Şifrem?
108 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AYTUGEB'de Travel Turkey 2010 Heyecanı
Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olarak kabul edilen, Travel Turkey 2010 İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, bu yıl AYTUGEB tarafından temsil edilecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta, Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olarak kabul edilen, Travel Turkey 2010 İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, bu yıl dördüncü kez İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul işbirliği ile organize ediliyor. Fuara her yıl katılan Ayvalık’ın, bu yıl AYTUGEB tarafından temsil edileceği açıklandı.

9 – 12 Aralık 2010 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin farklı hedef kitlelerini kapsayan turizm profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor. 2010 yılında daha kapsamlı ve uluslararası ziyaretçilerin yoğunluğu ile öne çıkan bir fuar olmayı hedeflenen fuarda bu yıl Balıkesir’in dünyaca ünlü turizm cenneti Ayvalık’ı, kısa adı AYTUGEB olan, Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği temsil etmeye hazırlanıyor.

Önceki gün Ayvalık Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant’ın Antalya’da ki bir seminerde olmasından dolayı konuyla ilgili açıklamayı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Birliğin sekreteri Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Mustafa Tekin, her yıl Ayvalık Belediyesi tarafından temsil edilen Ayvalık’ın bu yıl AYTUGEB olarak ilk kez temsil edileceğini açıkladılar.

“AYVALIK’IN GÖRSELLİKLERİNİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ”
Ayvalık Belediyesi’ne ait Boğaziçi Otel’de yapılan basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Türközen, fuara katılım konseptinde bazı değişiklikler yaptıklarını kaydederek, “Her yıl katıldığımız fuarlarda ilçemize ait özel lezzetlerin ikramı yerine bu yıl daha çok turizm alanında Ayvalık’ın görsel güzelliklerinin sergilenmesini öngördük. Bunun içinde bu tip fuarlarda ilçemizi daha turizm alanında daha iyi pazarlayabilmek ve bunu içinde İlçe merkezinin yanı sıra Küçükköy ve Altınova beldelerimizi de içine alan geniş bir Ayvalık tanıtımını yapmak istiyoruz. Elbette yine Ayvalık’a özgü damak tatlarının da teşhir ve ikramını yapacağı ancak bu geçmiş yıllara nazaran sınırlı olacak” diye konuştu.

Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği olarak bu yıl ilk kez katılacaklarını ifade eden Türközen, yeni tanıtım konseptinde fuarlarda Ayvalık’ın tanıtımını yaparken, stantları ziyaret edenlere birebir temas kurup, bireylerin tatil tercihlerini Ayvalık’tan yana kullanmalarını sağlayabilmeyi amaçladıklarını kaydetti. İzmir’deki Travel Turkey 2010 Turizm fuarında kurulacak olan Ayvalık standının 108 metrekare olacağını belirten Türközen, Ayvalık’ı beldeleriyle birlikte bir bütün olarak tanıtmanın yararlarını anlattı.

Travel Turkey 2010 fuarının, ardından yapılacak EMİTT, Antalya, Sofya ve Berlin Turizm fuarlarının alt yapısını oluşturduğunu vurgulayan Türközen, “AYTUGEB’in ilk tecrübesi olacak olan söz konusu fuarın maddi kaynağı, henüz birliğin oluşum halinde olması ve bütçesinin kısıtlı olması nedeniyle, Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediyeleri tarafından ortaklaşa desteklenecek” dedi.

“AYVALIK’I EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAYI AMAÇLIYORUZ”
Ayvalık’ın ulusal ve uluslar arası fuarlarda tanıtımını üstlenen AYTUGEB’in bu yıl 3 ülke içi, 3 yurt dışı olmak üzere toplam 6 fuara katılacağını kaydeden Ayvalık İlçe Turizm Müdürü ve birliğin sekreteri Mustafa Tekin de, “Selanik’te organize edilen turizm tanıtım fuarında da AYTUGEB olarak katıldık ve yaptığımız çalışmalarla Ayvalık’ın en iyi şekilde tanıtımını sağlamaya çabaladık” diye konuştu.

Ayvalık Kaymakamı ve Birlik Başkanı Nihat Nalbant’ın Antalya’da bir seminerde olması nedeniyle Travel Turkey Fuarına katılamayacağını kaydeden Tekin, Ayvalık’ı İzmir’de düzenlenen fuarda kurulacak stantta 20 kişilik bir ekibin en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağını vurguladı. İzmir ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye'nin turizm zenginlikleri, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilerin katılacağı Travel Turkey 2010 fuarının, her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya ev sahipliği yapmasının beklendiği vurgulandı.

Bu yıl AYTUGEB tarafından temsil edilecek olan Travel Turkey 2010 Turizm Fuarına geçen yıl,17 ülkeden 430 firmanın katıldığı ve söz konusu fuar nedeniyle İzmir'e 36 ülke (Almanya, ABD, Azerbaycan, BAE, Brezilya, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İran, İskoçya, Katar, Kazakistan, Kuveyt, KKTC, Libya, Litvanya, Mısır, Nepal, Özbekistan, Polonya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye ve Yunanistan)'den turizm yatırımcılarının katıldığı belirtildi.

Her yıl dört gün süreyle açık kalan fuarı 14 bin 829 kişi ziyaret ettiği öğrenildi.

07.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AYTUGEB'de Travel Turkey 2010 Heyecanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi