Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Moğol Valisi Davaadors'u Ağırladı
Edremit Belediyesi, 'Kardeş Şehir' projesi kapsamında Moğolistan'ın Orhun Eyaletine bağlı Erdenet kenti Valisi ve Belediye Başkanı Oyunbat Davaadors’u ağırladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit ile Moğolistan'ın Orhun Eyaletine bağlı Erdenet kenti arasındaki ‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında imzalanacak olan protokol gereği ilçeye gelen Erdenet kenti Valisi ve Belediye Başkanı Oyunbat Davaadors, önce projenin mimarı olan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile buluştu. Türk misafirperverliği karşısında duygulandıklarını ifade eden konuk Moğol Vali Oyunbat Davaadors, Türk basın mensuplarına ülkesini anlattı.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda küçük bir basın toplantısı düzenleyen Edremit Belediyesi, Moğolistan ile kardeş şehir olmaktan onur duyduklarını bildirdi. Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Bugün Edremit’te Erdenet Belediye Başkanı ve Valisini ağırlıyoruz. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce bu projenin gerçekleşmesi için meclis kararı almıştık ve bugün bu kararı hayata döndürüyoruz. Kardeş ülkelerimiz ile kardeş şehirlerimizin çoğalması çok güzel bir olaydır. Zamen bilindiği gibi atalarımız da aynı topraklarda kardeşlik içinde yaşamıştır. Onlara olan sıcaklığımız ve sevgimiz çok eskilere dayanmaktadır. Projemize destek olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

VALİ DAVAADORS’TAN TÜRKLERE DAVET
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdenet kenti Valisi ve Belediye Başkanı Oyunbat Davaadors, “Erdenet şehri ile Edremit birbirlerine benziyor. Sadece Edremit’te bulunan deniz manzarası bizde yok. Erdenet Moğolistan’ın 3 büyük şehrinden birisidir. Diğer ülkelerle diplomatik ilişkiler içindeyiz. Kentimiz bir fabrika kentidir. Bakır madeni çıkartan fabrikamız şehrimizin kurulmasını sağlamıştır. Erdenet’te 16 dünya vatandaşı yaşıyor.

Erdenet’te bir Türk okulu hizmet veriyor ve okulun eğitimi gerçekten örnek seviyededir. Türk okulu, diğer okullardan her zaman bir adım öndedir. Bu okul sayesinde Türklere olan sıcaklık şehrimizde pekişmiştir ve öyle de devam etmektedir. Daha önce Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcınız Sayın Bülent Arınç şehrimizi ziyaret etmişti. Bu ziyaretten de büyük onur duyduk. Milattan Sonra 700 yılından beri bizler Türkler ile kardeşiz. Yılda 30 milyon tan bakır üreten bir fabrikamız var. Bu arada kentimizde tarım ve hayvancılık ta vardır. Fakat geçtiğimiz kış aylarında aşırı soğuk, kar ve yağmurlar nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. on binlerce hayvanımız öldü. Bütün bunlar anlatmakla bilinmez, sizleri kentimize bekliyoruz. Moğol ana dili ile Türkçe birbirlerine benzerlikler taşır. Çok sayıda kelime Türkçedir” dedi.

“KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR”
Belediye binasındaki basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte, yaya olarak esnaf ziyareti eşliğinde Kaymakamlık binasına giden Vali ve Belediye Başkanı Oyunbat Davaadors, Kaymakam Osman Tunç’u ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Kaymakam Osman Tunç, Moğolların Türklere çok yakın olduğunu ve kardeşlik ilişkilerinin pekişmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Tunç, “Sizleri ülkemizde görmek bizleri onurlandırdı. Bizler atalarımızdan beri kardeşiz. Tarım açısından bu yıllarda kuraklık yaşadığınızı duyduk. Bizler de Türkiye’deki camilerimizden dualar okuyarak ülkenize yağmur yağması için Allah’tan rahmet dileyeceğiz. Ülkeniz Türkiye’ye göre soğuk bir iklimde. Ziyaretinizden çok hoşnut kaldık” dedi ve Vali Davaadors’a Edremit Zeytini ve sızma zeytinyağını hediye etti.

Kaymakamlık ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Vali Oyunbat Davaadors ise, ülkesindeki Türk okulunun müdürü Mehmet kızıl’ı Türk yetkililerle tanıştırdı. Vali Oyunbat Davaadors, ülkelerinde hayvanların telef olmasından dolayı bir espri yaptı ve Türkiye’den et ihraç edebileceklerini söyledi. Ziyaretler akşam saatlerine kadar Edremit’in görülesi yerlerinde devam etti. Moğol heyet yarın ise, Balıkesir il merkezine hareket edecek ve Valilik binasında gerçekleştirilecek olan protokol imza törenini gerçekleştirecek.

23.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Moğol Valisi Davaadors'u Ağırladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi