Şifrem?
119 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Gökhan'dan Protestoculara Tepki
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeniden düzenleme çalışması yapılan Rotary Parkı civarında kurulan Salı Pazarının bulunduğu bölgeden başka bir yere nakledilmesine tepki gösteren bazı pazar esnafına tepki göstererek; “Yasalara göre 3 kez üst üste pazara gelmeyip stant açmayan esnafın yeri başkasına verilebiliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Biz bu protestoyu yapıp gelmeyen esnaflara tek tek tebligat yaparak birinci kez gelmediklerini, 2 kez daha gelmemeleri halinde gerekli yasal işlemi başlatacağımızı bildireceğiz. Eğer 2 kez daha üst üste pazar yerine gelmezlerse yerlerini başkasına vereceğiz” dedi.

Konu ile ilgili Meclis salonunda bir toplantı düzenleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rotary Parkı civarında başlatılan alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanarak bu bölgenin güzel bir görünüme kavuşturulduğunu belirterek, “Bu bölgede daha önce Salı günleri semt pazarı kuruluyordu. Bizlerde bu alanda yapacağımız alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında pazar esnafımıza geçici olarak Cuma pazarının bulunduğu bölgeye nakletmiştik. Her Salı günü burada pazar kurulmaya devam etti. Ancak salı pazarının bulunduğu Rotary Parkı civarındaki bölgede alt yapı çalışmalarında doğalgaz ve elektrik tesisatı da yer altına alındı. Bu kurum yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonunda bölgede pazarın kurulması halinde ciddi boyutta tehlike yaşanabileceğini belirttiler. Ayrıca 5957 sayılı kanuna göre pazar yerlerinin mahalle aralarında kurulamayacağı belirtiliyor. Bu gibi yerlerde pazar kurulması halinde doğabilecek doğalgaz patlaması, elektrik hatlarında meydana gelebilecek çeşitli hususlarda sorumluluk tamamen zabıta ve belediyeye ait oluyor. Rotary Parkı olarak bilinen bölge belediyenin pazar yeri olarak belirlediği bir alan da değil. Bu sebeple yasaya göre bu alanda pazar kurulması zaten mümkün değil. Bizlerde belediye meclisimizde aldığımız ortak karar gereği pazar yerini Esenler mahallesinde Hastane Bayırı Şehitliği’nin bulunduğu kısımda oluşturma kararını aldık. Belediye başkanı olarak benim sözünden döndüğümü söyleyenler doğruyu söylemiyorlar. Ben sözümden kesinlikle dönmedim. Sözümün de arkasındayım. Ben yasalara göre hareket ederim. Pazar alanına gelecek vatandaşların güvenli bir şekilde alışverişinin yapması bizim görevimiz. Yeni yasaya göre pazar alanı olarak belirlenmeyen bir yerde bu pazarın kurulması mümkün değil. Bunun için bizlerde Salı pazarını aynı gün Cuma pazarının bulunduğu bölgede yapmaya devam edeceğiz. Cumartesi günleri de Hastane Bayırı Şehitliği’nin arka kesiminde üretici esnaflarımıza yönelik meyve sebze satışının yapılabileceği ayrı bir semt pazarı kuracağız” dedi.

“PROTESTOCULAR ÜRETİCİLERİN SEMT PAZARLARINA GİRMESİNİ İSTEMİYOR”
Başkan Gökhan, Cumartesi günleri kurulacak semt pazarının yeri ile ilgili çalışmalara başlandığını da belirterek, “Bu bölgede stand açacak üretici esnaflarımız ile ilgili talep toplama çalışması sürüyor. Pazar yerinde tuvaletler ve standlarla bu standların üzerlerinin kapatılması çalışmalarına başlayacağız. Bazı pazar esnafının belediyeyi hedef alarak beni suçlaması gerçekten çok düşündürücü. Bu kişiler üreticilerin semt pazarlarına girmesini istemiyorlar. Ben belediye başkanı olarak pazar yerlerinde üreticiye fırsat verilmesini savunan birisiyim. Halk ile üretici pazarda bir araya gelmeli ve alışverişini yapmalı. Yeni yasaya göre de pazar yerlerinde asgari yüzde 20 oranında üreticilerin bulunması gerekiyor. Bizlerde bunu savunuyoruz. Belediye başkanı olduğum günden buyana bu konuya hassasiyet gösteriyorum. Bir bakıma üreticiler pazar yerlerinde fiyatların dengeleyicisi durumundalar. Protestocu bazı pazar esnafının üreticileri hedef göstererek onların pazar yerlerine bozuk mal getirip sattıklarını söylemelerini onlara yapılan bir karalama durumu gibi görüyorum. Bu kişiler üreticilerin semt pazarlarına girmesini istemeyen kişiler. Pazar yerleri kent halkına ait yerlerdir. Kimsenin babasının yeri değildir. Bunu herkes böyle bilmeli” dedi.

“3 KEZ PAZAR YERİNDE STAND AÇMAZLARLA YERLERİNİ BAŞKASINA VERİRİZ”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Salı günü Cuma pazarı alanında kurulan pazara protesto eden çok sayıda esnafın katılmadığını belirlediklerini de belirterek, “Bu onların kararı. Yasalara göre 3 kez üst üste pazara gelmeyip stant açmayan esnafın yeri başkasına verilebiliyor. Biz bu protestoyu yapıp gelmeyen esnaflara tek tek tebligat yaparak birinci kez gelmediklerini, 2 kez daha gelmemeleri halinde gerekli yasal işlemi başlatacağımızı bildireceğiz. Eğer 2 kez daha üst üste pazar yerine gelmezlerse yerlerini başkasına vereceğiz” dedi.

“PAZAR YERİNDEKİ FİYATLARI KASITLI OLARAK BELİRLEYENLERE KARŞI GEREKENİ YAPACAĞIZ”
Başkan Gökhan, bazı kişilerin pazar yerinde fiyatları belirlemek için çalışma yaptıklarını duyduklarını, ancak bunu resmi olarak tespit edemediklerini de belirterek; “Bu konuda çok hassasız. Fiyatların burada bulunan bazı kişiler tarafından belirlendiğini duyuyoruz. Bu sebeple üreticinin pazara girmesini istemiyorlar. Kendi belirledikleri fiyatlarla satış yapmak istiyorlar. Biz kesinlikle belediye olarak vatandaşımızın yanındayız. Bu konuda da neler yapabiliriz o konuda çalışmalarımız sürüyor. Çanakkale’de Cuma, Salı ve Pazar günleri Cuma pazarının bulunduğu alanda pazar kurulmaya devam edecek. Bunun dışında Cumartesi günleri üreticinin satış yapabileceği Esenler bölgesinde semt pazarını açacağız. Ayrıca Barbaros mahallesinde de bir pazar yeri oluşturma konusunda yer arayışlarımız sürüyor. Bunu da gerçekleştirdiğimiz taktirde toplam 5 gün Pazar yerimiz açık olacak” dedi.

13.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Gökhan'dan Protestoculara Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi