Şifrem?
175 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir madra

-
2307385 Balıkesir haber madra 32 inceleme

Yüzbinlerce Tatilci Edremit Körfezine Akın Ediyor
Kuzey Ege'nin eşsiz doğasıyla bilinen Kazdağları ve Madra Dağı etekleri ile Ege Denizi kıyısında kurulu tatil beldeleri, Ramazan Bayramı'nda yüzbinlerce tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor.
21.06.2017
Balıkesir'de Bir Baraj Daha Hizmete Açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki Madra Çayı üzerine kurulan Ardıçtepe Barajı da hizmete açıldı.
22.12.2016
Organik Tarım Yapan Kırtıklılar Elektrik İstedi
BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı kırsal kesimdeki Kırtık Mahallesi'nde oturan, yaz aylarını Madra Dağı eteklerindeki iki ayrı yaylada geçirenler, 7 ay elektriksiz yaşadıklarını belirtti.
24.10.2016
Kazdağları Termik Santrale Hayır Kampanyası
Çanakkale Yenice'de kurulması planlanan termik santrala karşı Edremit Kent Konseyi ve Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği imza kampanyası başlattı.
03.02.2016
Kazdağının Şifalı Otları Geçim Kaynağı Oldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Necdet Güçlü, Kazdağı ve Madra dağından topladığı şifalı otları geçim kaynağı yaptı.
07.07.2015
Çam Ağaçlarını Kesip Esrar Tarlası Açtılar
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Madra dağında ormanda oluşturulmuş hint keneviri tarlalarını ortaya çıkardı.
06.07.2015
Başkanlar Kazdağları İçin Bir Araya Geldi
Edremit Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu KazDağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından Kazdağları’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için başlatılan çalışmalar kapsamında Çanakkale’den 9 Belediye Başkanın katılımı yürütülen çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
09.02.2015
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nden Edremit Belediyesi’ne Ziyaret
Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ve birlik encümen üyeleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret ettiler.
17.12.2014
Kazdağları'ndan Ekonomiye Büyük Katkı
Kuzey Ege’de bulunan Kazdağları ve Madra Dağları'nın da içinde bulunduğu Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki ormanların, milli ekonomiye gelirinin yaklaşık 12.3 milyon lira olması hedefleniyor.
15.12.2014
İnceoğlu Unesco İçin Görüşmeler Yaptı
Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Ankarada UNESCO doğal dünya mirası listesine alınması konusunda çeşitli çalışalar yaptı.
10.12.2014
Termik Santrale Mahkeme Engeli
Kaz Dağlarına yapılmak istenen termik santral ve maden ocağı projelerine karşı Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, Çanakkale TMMOB ve Çevre Derneklerinin başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.
01.12.2014
Kazdağları Dünya Mirası Listesine Girmeye Aday
Kısa adı KMBB olarak değiştirilen Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nin 2014 yılı 2. olağan meclis toplantısı yapıldı.
27.10.2014
Burhaniye'de Organik Ürün Bayramı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin Kırtık (köyü) Mahallesi’nin Madra Dağı eteklerindeki Sinekli Yaylası’nda yapılan organik tarımda başarı sağlanırken, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katılımıyla tanıtım yapıldı.
29.08.2014
Madra Dağı’nda Orman Yangını Çıktı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Madra Dağı’nda çıkan orman yangını güçlükle kontrol altına alınırken, 3 hektar alan küle döndü.
28.08.2014
Burhaniye’de Çeşmelerden Memba Suyu Akıyor
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 60 yıl önce Madra Dağı’ndan getirilen doğal memba suyu büyük ilgi görmeye başladı.
08.08.2014
Burhaniye’de Çekirge Mücadelesi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Madra dağındaki yaylalarda çekirge görülmesi üzerine ilaçlı mücadele başlatıldı.
05.06.2014
Kaz Dağı Ve Madra Dağı Birliği Son Kez Toplandı
Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı Cahit İnceoğlu başkanlığında son kez yapıldı.
17.03.2014
Kazdağları EMITT de
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, 18. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açtığı stant ile Kuzey Ege’nin doğa harikası olan Kaz Dağları ve Madra Dağı tüm dünyaya bir kez daha tanıtıldı.
30.01.2014
Yağmurla Gelen Mantar Geçim Kaynağı Oldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, güz yağmurlarının erken düşmesi sonucu, Madra dağında bol bol mantar çıktı.
07.11.2013
Madra Dağı Eteklerinde Yangın
Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Korucu beldesindeki Madra Dağı eteklerinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, 2 hektar alan tamamen yandı.
23.08.2013
Balıkesir Valisi Turhan’ın Hızına Yetişilemiyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Vali’ler için hep halkın içinde olması tavsiyesini fazlası ile yerine getiren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan hafta sonunda İvrindi Korucu Beldesinde hem daire müdürleri ile beraber tüm gününü vatandaşlarla iç içe geçirip Madra Dağı’nın zirvesine kadar çıktı.
11.06.2013
Laboratuvar Böcekleri Ormanlara Salınıyor
Burhaniye Orman İşletme Şefliği’nde kurulan laboratuarda üretilen Calosoma Sycophanta (Çam kese böceği yırtıcısı) larvaları Madra Dağı’na salınmaya başlandı.
25.04.2013
Burhaniye’de Ormanlara Doğal Gençleştirme
Burhaniye'de, Orman İşletme Şefliği Madra Dağı’ndaki ormanlarda gençleştirme yapacak.
02.04.2013
Madra Dağı Ulusal Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Açıkladı
Geçtiğimiz günlerde Ayvalık'ta yapılan ve Türkiye’nin en önemli akademisyenlerinin de konuşmacı olarak katıldığı Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Madra Dağı Ulusal Çalıştay’ına ait sonuç bildirgesi açıklandı.
18.10.2012
Madra Dağı Çalıştayında Güç Birliği Çıktı
Ayvalık'ta, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 'Madra Dağı Ulusal Çalıştay'ı, CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un moderatörlüğünde, Ayvalık, Bergama, Küçükköy, Dikili ve Burhaniye Belediye Başkanlarının ‘Madra Dağı, Çevre Sorunları ve Yerel Yönetimler’ adını taşıyan paneli ile sona erdi.
15.10.2012
Başkan Ergin'den Çalıştay Konuşmalacılarına Jest
Ayvalık'ta, Kazdağı ve Madra Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Madra Dağı Ulusal Çalıştayı’nın 2. gününde düzenlenen 4. oturumda, TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın ile Mimar-Yazar Oktay Ekinci’nin moderatörlüklerinde Madra Dağı’nın Doğal Güzellikleri ile Madra Dağı ve Yakın Çevresinin Arkeolojik Kaynak Değerleri konuları masaya yatırıldı.
15.10.2012
Madra Dağı Ulusal Çalıştayına Darbe
Ayvalık'ta, Kazdağı ve Madra Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Madra Dağı Ulusal Çalıştayı’na katılım, TBMM’de görüşmeleri süren Büyükşehir Yasası kapsamında kapatılan belde belediye başkanlarının, beldelerinin kapatılmaması için Ankara yollarına düşmesi nedeniyle beklenen ilgiyi göremedi.
15.10.2012
Doğa Gezisinde Çevre Temizliği Yaptılar
Burhaniye'deki Bahçeşehir Koleji öğrencileri, okulun lise müdürü Rami Çetinel ve öğretmenlerinin eşliğinde Madra dağına gezi düzenlerken, çevre temizliği de yaptı.
15.10.2012
Ulusal Çalıştay Öncesi Brifing
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği hafta sonu Ayvalık'ta yapılacak Madra Dağı Ulusal Çalıştayı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, 12-14 Ekim tarihleri arasında akademisyenlerin de yer aldığı programla ilgili kamuoyuna brifing verdi.
11.10.2012
Taş Ocaklarını Gezdiler
Madra Dağı Çalıştayı Düzenleme Kurulu üyeleri Kozak Yaylası’nda bulunan taş ocaklarını gezerek bilgi aldılar.
10.09.2012
Edremit Körfezi Turizmde Gelişiyor
Kaz Dağları, Madra Dağları, tarihi dokusu, Ege Denizi’ne uzanan kumsalları ve doğal kaynaklarıyla yıllardır turizm bölgesi ilan edilmeyi bekleyen Edremit Körfezi’nde 5 yıldızlı otel sayısı 3’e yükseliyor.
16.07.2012
Madra ve Kaz Dağı'na UNESCO Umudu
Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Sözcüsü Salih Sönmezışık, geçen ay yapılan Kaz Dağları Ulusal Çalıştayın sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla UNESCO’nun Kaz Dağları’na ilgisinin çekildiği müjdesini verdi.
12.07.2012
Balkanlar Tarih Satıyor
SARAYBOSNA- Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Balkan ülkelerinin tarihi değerlere ve yeşilliğe büyük önem verdiğini ve bunu da satmayı çok iyi başardıklarına dikkat çekti.
25.08.2011
Burhaniye'nin Düdüklü Suyuna İlgi Büyük
Burhaniye'de, Madra Dağı’ndan gelen düdüklü içme suyu büyük ilgi görüyor.
08.12.2010
Madra Dağı Eteklerindeki Yaylalara Yoğun İlgi
Burhaniye'de, Madra Dağı eteklerindeki yaylalara ilgi arttı.
30.11.2010
Erozyon Yaşamı Tehdit Ediyor
Burhaniye'de, başta Madra Dağı, olmak üzere çeşitli nedenlerle her yıl onlarca dönümlük orman arazisinin kaybının yaşandığı yörede, erozyon yaşamı tehdit ediyor.
25.10.2010
Karadut Geçim Kaynağı Oluyor
Burhaniye'de, Madra Dağı eteklerinde üretilen kara dut köylülerin geçim kaynağı haline geldi.
10.07.2010
Çevrecilerin Kalbi Burhaniye'de Atacak
Burhaniye'de, Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde düzenlenecek çevre toplantısına ev sahipliği yapacak.
28.05.2010
Burhaniye Yaylalarına Ceviz Dikilecek
Burhaniye'de, okullarda erozyon ve ağaçlandırma dersleri veren Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin, Madra Dağı’ndaki yaylalarda ceviz dikimi için de proje hazırlattı.
16.01.2010
Yangın Havuzlarına Kırmızı Boya
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından Kazdağı ile Madra Dağı'na Yaptırılan Yangın Gölet ve Havuzlarına Kırmızı Boya Atılıyor.
10.08.2009
Madra Dağı Balıkesir'e 'İlaç' Oluyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğretim üyelerinin Madra Dağı ile ilgili yaptıkları çalışmaların bir bölümünün sonuçlandığı bildirildi.
04.11.2008
Kazdağları ve Madra Dağı'nda Altına Hayır Mitingi
Kazdağları ve Madra Dağı'nda altın çıkarılmasına tepki gösteren çevreciler, Çanakkale'de "Altına Hayır" adı altında miting düzenledi.
05.04.2008
Kaz Dağları İçin 34 Belediye Birleşti, 5 Nisan'da Miting Var
Kazdağları ve Madra Dağı'nda 37 şirket tarafından yürütülen altın arama çalışmalarına karşı çıkmak amacıyla Balıkesir ve Çanakkale'ye bağlı 34 belediye bir araya gelerek "Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu"nu oluşturdu. Platform, 5 Nisan'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda "Altına Hayır" mitingi düzenleyecek.
26.03.2008
Balıkesir'de Altın Arama Karşıtı Eylem
Balıkesir'deki sivil toplum örgütleri, Kaz Dağları ile Çanakkale'deki Madra Dağı'nda yapılan altın arama faaliyetlerine son verilmesi için eylem yaptı.
19.01.2008
34 Belediye Altına Karşı Birleşti
Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alan Kaz Dağları ile Madra Dağı'ndaki altın arama çalışmalarına karşı 34 belediye birlikte mücadele kararı verdi.
08.01.2008
Balıkesir Önemli kişiler









Balıkesir Haber Başlıkları
ruhi yılmaz  motor kazaları  ambulans  karesi  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy  tören  sakin vural varlı  Sanayi Odası  Kamp  biber  çit teli  Emrah Ayyıldız  Kadın Girişimçi  kazdağları  MHP Karesi  narkotik köpeği helyus  kirazlı manastırı  onyedi eylül üniversitesi  sözleşme  zincirleme kaza  altınoluk  Refik Özbal  atlı cirit  denetim  yunan  İbrahim Ceylan  atolye  çınar koyu  Emin Ermişler  çağrısı  altay  tatlı  balıkesir  trafik  temsil  Kızılkeçili köyü  milli  Murat Avcıoğlu  7 yaralı  Belediye Meclisi  metin örkçü  İsmail Uğu  ekimi  şehir  futbol  boğulma  maddi sıkıntı  kaçak balık  panel  manyas  silahlı kavga  sigara yasağı  Nurbin Tüfeçioğlu  göç idaresi  sergi  Alaattin Akçeşme  planlama  tarihi bina  çeyiz  jandarma  2. amatör küme  çeltik  Hasan Yıldız  göçmen kaçakçılığı  meyve bahçesi  bölge hastanesi  toprak kayması  Edremitte kim önde  karadenizliler  Kobi  trafik cezası  Altıeylül Mhp ilçe Başkanı  haluk nazlıoğlu  Sabri Uğur  ülkücüler  Yangın  maden kazası  Abdulhamit Erguvan  İsmail Ertekin  Recep Ahmet Mercan  CHP belediye başkanı adayı  Büyükşehir Gazeteciler Derneği  balık hali  büyükşehir  dsp  lokantacılar odası  balıkesir haberler  AKP aday adayları  göçmen  işkur  atık pil  Şevket Barkır  çocuk  AKP 6 eylül adayları  belediyesi meclis üyesi adayları  kadına şiddet  proje  yasak  Sındırgı  gazi 

Son Günlerin Haberleri
12.05.2024 Tarihli Haberler
11.05.2024 Tarihli Haberler
10.05.2024 Tarihli Haberler
09.05.2024 Tarihli Haberler
08.05.2024 Tarihli Haberler
07.05.2024 Tarihli Haberler
06.05.2024 Tarihli Haberler
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir madra

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi