Şifrem?
162 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başbakan Gönen'de Yargıtay'a Sert Çıktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na tepki göstererek, "Kimse milletin hür iradesiyle seçtiği egemenliği kalkıp da eline alamaz, Meclis'teki siyasi partilere kimse emir ve talimat veremez. Onları korkutup tehdit edemez" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başbakan baş örtüsüyle ilgili ilköğretimdeki tartışmalara da tepki göstererek, "Şimdi okullarda çekilen fotoğraflar provokasyon aracı olarak kullanılıyor, medya bunun aracı haline geldi. Ne bu provokasyonlara göz yumarız ne de psikolojik operasyon yapanlara "eyvallah" deriz" diye konuştu.

Gönen'de yeni belediye binasının açılışında binlerce kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, son günlerdeki tartışmalı konulara açıklık getirdi.

AK Parti'yi "yargıyı siyasallaştırmakla" suçlayanların bulunduğu makamı siyasi partinin il başkanı gibi kullandığını öne süren Başbakan Erdoğan, "Kendine güveniyorsan gelecekteki makam hesaplarını yapma, çıkar cübbeni siyaset meydanında mücadeleye gir. Adama bunu söylerler. Cumhuriyet, adı üstünde cumhurun rejimidir. Yani sizin rejiminizdir, milletin rejimidir. Cumhuriyet'in sahibi millettir. Milletin hür iradesiyle seçtiği egemenliği kimse kalkıp da eline alamaz. Meclis'teki siyasi partilere kimse kalkıp da emir veremez. Talimat veremez. Onları korkutamaz, tehdit edemez. Kimsenin kendini yasama ve yürütme erkinin üzerinde görme ve onlara istikamet çizme yetkisi yoktur ve olamaz. Ortada demokrasiye yönelik ciddi bir üslup hatası var, Meclis'e yönelik çok ciddi bir tehdit var. Aynı zamanda yürütmeye yönelik tehdit var" dedi.

"CHP'DE DAVUL KİMİN, TOKMAK KİMİN ELİNDE BELLİ DEĞİL"
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kullandıkları bazı ifadelerle tehdit etme gayreti içinde olduğunu ima eden Başbakan Erdoğan, "Ortada milletin takdirine, teveccühüne yönelik çok büyük hazımsızlık var. TBMM gereken cevabı vermiştir, siyasi partiler gereken cevabı vermiştir. Ancak CHP, kendisini de hedef alan bu tavır karşısında her zaman yaptığını yapmış statükodan yana tavır almıştır. Özellikle CHP'den bu olayda demokratik iradeye yönelik bu yanlış karşısında millet lehinde bir sunuş beklerdik. CHP her zamanki gibi davrandı. Milletin yanında pozisyon alamamış, zihniyetinin değişmediğini bir kez daha göstermiştir. Yani CHP'de eski hamam, eski tas. 12 Eylül öncesinde CHP'nin genel başkanı ilçe ilçe, il il dolaştı. Bunu konuşmak istemiyorum, ama konuşmak zorunda kalıyorum. 'Baş örtüsü sorununu biz çözeceğiz' dedi. Biz de dedik ki, 'Sana bu vaadini halk oylaması sonrasında hatırlatacağız.' Bugünden tezi yok, gel bu adımı at. Ama CHP verdiği sözden çark etmek için çareler arıyor. Şimdi ön şartlar koşmaya başladı. Özgürlüklere şart koyuyarlar. Genç kızlara kılık kıyafet konusunda ön şart koşuyorlar, işi yokuşa sürüyor. Sen bu konuda söz verdin. Dürüstsen, samimiysen yapacağını yap. Millet bunu bekliyor. Bir yandan, 'Özgürlükçüyüz, baş örtü meselesini çözeriz' diyor, sonra millet iradesini tehdit eden bildirilerin arkasında duruyorsun. "Baş örtüsü yüzünden Cumhuriyet resepsiyonunu boykot edeceğiz" diyor. Horozu çok olan köyün sabahı çok olur. Çok seslilik hoştur, ama ahenk yoksa senfoni değil, kakafoni olur, curcuna olur. CHP'de davul kimin elinde, tokmak elinde açıkça görmek istiyoruz" diye konuştu.

İLKOKULDAKİ BAŞÖRTÜLÜ FOTOĞRAFLAR PROVOKASYON
"Bu ülkede zaman zaman birtakım karanlık güçler kirli senaryolar, provokasyonlarla siyasete yol çizme gayreti içinde oldu. 28 Şubat'ta bunu yaşadık. Birtakım sahte hocaları kullandılar. Danıştay saldırısı, Dörtyol, İnegöl provokasyonlarıyla millet korkutulmaya çalışılıyor" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi ilkokullardan çekilen fotoğraflar provokasyon aracı olarak kullanılıyor. Medya bunun aracı haline geliyor. CHP bir kez daha bunun arkasında duruyor. Ne bu provokasyonlara göz yumarız, ne de bu provokasyonla psikolojik operasyon yapanlara eyvallah deriz. Bu yöntemlerin son kullanma tarihi çoktan geçti. Bu bayat yöntemlerle kimse siyasete hiza veremez. CHP'yi de verdiği sözlerin arkasında durmaya davet ediyoruz. 'Biz çözeriz' diyenler, sandıklar kapatıldığı andan itibaren çark ettiler. Siyaset sorun çözmek için vardır. Siz sorun çözmeye yanaşmıyor, aksine sorun üretmeye devam ediyorsanız bu millet size itibar etmez. Bu milletin boş laflara artık karnı tok. Onlara şunu söylüyoruz: Çözüme var mısınız, yok musunuz? Çözüm isteyip de ipe un sermek milletle alay etmektir. 8 yıldır hak ve özgürlüklerin gelişmesi için yoğun mücadele verdik. Biz hizmet partisiyiz, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Milletimiz, 'Allah bu iktidardan razı olsun' desin yeter."

23.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başbakan Gönen'de Yargıtay'a Sert Çıktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi