Şifrem?
156 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Ok'tan Sokak Hayvanlarına Özel İlgi
Belediye Başkanı İsmail Ok, sokak hayvanlarına özel ilgi gösteriyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediyenin sokak hayvanları için oluşturduğu geçici bakım evinde incelemelerde bulunan Başkan Ok, burada barınan köpeklerle yakından ilgilendi.

Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda güvenle barındığı bir yuva olarak faaliyetlerine devam ediyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ovaköy girişindeki 50 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde 4 işçi, 2 veteriner hekim, 1 memur, 1 tekniker, 3 toplama ekibi görev yapıyor. Bakımevinde sağlığını kaybeden hayvanlar koruma altında tutuluyor. Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde, hayvanlarının rehabilite edilecekleri süre içerisinde kalabilecekleri bölümler, muayene odaları, aşılama üniteleri ve ameliyathane yer alıyor. Sokak hayvanları kısırlaştırılarak üremeleri denetim altında tutuluyor. Belediyenin hayvan toplama ekibi tarafından bakımevine getirilen hayvanlar ilk muayenelerinen sonra uygun birimde tedavi edilip aşılanıyorlar. Sağlığına kavuşan hayvanlar ameliyat ile kısırlaştarılıp bunun göstergesi olan küpelerle işaretlendikten sonra tekrar alındıkları ortama geri bırakılıyor. Sokakta yaşayamayacak durumda olan yaşlı, sakat, bakıma muhtaç hayvanlar ile yavruları ise bakımevinde tutularak gözlem altında hayatlarına devam etmeleri sağlanıyor. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ndeki yavru ve diğer tüm hayvanlar uygun görüldüğü taktirde bakımevine başvuran vatandaşlara sahiplendirilerek sıcak bir yuvaya kavuşmaları sağlanıyor. Belediye'ye ait geçici bakımevinde, 11 kafes, yıkama kurutma alanları ve yavru gezinti alanından oluşan yavrulu anne bakım birimi, 22 kafes ve depodan oluşan yetişkin köpek birimi, sakat ve bakıma muhtaç hayvanların tutulduğu kulübeler, ameliyathane, muayenehane, depo, ameliyat sonrası gözlem odası, karantina ve hasta bakım kafesleri bulunuyor.

Belediye'den yapılan açıklamada, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde bulunan hayvanların günlük olarak et suyu, kuru mama ve ekmeğin karıştırılmasıyla hazılanan yemekle günde iki kez beslendikleri, hayvanların düzenli olarak salık gezdirilirken günde üç defa genel temizliklerinin yapıldığı bildirildi. Ayda bir yapılan genel ilaçlama ve parazit tedavileriyle olası paraziter rahatsızlıkların önüne geçilen bakımevinde ayda iki defa tüm birimlerin genel dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerinden geçirilip, hayvan değişimlerinin ardından dezenfeksiyon işlemlerinin tekrarlandığı böylece bulaşıcı hastalıkların da önüne geçildiği kaydedildi. Zoonoz hastalık, ısırık olayı veya kuduz şüphesi sonucu birime getirilen hayvanlar yasal çerçevede 10 gün müşahede altında tutularak gerekli işlem ve tedavileri tamamlanıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından uygun görülen zamanlarda yerel hayvan koruma görevlilerine ve pet shop açacak olan vatandaşlara kurslar düzenlenerek sertifika veriliyor. Balıkesir'deki bakımevinde bugüne kadar evcil hayvanlar dışında 4 atmaca, 2 leylek, 2 karaca, 1 martı, 1 tavşan, 1 pelikanın bakımevinde tedaviye alındığı, sağlığına kavuşanların doğaya salındığı bildirildi.

TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE GİBİ
BAŞKAN OK: "HALKIMIZIN SAĞLIĞINA VE HAYVAN HAKLARINA SAYGILIYIZ"

Belediye Başkanı İsmail Ok, kentte vatandaşların sağlığına olduğu kadar hayvan haklarına da saygılı olduklarını bildirdi. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Ok, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hizmette bulunan bakımevinde toplanıp getirilen sokak hayvanları, çok hijyenik şartlarda veteriner hekimler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenerek kayıt altına alınıyor. Bakımevinde 2010 yılı Ocak-Eylül ayı dönemi için 462 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirildi. Bu işlemleri gerçekleştirilen sokak hayvanları daha sonra yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılıyor. Bu yöntemle sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların hem kendilerine hem de çevreye sağlık bakımından zarar vermeleri önleniyor. Belediyemiz yine aynı tarihler arasında 151 köpeği sahiplendirmiş, 509 köpeği aşılamış, 596 hayvanı da muayene etmiştir. Halkımızın sağlığına ve hayvan haklarına duyarlı olan belediyemiz başıboş dolaşan sokak hayvanlarının vatandaşlarımıza bir tehdit unsuru olmasının önüne geçerek hizmetlerine devam etmektedir" dedi.

Tam teşekküllü bir hayvan hastanesi gibi çalışan Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi birçok hizmetinde olduğu gibi bu alanda da diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.

18.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Ok'tan Sokak Hayvanlarına Özel İlgi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi