Şifrem?
65 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bağımsız Kadın İnisiyatifi'nin Basın Açıklaması
Ayvalık'da 25 Kasım’ın 'Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günü' olması nedeniyle Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtında bugün 16.30’da bir araya gelen 20 kadınla birlikte, Bağımsız Kadın İnisiyatifi adına basın açıklamasını seslendiren Sema Tamusta, 25 Kasım’ın kadınların dünyanın her yerinde, kadına yönelik şiddeti kınamak için bir araya geldiklerini, kadının insan haklarına saygılı, şiddetsiz bir dünyada yaşama taleplerini dile getirdikleri gün olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada, “Bugün Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla kadın cinayetlerine karşı platformlar mücadelelerini sürdürüyor. Ayvalıklı kadınlar olarak bu gün burada “Kadın Cinayetlerine Son” diyerek, Ayvalık’tan onların sesine sesimizi katıyoruz” denildi.

Açıklamada, 2009 yılının ilk 7 ayında 953 kadının öldürüldüğüne dikkat çekilerek, bir soru önergesine Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in verdiği yanıtta, 2009’un ilk 7 ayında kadın cinayeti sayısının 953 olduğu, 2002’de 66 kadın cinayetinin işlendiği belirtilerek, son 7 yılda kadın cinayeti oranının yüzde 1400 arttığı vurgulandı. Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi’nin açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan alınan bilgilere göre 2010 yılının ilk 7 ayında Türkiye’de kadına karşı işlenen suçlarda büyük artış yaşandı. 2010 yılının ilk 7 ayında 226 kadın cinayet sonucu yaşamını yitirdiği belirtilirken, günlük hayatta her gün ortalama 3 kadının öldürüldüğünün altı çizildi.

Türkiye’de kadın cinayetlerinin gün geçtikçe artmaya devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kadınların ölümüne türlü türlü gerekçeler gösteriliyor. Boşanmak istemek, tuzluk uzatmamak, iftara yemeği hazır etmemek, telefonla mesajlaşmak, izinsiz annesine ziyarete gitmek, sık banyo yapmak, sürekli makarna pişirmek, çocuğunu göstermemek. Koca, baba, erkek kardeş, abi, sevgili, ayrıldığı eş, amca, dayıları tarafından katledilen kadınların haberleri her gün gazetelerin 3. sayfalarında. Kadınların hayatlarını alan erkek şiddetinin adı hep cinnet, sapıklık, delilik, hastalık, işsizlik, onur, gurur, namus oluyor. AB standartlarına bakacak olursak her 7500 kişiye bir sığınma evi açılması gerekiyor. Türkiye’de ise 5000 sığınma evi bulunması gerekirken sadece 38 sığınma evi var. Toplam kapasiteleri ise 867 kişi. Dünya Ekonomik Forumu’nun Cinsiyet Eşitliği raporuna göre de Türkiye, 134 ülke arasından bu yıl 126. sırada yer almış durumda. Dolmabahçe’de kadın örgütleriyle yaptığı toplantıda ‘Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyen Başbakan Erdoğan, ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olurlar. Ama yaradılışımız farklı’ diyor. Ölen kadınlardan hiç söz etmezken kadınlara 3 çocuk doğurmalarını tavsiye etmeye devam ediyor. Bizler, Başbakan Erdoğan'dan kadınların ‘yaradılışlarını’, ‘kaç çocuk doğuracaklarını’ değil, kadınların şiddet, baskı, ayrımcılık görmelerinin önüne geçmek, yaşam hakları ve can güvenliklerini garanti altına almak üzere hayata geçireceği politikaları, atacağı adımları duymanın yanı sıra kadın cinayetlerinin son bulması için acil önlemlerin alınmasını İstiyoruz” denildi.

DEVLETTEN TALEPLERİNİ SIRALADILAR
Sema Tamusta’nın, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi adına yaptığı açıklamada, kadınların başta Başbakanlık olmak üzere, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aileden ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı ile ilgili tüm kurumlar tarafından, Kadın-erkek eşitliğinin tartışmaya açılmaksızın fiili olarak hayata geçirilmesini, Kadınlara yönelik her tür şiddet, baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam haklarını garanti altına almak üzere gerekli tüm adımlar atılmasını, Kadın örgütleriyle birlikte kadın cinayetlerinin sona ermesi için acil bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya geçirilmesini, Kadın cinayetleri davalarında ‘haksız tahrik indirimi’ uygulanmamasını, Namus bahanesiyle işlenen tüm cinayetlerin nitelikli insan öldürme suçu kapsamına alınmasını, Şiddet gören, ölümle tehdit edilen kadınların ‘aile meselesi’ denerek evlerine geri gönderilmemesini, tüm yasal haklarını kullanmalarının sağlanması yanında özel önlemler alınarak koruma altına alınmasını, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına dair kanunun uygulanmasını, 2006/17 sayılı Kadın ve Çocukları şiddetten korumak için çıkartılan başbakanlık genelgesinin uygulamaya konulmasını ve ülke genelindeki sığınma evlerinin sayısı 38’den ivedilikle 3800’e, kısa sürede her 7500 kişilik nüfusa bir sığınma evi düşecek sayıya getirilmesini talep ettiler.

25.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bağımsız Kadın İnisiyatifi'nin Basın Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi