Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Körfezi'nde CHP Milletvekili Patlaması
Son yapılan referandumda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin Edremit Körfezi ilçe ve beldelerinde oy oranını arttırması, milletvekili aday adayı sayısının patlamasına neden oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP’nin Balıkesir’den milletvekili aday adayı olmak için Pazartesi günü CHP Edremit ilçe Başkanı Mahmut Ceylan'ın yanı sıra, CHP Akçay Belde Başkanı iş adamı Kaya Yağcı’nın görevlerinden istifa edecekleri öğrenildi.

3 yıldan bu yana CHP ilçe başkanlığını yürüten Mahmut Ceylan, “Milletvekilliğine aday olacağım” dedi. Ceylan, “İlçe başkanlığım döneminde partimizin oy oranının küçümsenmeyecek şekilde yükseldiğine inanıyorum. Edremit büyük bir ilçe. Diğer ilçelerle birlikte yapılan referandumda başarı sağladık ve oyumuzu yüzde 56’ya çıkardık. Edremit sosyal demokratların amiral gemisidir. Bu nedenle mutlaka önemsenmesi gerekmektedir.

CHP milletvekili adaylarından birisinin mutlaka ön sıralarda olması gerekir. Aday adayları içerisinde çok değerli arkadaşlarımız var. Kimlerin aday olacağını bilemem ama adayların ön seçimle belirlenmesi gerekir. Bunu her toplantıda açık yüreklilikle söylüyorum. Konumum itibariyle olaylara hakim olduğumu biliyorum. Kişisel düşünüp ben aday olayım demeden ziyade, tüm adayların değerli olduğuna inandığımı söylemek istiyorum. Tüm arkadaşlarımın şanslarını eşit görüyorum ve partim için gücümün yettiğince çalışacağıma inanılmasını istiyorum” dedi.

Öte yandan CHP Akçay Belde Başkanı işadamı Kaya Yağcı'da “Pazartesi günü istifa dilekçemi vererek ve resmen aday adaylığımı açıklayacağım. Biz oyuncu olduğumuzu açıklıyoruz. Oyunun kuralları belli olmamasına rağmen, bu oyunu oynamaya hazırım. Ben kişilerle değil, örgütle ve halkla siyaset yapma taraftarıyım. Genel merkez yoklamasıyla olacaksa ona da varım.

CHP’ye daha yararlı olacak varsa, onun arkasında nefer olmaya da razıyım. Ben Ankara Çankaya İlkokulu, Ankara Bahçelievler Lisesi ve Ankara Ortadoğu Teknik Üniversite mezunuyum ve Ankara’yı karış karış bilirim. Onlarca arkadaşım bürokrasinin içinde. Bunun yanı sıra Körfezde 25 yıldır zeytin ve zeytinyağı ile uğraş veriyorum. Zeytincinin sorunlarını biliyorum ve bu sorunların çözümüne katkı koyacağıma inanıyorum. Milletvekilliği aday adaylığımı hak belirlerse, CHP’ye oy vermeyecek kişilerin oy vermesini sağlayacağıma inanıyorum. Söylediğim gibi, ben oyuncuyum. Oyunu hangi kurallarda isterlerse, o kuralda oynamaya hazırım.”diye konuştu.

Bunun yanı sıra Edremit Körfez Bölgesi ilçelerinden milletvekili aday adaylığında, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık ilçe Başkanı Hüsnü Erol, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk eski Belediye Başkanı İsmail Aynur, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile tanınan 22. dönem milletvekili Ali Kemal Deveciler’in aday olacakları konuşuluyor. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun aday baolluğu nedeniyle partide bölünmelere neden olmadan körfez bölgesi adaylarına ön sıradan yer verip vermeyeceği, yada kaçıncı sıradan kimleri aday göstereceği ise merak konusu oldu.

07.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Körfezi'nde CHP Milletvekili Patlaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi