Şifrem?
82 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Sağlıkta Devrim Yaşayacak
İl sağlık Müdürü Hasan Yılmaz yapılan çalışmalar, devam eden projeler ve sağlıkta orta ve uzun vadede gerçekleşecek hizmetlerle adeta bir devrim yaşanacağını kaydetti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, basın mensuplarıyla ilk defa bir araya geldi. Tanışma ve vizyon toplantısında Balıkesir basınıyla buluşan Hasan Yılmaz ilin genel sağlık problemlerine değinirken, yapılan çalışmalar, devam eden projeler ve sağlıkta orta ve uzun vadede gerçekleşecek hizmetlerle adeta bir devrim yaşanacağını kaydetti.

Otel Asya Termal'de düzenlenen tanışma toplantısına İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ile birlikte müdür yardımcıları Mustafa Yılmaz, Mustaya Mallı, Murat Karaköse, Saim Gökçek, Sabit İşler, Sabiha Akdemir, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Sabri Yılmaz, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Zekai Kafaoğlu ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi başhekim yardımcısı Nuray Çeliktaş da hazır bulundular.

Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki hizmet ve çalışmaların kamuoyuna en doğru ve sağlık biçimde ulaştırılıp paylaşılması için basın kuruluşlarının bilgilendirilmesi ve taleplerin karşılanması amacıyla basın ve halkla ilişkiler biriminin kurulup en kısa zamanda faaliyete geçirileceğini açıkladı. Yılmaz, basının büyük önem taşıdığını, yaşanan iletişim eksikliğini gidereceklerini söyledi.

Basın mensuplarının asayişe dair yada sağlıkla ilgili herhangi bir konuda hızlı ve doğru bilgi alabilmelerine olanak tanıyacaklarını kaydeden Hasan Yılmaz, özellikle hastane acillerinde yaşanan idari ve özel güvenlik görevlileriyle alakalı sıkıntı ve sorunların da çözüleceğini, basın mensuplarının herhangi bir olayla alakalı olarak hastane acillerinde hazırlanacak şartlarda görüntü ve fotoğraf alabileceklerini açıkladı.

Özel güvenlik görevlilerinin sağlık teşkilatında genel bir sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Yılmaz, bu sorunların minimize edileceğini, özellikle basın mensuplarının görevlerini yapmalarına engel olunmayacağını belirtti. Hastanelerde karşılaşılan bazı olumsuzlukların hoş görülmesini isteyen Hasan Yılmaz, Balıkesir merkezindeki hastanelerde günde 7 bin hastaya bakıldığını, bu poliklinik sayısının yüksek bir rakam olduğunu karşılıklı hoşgörünün sorunları azaltacağına inandığını belirtti.

Sağlıkta son derece şeffaf bir yönetim sergilediklerini anlatan Hasan Yılmaz, "Ben hiçbir haberi saklamam, söylerim. İhaleleri de açıklarız. Bilgiyi, iletişimi filtresiz uygularız. Çünkü basının ve dolayısıyla kamuoyunun doğru bilgi edinmeye hakkı var. Yakın bir zamanda Balıkesir Devlet Hastanesi'ne yeni bir acil ünitesi yapılacak. İhale aşamasında. Burası tamamlandığında Türkiye'ye örnek olacak. Bizler her gün daha iyiye gitmek için uğraşıyoruz" dedi.

DOĞUM EVİ ARTIK YOK
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Balıkesir doğum evinin artık tarih olduğunu, doğum evi algısının kolay olmasa da unutulması gerektiğini söyledi. Atatürk Devlet Hastanesi bünyesine giren eski doğum evindeki 8'er kişilik koğuş sisteminin son derece kötü olduğunu vurgulayan Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi'nde yakın zamanda tamamlanacak olan 3. basamak yeni doğan ünitesinin hizmete gireceğini, artık koğuşların yerine doğum odalarının olacağını, gebelerin bu odalara girip doğumunu yapıp çıkacağını anlattı.

Mevcut eski doğum evi binasındaki ameliyathanenin de son derece olumsuz şartlarda olduğunu kaydeden Yılmaz, bu binanın yakında tamamen doğum operasyonlarından muaf edileceğini kaydetti. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki doğum servisinde 12 kuvöz ve 2 transfer kuvözü bulunduğunu açıklayan Hasan Yılmaz, belli bir kilonun altındaki bebeklerin bu kuvözlere alınamadığını dolayısıyla sevk edildiklerini söyledi. Bir soru üzerine Balıkesir'deki doğumevinin 1 yıl önce Atatürk Devlet Hastanesi ile birleştirilmiş olduğunu açıklayan Hasan Yılmaz, bugün finansman yapısı ve personel yapısı itibariyle hizmet açısında da mevcut durumun daha verimli olacağını ifade etti.

Balıkesir'e 400 + 200 olmak üzere toplam 600 yatak kapasiteli yeni bir bölge hastanesi yapacaklarını söyleyen Yılmaz, yer sıkıntısı çektiklerini, belediyenin uygun olan arazilerini tahsis veya takas ile de olsa kendi projelerinden dolayı vermediğini, yer arayışlarının sürdüğünü bildirdi. SEKA kağıt fabrikasının 2 bin dönümlük arazisinden, Edremit ve İzmir yollarındaki uygun yerlerin de tahsis sorunu olduğunu anlatan Yılmaz, il merkezinde bulunan Yırcalı Grubu'na ait Pamuklu Dokuma tesislerinin yeri için de bir teklif sunacaklarını, yerle alakalı tüm fırsatları değerlendireceklerini söyledi. Hasan Yılmaz, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nı Balıkesir'de en iyi şekilde uygulamak için çalıştıklarını kaydetti.
KANSERİ DE LÖSEMİYİ DE BALIKESİR'DE TEDAVİ ETMEK İSTİYORUZ
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, tüm kıt imkanlara karşılık Balıkesir'deki sağlık hizmetlerinde önemli ölçüde aşama kaydedildiğini, sağlık teşkilatının canla başla çalıştığını, güzel hizmetlerin yapıldığını vurguladı. Devlet Hastanesi'ndeki radyasyon onkolojisi bölümünün daha da geliştirileceğini kaydeden Hasan Yılmaz, Tıbbi Onkolog almak için uğraştıklarını, ancak onkolojide yetişmiş personel sıkıntısının had safhada olduğunu hatırlattı.

Hasan Yılmaz, "Biz kanseri hatta lösemiyi de burada tedavi edeceğiz, hedefimiz bu. Yetişmiş personel sıkıntısı yaşanıyor. Tıbbi Onkolog gibi örneğin el cerrahisinde de yetişmiş personel sıkıntısı yaşanıyor. Balıkesir'de yapacağımız yeni hastane için her gün yer arıyorum" dedi.

Hasan Yılmaz, ilçelerdeki devlet hastanelerinin iyileştirilmesinin sürdüğünü, hakkında yıkım kararı olan Edremit'teki Kazdağı Devlet Hastanesi'nin kapatılacağını, Dursunbey'e ek bina yapılacağını bildirdi. Balıkesir'de sağlığın insan gücü bakımından son derece iyi konumda olduğunu anlatan Hasan Yılmaz, ilin sağlıkta genel olarak iyi durumda olduğunu, nitelikli yatak bakımından son derece iyli konumda olunduğunu, personel sıkıntısının bulunmadığını ancak istihdamın doğru yapılmadığını, aşı, gebe, bebek takibinde çok iyi bir konumda olduklarını söyledi.

Belli branşlarda doktor sıkıntısı yaşandığını da belirten Hasan Yılmaz, bugüne kadar Balıkesir'de ihmal edilmiş olan en mağdur konumdaki ilçelere en merhametli şekilde hareket ettiğini vurguladı. Özellikle Marmara Adası, Manyas, Savaştepe, Balya, İvrindi, Sındırgı ilçelerinin sağlık hizmetleri bakımından mağdur konumda olduklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz bu ilçeleri güçlendireceklerini, mağduriyetlerinin en kısa zamanda ortadan kaldırılacağını bildirdi.

"HALKIN HİZMETKARIYIZ"
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, hizmet anlayışının halk için olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Ben şu anda Balıkesirli oldum. Halkçıyım, biz halkımız için varız. Halkımızın hizmetkarıyız. Halkımızın ayağının altındaki tozuz. Kapımız her han herkese açıktır. Son derece şeffaf bir yönetim anlayışımız var.

Bana isteyen herkes 24 saat boyunca cep telefonumdan da ulaşabilir. Benim hizmet anlayışım böyle. Ben Balıkesir'de sağlık müdürü değilim, buradaki sağlık teşkilatında görev yapan ekibin başındayım sadece. Arkadaşlarımızla birlikte hizmet için çalışıyoruz. Ekibime güveniyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda Balıkesir'e 4 yeni 112 istasyonu kurulduğu, özellikle sorunların yaşandığı Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesi ile Bandırma 3 ve Edremit 4 nolu ile Balıkesir il merkezinde toplam 4 yerin A2 konumuna dönüştürüldüğünü, buraların 112 istasyonu hizmet noktaları olacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan ve belli branşlarda faaliyete geçen Tıp Fakültesiyle ilgili de düşünceleri olduğunu açıkladı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Tıp Fakültesiyle aralarında bir sinerji oluşturmak istediklerini söyleyen Yılmaz, Kurban Bayramı'ndan sonra fakülte hastanesinin başhekimi, hastane müdürü ve dekanı ile bir araya gelip görüşeceklerini söyledi.

11.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Sağlıkta Devrim Yaşayacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi