Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir görme engelli

-
2315989 Balıkesir haber görme engelli 24 inceleme

Ayvalık'ta Görme Engellileri Anlayabilmek İçin Farkındalık Konseri
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sahnedeki sanatçılar ve izleyicilerin tamamının gözlerini bantlayarak katıldığı Türk halk müziği konserine ilgi yoğun oldu.
12.10.2019
Görme Engelliler Sesli Düzenek İle Banknotları Ayırt Edebilecek
Balıkesir Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının (TTGV) "Yarınını İnşa Et" dijital dönüşüm eğitim programı kapsamında, görme engellilerin alışveriş yaparken kağıt paraları ayırt edebilmesi için proje geliştirdi.
22.06.2019
Zeytinli Köfteyle Damakları Şenlendiriyor
Yeşil zeytin ve zeytinyağı üretiminde önde gelen Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Alman uyruklu eşiyle karavan mutfakta fastfood yiyecekler hazırlayıp satan görme engelli aşçı Namık Tuncel'in yeni tüketime sunduğu zeytinli köfte büyük beğeni topladı.
19.10.2018
Görme Engelli Bisikletçiler Ayvalık'ta
İzmir'e gitmek üzere dün Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden yola çıkan bir grup görme engelli bisikletçi, Ayvalık ilçesine geldi.
09.08.2017
Tüm Hayatını Görme Engelli Eşine Adadı
Ülkesindeki bir klinikte tıpta uzmanlık eğitimi alırken tanışıp aşık olduğu görme engelli Türk ile yaklaşık 11 yıl önce evlenen Sandy Tuncel, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayat sürüyor.
06.06.2017
Alkışlar Görme Engelli Minik Yürekler İçin
Balıkesir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulunun görme engeli öğrencilerinin gösterisi izleyenlerden alkış aldı.
24.04.2017
Balıkesir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan ile makamında satranç oynadı
03.12.2016
Bandırma'da Görme Engellilere Yürümek Zor
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde görme engelliler için yapılan hissedilebilir yollar; yapımından sonra sökülmesi sonucu amacına yönelik hizmet veremiyor.
28.06.2016
Görme Engelli Öğrencinin Konuşan Tablet Sevinci
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Gazi İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencisi görme engelli Esra Kaya’ya konuşabilen tablet hediye etti.
09.11.2015
Gönül Gözüyle Öğreniyorlar
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, görme engelli öğrenciler için Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.
05.08.2015
Görme Engelli Öğrencinin Karne Sevinci
Balıkesir Mehmetçik Ortaokulu 7-J sınıfında kaynaştırma yoluyla eğitimini sürdüren görme engelli Ayşenur Özlü, görme engelli olmanın kendisi için asla bir sorun olmadığını ve zorlamadığını belirterek, hayatta her şeyin üstesinden gelinmesi gerektiği ve bunu yapmayı sevdiğini söyledi.
12.06.2015
Kaymakam Görme Engelliyi Bisiklet İle Gezdirdi
Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, düzenlenen bisiklet etkinliğinde Ayvalık Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları’nın (ASTED) Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel’i bisiklete bindirerek bir süre gezdirdi.
02.06.2015
Hem Oynadılar, Hem Öğrendiler
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ASTED olan Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları Genel Koordinatörü Görme Engelli Namık Tuncel’in öncülüğünde minik öğrencilere verilen trafik eğitimlerinde bir ilk yaşandı.
23.03.2015
Görme Engelli Milletvekili Öğrencilerle Buluştu
Beyaz Ay Derneği başkanı ve AK Parti 22. ve 23. dönem milletvekilli görme engelli Lokman Ayva, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde "Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında düzenlenen ‘Birey Olmaya Engel Yok’ adını taşıyan konferansa konuşmacı olarak katıldı.
05.03.2015
Engellilerin Yol Çilesi
Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Salih Mehmet Aslan, engellilerin günlük yaşadığı sıkıntıları yerinde gösterdi.
03.12.2014
Başkan Gözlerini Bağlayıp Yürüyerek Görme Engellilerin Dünyasını Anlamaya Çalıştı
Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe gözlerini bağlayarak katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıttı.
15.10.2014
Engelliler’den Seferberlik Çağrısı
Türkiye Görme Engelliler Derneği’nin, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı etkinlikleri nedeniyle hazırladığı proje kapsamında Çanakkale Gelibolu’dan, Ankara’ya gitmek için yola çıkan 10 engelli, Bandırma’da coşkuyla karşılandı.
09.10.2014
Öğrencilerden Kurban Bayramı Öncesinde Sürücülere Anlamlı Uyarı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; görme engelli koordinatör Namık Tuncel’in öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu’nun (ASTED), trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.
02.10.2014
Görme Engelli 82 Yaşındaki Vatandaşa Belediye Sahip Çıktı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, suyu bile olmayan barakada sefalet ve pislik içinde yaşayan görme engelli vatandaşa belediye sahip çıktı.
26.09.2014
Görme Engelli Yaşlı Adam Dağ Başında Sefaletle Boğuşuyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, görme engelli 82 yaşındaki Hüseyin Omak, açlık ve sefaletle pençeleştiği dağ başındaki kulübesinde hayatta kalma savaşı veriyor.
23.09.2014
Belediyeden Görme Engellilere Özel Proje
Balıkesir Altıeylül Belediyesi, görme engellilere sevindirecek bir projeye imza attı.
31.07.2014
Minik Trafik Polislerinden Trafik Denetimi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, görme engelli Namık Tuncel’in liderliğindeki Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) adlı gurubun öncülüğünde, minik öğrenciler, gerçekleştirdikleri trafik kontrollerinde sigortasız ve muayenesiz araçların sürücülerine acımadı.
22.05.2014
Öğrencilere Trafik ve İlkyardım Dersi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ayvalık Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Derneği başkanı görme engelli Namık Tuncel, Faruk Kızıklı İlkokulunda öğrencilere trafik, ilkyardım ve itfaiye yardımları konusunda eğitim verdi. İtfaiye, trafik ve ambulansı tanıma fırsatı bulan minikler mutlu oldu.
08.05.2014
Görme Engelli Vatandaş Öğrencileri Eğitiyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında görme yeteneğini kaybeden Namık Tuncel, trafik kazaları ve madde bağımlılığının önlenmesi için okullarda konferanslar vermeye başladı.
08.01.2014
Başkan Akova’ya Anlamlı Ziyaret
Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED)’in Genel Koordinatörü olan görme engelli Namık Tuncel’i ağırladı.
18.12.2013
Görme Engelli Namık Tuncel Bisikletle Ankara’ya Gidiyor
Manisa’dan bisikletle yola çıkan Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü görme engelli Namık Tuncel, Balıkesir’in Gömeç ilçesine ulaştı.
17.12.2013
Görme Engelli Namık Tuncel Bisikletiyle Ayvalık'tan Geçiyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED)'in Genel Koordinatörü olan görme engelli Namık Tuncel, kendisine yol arkadaşlığı eden bedensel engelli Gökay Boztur ile Manisa’dan başlayıp, Ankara’ya uzayan bisikletli yolculuğunun ilk 170 kilometresini tamamlayarak Ayvalık’a ulaştı.
14.12.2013
Vali İle Belediye Başkanı Görme Engelli Oldu
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, göz bandı takarak engelliler için yürüdü.
03.12.2013
Destancı Mustafa Yeniden Görebilmek İçin Yardım Bekliyor
Balıkesir’in Edremit ilçesinde görme engelli Anadolu destancılığının son temsilcisi Mustafa Kurçen, “Bugün 5 metreye kadar önümü görebilmeyi, çocuklarımı, eşimi ve beni seven dostlarımı görebilmeyi çok istiyorum” dedi.
02.12.2013
Gözleri Görmese De Öğrencileri Onu Çok Seviyor
Balıkesir'de doğuştan görme engelli Ramazan öğretmen, Türkçe derslerine girerek öğrencilere eğitim veriyor.
23.11.2013
Görme Engelli Vatandaş Dam Enkazında Yaşıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde görme engelli 80 yaşındaki Hüseyin Omak, yıkılan damın enkazında yatıp kalkıyor.
08.07.2013
Görme Engellilere 'Sesli Kitap'
Bandırma'da bulunan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, “Hayatı paylaşmada engel yok” adlı sosyal proje kapsamında görme engelli öğrenciler için oluşturdukları 150’den fazla sesli kitabı Belediye Başkanı Sedat Pekel’e teslim etti.
26.12.2012
Manisa da Engelliler, Rahatça Yürüyecek
Manisa Belediyesi, görme engellilerin kaldırımlarda rahatça yürüyebilmesi için şehir merkezindeki ana arterlere yüzeyi hissedilebilir malzeme döşedi.
09.11.2012
Görme Engelli Terzi TRT Haber'de
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da merkezi bulunan Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği tarafından açılan Terzilik eğitimlerinde, dernek üyelerine pantolon paçası, fermuar, düğme dikimi gibi konularda eğitimler verilmesine ait haberler Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) dikkatini çekti.
12.03.2012
Görmeden Elbise Dikiyor
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinde terzilik kursuna katılan görme engelli dernek başkanı, görenleri hayretler içinde bırakıyor.
23.02.2012
Türk Telekom Görme Engellilere Kitap Okutuyor
Türk Telekom görme engellilere kitap okutuyor.
03.01.2012
Görme Engellilere Müjdeli Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı’nca, kütüphane bünyesinde görme engellilere hizmet amacıyla “Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi” kuruldu.
01.04.2011
Görme Engelli Türkücü İlgi Odağı Oluyor
Edremit'te, otobüs durağında darbuka eşliğinde türkü söyleyen görme engelli Mustafa Gürcan ilgi odağı oldu.
14.02.2011
Ayvalık'ta Engellilere Ücretsiz Yüzme Kursu
Ayvalık'ta görme engelli bir vatandaşın girişimleriyle engellilere yönelik yüzme kursu ve su terapisi düzenlendi.
14.06.2010
Görme Engelliler Dilleriyle Görecek
Araştırmacılar, gözleri görmeyen insanları sevindirecek bir buluşa imza attı. Geliştirilen gözlükle körler, dillerini kullanarak görebiliyor.
03.09.2009
Görme Engelliler Derneği Kongre Yaptı
Türkiye Görmezleri Eğitim ve Himaye Derneği Balıkesir Şubesi'nin 7. olağan genel kurulu yapıldı.
11.02.2008
Balıkesir Önemli kişiler









Balıkesir Haber Başlıkları
ahmet efe  CHP  Belediye Başkanı  süper amatör  istiklal  köpek  organize suç örgütü  il göç idaresi  Edremit Belediyesi  güven operasyonu  Harun Ertaş  iş ilanları  belediye seçimleri  Dr. Arzu Kaynak  MHP  Sanayi Odası  belediyesi meclis üyesi adayları  Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Adayları  3 şüpheli  Altıeylül Belediye Başkanı  Organize Suç  içki  kaçak  Tarım  Feridun Süzer  Dünya Balıkesirliler Günü  Edremit Halk Eğitimi Merkezi  Sigara  Cemalettin Özden  havran  Kongre Merkezi  şenlik  zeytinyağı fabrikası  Asım Sürer  baskın  aday  Anket  teksüt  Balpark  AKP milletvekili adayları  aşure  Mustafa Gürcanlar  sözleşme  2 ölü  motor  Sabri Caner  milletvekili  Ahmet Akın  elektrik direği  chp adayı  İrfan Barış  Yusuf Özenç  sahte İçki  Büyükşehir Belediye Başkanı  sağlık  kuvayı milliye  karesi  AKP belediye Başkan adayı  balık hali  Rıdvan Gider  spor  radar  Mehmet Siray  kırtasiye  Büyükşehir Gazeteciler Derneği  Altıeylül Mhp ilçe Başkanı  hız denetimi  spor toto  Sedat Pekel  akçay  Nurbin Tüfeçioğlu  uçak  kovalamaca  AKP edremit Adayları  ayran  asayiş  tarım arazisi  kaçak sigara  ziyaret  restore  ziynet  Edip Uğur  boğulma  yağcıbedir  solo türk uçağı  Silahlı çatışma  ceza  Ayakkabıcılar Odası  şehir  ivrindi  bigadiç  Recep Ahmet Mercan  Yüksel Zeki  İbrahim Ceylan  gümrük  torna  Coronavirüs  hamsi  ambulans  asfalt 

Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir görme engelli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi