Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Ticaret Odası 2010'u Değerlendirdi
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, 2010 yılının ekonomik açıdan iyi bir yıl olduğunu, 2011 yılının da iyi geçeceğine inandıklarını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

2010 yılının kısa bir değerlendirmesini yapan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, BTO olarak hazırlattıkları bir anketi de kamuoyu ile paylaştı. "Balıkesir Halkının Tüketim Alışkanlıkları, Sosyal Aktivite ve Yaşam Memnuniyeti Araştırması" konulu anket sonuçlarında Balıkesir'in eksik yatırım ve hizmet alanlarıyla ilgili önemli veriler elde edildiği gözlendi. Anketin, 2010 yılı itibariyle Balıkesir'de yaşayan halkın sosyal yaşamlarıyla temel tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi edinmek ve yaşadıkları kentten duydukları memnuniyeti ölçmek amacıyla yapıldığı bildirildi.

Araştırma verileri 2010 Kasım ayı içerisinde, Balıkesir il merkezinde tesadüfi seçilen ve Balıkesir'de ikamet eden 560 bireyle yüz yüze görüşülerek elde edildi. Anket sonuçlarıyla ilgili sunumu yapan BTO genel sekreteri Erdoğan Dur, anketin sokaklarda, her kesim ve sektörden olan deneklerden oluştuğunu, doğruluk oranının ise yüzde 95 ila 99 aralığında bulunduğunun altını çizdi.

BTO Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir ve çevresinde yapılan yeşil enerji yatırımlarının ciddi manada iyi olduğunu, ilin enerji merkezi haline geldiğini söyledi. 2010 yılında bitirileceği kaydedilen lojistik köyün Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli bir avantaj sağlayacağını kaydeden Yavuz, İstanbul-İzmir yeni otobanının lojistik köyü Savaştepe ile birleştireceğini, yolun 5 yıl sonra hazır olacağını, bu yol ile birlikte Balıkesir'in çok daha önemli bir bölge olacağını söyledi. Mahmut Yavuz, özellikle küçük esnafların şimdiden tedbir almalarını, gelişmelere ayak uydurmaları gerektiğini belirtti.

SURİYE'YE BALIKESİR BÜROSU
BTO Başkanı Mahmut Yavuz, Oda olarak katıldıkları Suriye fuarındaki izlenimleri ile bu ülkedeki temaslarını anlattı. Suriye'yi 1970'li yılların Türkiye'sine benzeten Mahmut Yavuz, "Vize sorunundan sonra Suriye'den Türkiye'ye günde 3 uçak kalktığını öğrendik. Suriye'ye Balıkesir bürosu kurulmasını önerdik, bunu sayın valimizle de paylaştık. Erbil Ticaret Odası ile temasa geçtik. İkili ilişkileri geliştireceğiz. Suriye yeniden yapılanma sürecinde, orada büyük ekmek var. Bugün Avrupa'da yaşanan sıkıntı ortadayken biz gözümüzü Ortadoğu'ya çevirirsek Türkiye ve Balıkesir olarak nemalanırız" dedi.

Düzenledikleri anketteki cevapların Balıkesir için nelerin gerektiğini ortaya koyduğunu belirten BTO Başkanı Mahmut Yavuz, "Umarız bir nebze ışık olur. Bir sonraki anket araştırmamız kamu üzerine olacak" dedi. Mahmut Yavuz, anket sonuçlarında Balıkesir'de yaşayan gelir düzeyi iyi olan, memur ve emekli kesimin genellikle mutlu olduğu bir tabloyla ilgili değerlendirmede yöneltilen soru üzerine, "Ben de Balıkesir'de yaşamaktan mutluyum" dedi.

2010 yılına dair kısa bir değerlendirmede bulunan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, bundan böyle ticari hayat ile ilgili değerlendirmeler esnasında göz önünde tutulacak yeni olguların yerini aldığını söyledi. Yavuz, şunları kaydetti;

"Karlılık oranlarını eski yıllarla kıyaslamak doğru değildir. Ticari kazanç miktarları revize olmuştur. Durumu yeni şartlara göre değerlendirmek gerekmektedir. Büyük alışveriş merkezlerinin hayatımıza girmiş olduğu ve küçük işyerlerini olumsuz olarak etkilemeye devam edeceği. Ticari alışkanlıklarda değişiklik olduğu, rekabetin daha çetin yaşanmaya başladığı. İşimize yatırım yapmamız gerektiği ve işimizi yapma şeklimiz ile ilgili yeni arayışlar içinde olmamız gerektiği.

Tarımın ve Çiftçinin Balıkesir Ticari hayatı için önemini koruduğu ve koruyacağıdır. Değerlendirmelerimiz sektörlerin genel hatları itibarı iledir. Ne yazık ki işine yatırım yapan, çok çalışan ve kötü alışkanlıkları olmayan pek çok girişimci üyemiz piyasa şartlarının kötü etkilerinden olumsuz etkilenmiş ve hoş olmayan durumlarla yüz yüze kalmışlardır. Bu şartlar dahilinde kayıp yaşayan üyelerimiz için büyük üzüntü duyduğumuzu ve isteğimizin bir an önce normal iş hayatlarını başarılı bir şekilde dönmeleri olduğunu ifade etmek isteriz.

2010 yılı, 2008 ve 2009 yıllarında global bazda pek çok ülkeyi olumsuz etkileyen ekonomik kriz nedeniyle Ticari hayatta yaşanan durgunlukların ve umutsuzlukların sonlandırılması yönünde çalışmaların yapıldığı bir yıl oldu. Çeşitli sektörler üzerindeki ağırlıkları atarak önlerini görmeye, ileriye umutla bakmak için yeni hedeflere koşmaya çalıştılar. Bu arada Balıkesir ve Türkiye için bazı sektörler önemini arttırmaya başladı.

Yeni sektörlerin başında gelen Yeşil Enerji yatırımlarını hızla çeken bölgemiz bugün itibarı ile özellikle Rüzgar Enerjisi yatırımları açısından önemli bir merkez haline gelmiştir. Dolayısı ile 2011 yılı içersinde Yeşil Enerji sektöründe bir ilerleme beklemekteyiz.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi hızlı bir gelişme trendi ile sanayi anlamında çeşitli yatırımları çeken ve üretim potansiyelini hızla arttıran bir konumdadır. Organize Sanayi Bölgemizin karşısında kurulması planlanan Lojistik Köy projesini önemsiyoruz. Türkiye'nin Lojistik üstlerinden biri olmaya aday Balıkesir bu proje ile büyük bir hamleyi gerçekleştirmiş olacak ve Organize Sanayi çalışmaları ile paralel İlimiz Sanayi 2011 yılı içerisinde ciddi gelişme trendi içerisinde olacaktır.

2010 yılı içinde bizleri heyecanlandıran haberlerden bir tanesi de; İstanbul - İzmir otoyol projesi ihalesi ve Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyol projesinin Balıkesir il sınırları içerisinde birleşip İlimizi bir kavşak konumuna getirecek olması ve yıllardır karayolları ile ilgili dile getirdiğimiz sıkıntılarımızın büyük ölçüde sonlanacak olmasıdır.

Değişen ticari hayat neticesinde, İlimizde de pek çok Alış-Veriş Merkezi açıldı. Şüphesiz gelişme trendi içerisinde olan bu sektör beraberinde küçük esnafın işlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Çarşı esnafımızın ve küçük esnafımızın bu trende karşı kendi cazibelerini yaratmaları ve değişik alternatif aktivitelerle müşteriyi etkilemeleri gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde alışveriş merkezlerinin küçük işyerleri üzerindeki olumsuz etkisi 2011 yılı içerisinde de sürecektir. Balıkesir çok köklü ve çeşitli bir ticari mozaiğe sahiptir. Ticari hayatın geniş bölümünün 2008-2009-2010 yılları global kriz etkilerinden silkinerek, ticari potansiyellerini artırmalarını ve 2010 yılına göre daha iyi bir yıl geçirmelerini bekliyoruz."

BTO'ya 2009 yılı içerisinde 392 yeni üye kaydı yapılıp ticarete başlarken, 1 Ocak.2010 ile 20 Aralık 2010 tarihleri arasında 584 üyenin kayıt yaptırdığı bildirildi. Bu arada, 2009 yılında 267 terkin yapıldığı, 584 yeni kayıt yapılan aynı tarih diliminde 225 üyenin ise terkinde bulunduğu kaydedildi. Buna göre, 2010 yılında 2009'a göre kayıtlarda yüzde 50 civarında bir artış gözüktüğü, ticareti terk eden üyelerde de bir azalma söz konusu olduğu bildirildi.

24.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Ticaret Odası 2010'u Değerlendirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi