olup olmadığını gördükten sonra karar veririm. Bu benim tarzım. Milletvekilliği konusunda da Kadın Kollarından, ilçe ve belde teşkilatlarına varıncaya kadar bir dizi toplantılar gerçekleştirdikten sonra kararımızı verdik. Bu kararı yönetim kurulumuzla birlikte masaya yatırarak netleştirdik. Benim için asıl önemli olan örgütümün bunu istemesiydi” dedi.

“AYVALIK’IN BEKLENTİSİ 1. SIRADIR”
Balıkesir genelinde milletvekili sıralamasında Ayvalık’ın beklentisinin her zaman birinci sıra olduğunu kaydeden Erol, “Çünkü Ayvalık olarak biz tarihinde milletvekili çıkaramamış bir ilçeyiz. Bu yüzden de makûs talihimizi yenmemiz gerekiyor. 2004 seçimlerinde Ayvalık’ta bir belediye vardı. Şimdi ise bu sayıyı 3 belediyeye çıkardık. Referandumda çok yüksek bir ‘Hayır’ oyuna ve her seçimde CHP’nin oy oranını yükselten bir trend yakaladık. Bu yüzden de bu Ayvalık olarak hakkımızdır. Bu yüzden de Ayvalık olarak biz Balıkesir bölgesinde birinci sırayı hedefliyoruz “dedi.

Bir soru üzerine, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile 1990 yılında bu yana dost ve arkadaş olduklarını kaydeden Erol, “Biz Sayın Türközen ile gerek meslek odalarında, gerekse siyasette her defasında omuz omuza mücadele etmişizdir. Bizim aramızda bir tartışma olacaksa -ki o tartışmada tamamen kurumsal bir tartışma olur. Bizim, Hasan ağabeyle hiçbir zaman kişisel olarak hiçbir tartışmamız olmadı.

Biz Hasan başkanımla baş başa kaldığımız ortamlarda partimizin eksiklerini gediklerini konuşarak halletme yoluna gittik her zaman. Bu yüzden de söylendiği gibi bizim Sayın Türközen ile milletvekilliği konusunda hiçbir zaman herhangi bir sorunumuz olamaz. Olması da söz konusu değildi zaten. Hasan Başkanımın kendi ağzından şimdiye kadar ‘Ben milletvekili adayıyım’ sözü çıkmamıştır. Nasıl ki 2004 yılında Hasan başkanım nasıl ki ‘Sen bu yolda benimle birlikte yürüyeceksin’ dediyse, bende bu yola çıkmadan önce ilk görüştüğüm kişi Hasan ağabey olmuştur. Çünkü O benim ağabeyimdir. Büyüğümdür. Her zaman için biz bu tip konularda görüşürüz. Bizim aramızda hiçbir zaman milletvekilliği konusunda küslük olmadı, olmaz da” diye konuştu.

“ÇIKAN ŞAİBELER TAMAMEN YAKIŞTIRMA”
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’de, “Bizim için önemli olan Ayvalık’ın bir milletvekili çıkarmasıdır. Çünkü Edremit Körfezinde hemen hemen tüm ilçeler milletvekili çıkarmışlardır. Ayvalık çıkarmamıştır. Ben belediye başkanıyım. Bu yüzden de göz önünde bulunanlara çoğu zaman bu tip yakıştırmalar yapılır. Ama buna karar verecek olan merciiler bellidir” dedi.

CHP’den Balıkesir Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Hüsnü Erol, basın mensuplarının, “Hüsnü Erol ismi bölgede CHP’nin oy oranını arttırır mı?” sorusuna da; “Bunu sadece Hüsnü Erol olarak değerlendirmemek gerekir, zaten siyasette en büyük yanlışlılıklar burada olmuştur.

İsimlerin partiyi taşımasını beklemek yanlıştır. Benim en büyük gücüm örgütümdür. Bu yüzdende bence burada isim önemli değildir. Önemli olan Ayvalık’ın TBMM’de temsil edilmesidir. Bu yüzden de Ayvalık örgütü olarak bizim amacımızda ilçemize bunu kazandırmaktır” diye konuştu.

Milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Hüsnü Erol, yerine kimin ilçe başkanı olacağına ilişkin soruyu da, “Şu anda partimizin genel merkezimizin genelgesine göre yönetim kurulu istifalarında bile yedeklerden alımın yapılmaması, ilçe başkanlarının istifasında da seçim yapılmaması öngörülüyor. Bu yüzden de söz konusu genelge doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu konuda ilçe başkan yardımcımız gereken çalışmaları yapacaktır. Bu yüzden de şu an için ilçe başkanlığına bir atama ya da seçim yapılmasına ait bir çalışma söz konusu değildir” şeklinde açıklamada bulundu.

12.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP Ayvalık İlçe Başkanı İstifa Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi