Şifrem?
492 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Halkı Şehirde Yaşamaktan Mutlu
Balıkesir Ticaret Odası (BTO)'nın yaptırdığı bir ankete göre şehirdeki insanların yüzde 52,5'inin Balıkesir'de yaşamaktan mutlu olduğu ortaya çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"Balıkesir'de yaşıyor olmaktan ne kadar mutlusunuz?" sorusuna yüzde 52,5 "Mutlu", yüzde 9,7 "Çok mutlu", yüzde 21,5 "Kararsız", yüzde 12,3 "Mutsuz", yüzde 4 "Çok mutsuz" cevabı verdi.

BTO Başkanı Mahmut Yavuz, 560 kişi arasında yapılan "Balıkesir Halkının 2010 Yılı Tüketim Alışkanlıkları, Sosyal Aktivite ve Yaşam Memnuniyeti Araştırması" sonuçlarını açıkladı. Yavuz, halkın büyük bölümünün tiyatro, konser gibi kültür etkinliklerinin yapılacağı yerlerle alışveriş merkezlerinin artmasını istediğini söyledi.

Bilimsel araştırma anketinde, Balıkesir'in yaşanabilir en iyi şehirler arasında olduğu kanıtlandıysa da vatandaşların, kendilerini mutsuz eden konuları da dile getirdiğini vurguladı. Anketin, 2010 yılı itibariyle Balıkesirlilerin sosyal yaşamları ve temel tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi edinmek ve şehirden duydukları memnuniyeti ölçmek amacıyla yapıldığını kaydetti.

Anket sonuçlarına göre Balıkesir'de yaşama memnuniyeti en yüksek grupları, emekliler ve ev hanımları oluşturuyor. Onları sırasıyla memur, esnaf ve serbest meslek erbabı takip ediyor.İşçiler ve öğrenciler ortalamada kararsız bir tutum sergilerken en mutsuz kesimin işsizler olduğu ortaya çıktı. Sonuçları bir basın toplantısyla açıklayan BTO Başkanı Yavuz, araştırma verilerinin Kasım 2010 ayında, il merkezinde rastgele seçilen ve Balıkesir'de ikamet eden 560 kişyle yüz yüze görüşülerek elde edildiğini söyledi.

Elde edilen bulguların, Balıkesir şehir sosyolojisine güncel veriler kazandırıp bürokrasiden sivil toplum kuruluşlarına, akademisyenlerden işletme sahiplerine kadar geniş bir kesime önemli faydalar sağlayacağını umduklarına dikkat çekti. Mahmut Yavuz, "Ayrıca bu çalışmanın Balıkesir'de iş teşebbüsünde bulunma arzusunda olan girişimcilere hedef pazarlarını tanımaları konusunda rehber olmasını temenni etmekteyiz." dedi.

'LOJİSTİK KÖY PROJESİ, BALIKESİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
Ekonomik kriz sebebiyle 2010'in, ticari hayatta yaşanan durgunlukların ve umutsuzlukların sonlandırılması yönünde çalışmaların yapıldığı bir yıl olduğunu vurgulayan BTO Başkanı Yavuz, bazı sektörlerin artık önlerini görmeye, ileriye umutla bakmak için yeni hedeflere koşmaya çalıştığını açıkladı.

Balıkesir ve Türkiye için bazı sektörlerin öneminin arttığına dikkat çeken Yavuz, "Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, hızlı bir gelişme trendiyle sanayi anlamında çeşitli yatırımları çeken ve üretim potansiyelini hızla arttıran bir konumdadır. Onun karşısında kurulması planlanan Lojistik Köy'ü de önemsiyoruz. Türkiye'nin lojistik üslerinden biri olmaya aday Balıkesir, bu projeyle büyük bir hamle yapacak ve ilimizin sanayisi, organize sanayi çalışmalarıyla paralel 2011 yılında cidd biri gelişme trendine girecektir." şeklinde konuştu.

Bu yıl kendilerini heyecanlandıran haberlerden birinin de İstanbul-İzmir Otoyolu projesi olduğunu kaydeden Yavuz, şunları söyledi: "Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyol projesi, Balıkesir sınırları içinde birleşip ilimizi bir kavşak konumuna getirecektir. Yıllardır karayollarıyla ilgili dile getirdiğimiz sıkıntılarımız da büyük ölçüde sonlanacaktır. Değişen ticari hayat neticesinde, ilimizde de pek çok alışveriş merkezi açıldı.

Şüphesiz gelişme trendi içinde olan bu sektör, küçük esnafın işlerini olumsuz etkilemektedir. Çarşı ve küçük esnafımızın bu trende karşı kendi cazibelerini oluşturması ve çeşitli aktivitelerle müşteriyi etkilemeleri gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde alışveriş merkezlerinin küçük işyerleri üzerindeki olumsuz etkisi, 2011 yılında da devam edecektir."

24.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Halkı Şehirde Yaşamaktan Mutlu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi