Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ahilik Haftası Etkinliklerle Kutlandı
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) tarafından Ahilik Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program bir dizi ziyaret ve etkinlikle devam etti. Anıt'taki törene Vali Yardımcısı Ayhan Çiftaslan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Burhanettin Ağabeyoğlu, BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 75 oda başkanı katıldı.

BESOB başkanı Mesut Aşanel beraberinde yönetim kurulu ile Vali yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti. Vali Arslan'a Balıkesir için yaptığı hizmet ve öncülükleri için minnettar olduklarını ifade eden Mesut Aşanel, "Balıkesirli olmamıza rağmen sayın valimiz bazen bizlerin bile görmediği güzellikleri görmemize vesile oluyor. Kendisini düzenlemiş olduğu, öncülük ettiği tanıtım günleri ve tarım fuarı için kutluyorum" dedi. Vali Yılmaz Arslan esnaf teşkilatının önemini vurgularken ahilik kültürünün toplumun temel harçlarından biri olduğunu söyledi. Tanıtımın büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Yılmaz Arslan, "Biz ömrü hayatımızı böyle organizasyonlar yaparak geçirmedik. Bizim de ilk tecrübemiz oldu. Ufak tefek hatalar olmuştur. Ama ben bütün Balıkesirlilere çok teşekkür ediyorum, önemli olan birlik, beraberlik içinde bu organizasyonu yapmaktı. Başka bir il 2 trilyonluk bir bütçe böyle bir organizasyon düzenledi. Keşke bizde de o kadar para olsa ama yoktu. Ben tanıtım için harcanan paraya asla acımam. Keşke olsa da 5 trilyon harcasak. Çünkü tanıtımın geri dönüşü mutlaka oluyor. Bakın sizden önce bir yatırımcı vardı. 35-40 milyon Euro'luk bir yatırım için yer arıyor. Yaklaşık 400-500 kişiye iş imkanı olacak. İşte bu tanıtımın faydaları" diye konuştu.

Valiliğin ardından belediyeye geçen esnaf teşkilatı burada Belediye Başkanı İsmail Ok ile görüştü. BESOB Başkanı Mesut Aşanel göreve geldiği günden beri esnafın sorunları ile ilgilenen, küçük taleplerini asla geri çevirmediğini belirttiği Başkan Ok'a teşekkür etti. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Ülkemiz değişim içinde. Bu değişimden en olumsuz payı ise esnaf teşkilatımız alıyor. Esnafımız sıkıntı içinde olursa milletimiz de o kadar sıkıntıda olur. Esnafımızda para olursa millette de para olur. Biz seçimden önce de söyledik, o koltuğa oturduktan sonra değişirsek Allah o koltukta oturmak nasip etmesin dedik. Aynı anlayışımız devam ediyor. Lütfen bende veya ekibimde bir değişiklik olursa hemen uyarın. Bizim anlayışımızda kibir, yüksekten görme olamaz. Halka hizmet için buradayız, bu makamlar gelip geçici" dedi.

YENİ ÇARŞI ESNAFI YENİLİĞE İLGİSİZ
Belediye Başkanı İsmail Ok, önceki başkan Sabri Uğur döneminde gündeme getirilen ve projesi hazırlanan Yeni Çarşı ile ilgili düzenlemelerin esnafın ilgisizliği sebebiyle askıda kaldığını belirtti. Zorlamadan yana olmadıklarının altını çizen Başkan Ok, "Yeni Çarşı için esnafımızla toplantı düzenledik katılım olmadı. Esnafın isteklerini anketlerle alalım dedik, anketleri dolduran olmadı. Yeni Çarşıesnafı değişiklikler için biraz ilgisiz kalıyor. Ama biz zor kullanmayı sevmeyiz. Bir şey yapılacaksa ortak akıl ve uyum ile yapılmalı. Önceki dönemlerde olduğu gibi bir yaptık oldu anlayışı ile iş yapmayız. Maliyeti çıkartıp, çalışmalara başlayıp, esnafa da sizin payınıza bu düşüyor demek taraftarı değiliz. Biz Balıkesir'i birlikte yönetme taraftarıyız. Hal binasında da aynı durum geçerli. Seçimden önce yıkmayacağımızı söyledik. Ancak hal binasının da mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor. Ancak güçlendirme nerede ise yıkıp yeniden bina yapmakla eş değer. Şu an için bir karar vermiş değiliz. Orada da esnafımızla istişare içinde olacağız. Bakın ben seçimlerden önce belediyeye resmi olarak başvurup belediyenin borcunu sordum. Bana verilen resmi cevapta 69 trilyon olduğunu söylediler. Ancak göreve geldiğimizde öğrendik ki ne 69'u, ne 100'ü, ne 200'ü? Dehşet bir borç yükü var. Borç kontrolden çıkmış bir canavara benziyor. Önceki dönemde 5 yıl tahsil edilmeyen borçlar biz göreve geldiğimizin ertesi günü tahsil edilmek istendi. Biliyorsunuz Manisa Belediyesi'nin elektriğini bile kestiler, seçimi kaybedince. Biz en azından hacze düşmeden, icraya düşmeden işlerimizi yürütüyoruz. Yanlış anlaşılmasın bu yerler ağlama yerleri değil. Ama bilin diye söylüyorum, bazı projelerimizin yavaş ilerlemesinde bu etkenler büyük" diye konuştu.

ESNAF ODALARINA AHİLİK ZİYARETLERİ
BESOB başkanı Mesut Aşanel, "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında Küçüksan'da lokma hayrı düzenleyip mevlit okuttu. Yapılan hayra Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, birlik yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı. Öte yandan, hafta münasebetiyle ziyaretleri kabul eden Aşanel'in son konukları Emniyet Teşkilatı oldu. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın adına Çocuk Şube Müdürü Rıdvan Akkaya ve Toplum Destekliği Büro Amirliği personeli birlik başkanlığını ziyaret etti. BESOB başkanı Mesut Aşanel, emniyet teşkilatının halkın güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek hizmetleri nedeniyle ziyarete gelen heyete teşekkür etti. Yine hafta kapsamında İMKB Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Kamil Kaynaş da Mesut Aşanel'i ziyaret etti. BESOB başkanı Mesut Aşanel, Ahilik Haftası münasebetiyle yapılan ziyaretler sırasında şöyle konuştu;"Esnaf ve sanatkarlarımızın tarihimizden gelen bu kültüre verdikleri önem ve sahip çıkma sonsuza kadar sürecektir. Atalarımız günümüzden 700 yıl önce meslek öğretme ilkelerini belirlemiş ve sistemleştirmiştir. Sadece meslek öğretmenin topluma karşı görevlerini yerine getirmiş olacaklarını yeterli bulmamışlar, bunu ahlaki ve toplumsal eğitim ile desteklemişlerdir. İyi meslek, iyi insan, iyi vatandaş eğitimleri harmanlanmış, yüksek değerlerle donanmış, insan yetiştirilmiştir. Bir insana verilecek eğitimin o insana ekmeğini kazanacağı bir mesleği öğretmekle yeterli olması mümkün değildir. Bugün toplumlar, teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenen ve uygulayan insanların, ahlaki ve insani vasıflarının yetersizliğinden zarar görmektedirler. Bütün toplumların hedefi meslek sahibi olmuş, toplumuna ve insanlığa hizmet edecek, düşünce ve görüşe sahip insanlar yetiştirmektedir. Bu eğitimin verilmesinde en büyük dayanağımız, yüzyıllardan beri gelen ahilik kültürümüzdür. Kültürümüzün bize verdiği değerler ile hayat mücadelemize devam etmekteyiz. İnsanlarımızın iş ve aş bulması için, ekonomik krize rağmen güçlü ve azimli olmalıyız. Ümitsiz değiliz, ülkemizin tekrar ekonomik ve toplumsal refaha kavuşacağına yürekten inanıyoruz. Milyonlarca insanımıza meslek öğretmeye, aş ve iş vermeye devam edeceğiz. İş ve aş verdiğimiz kalfa ve ustalarımızla, meslek öğrettiğimiz çıraklarımızla, hizmet verdiğimiz aziz milletimizle beraber bu sıkıntıları aşacağız."

14.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ahilik Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi