Şifrem?
82 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Görme Engelli Namık Tuncel Bisikletiyle Ayvalık'tan Geçiyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED)'in Genel Koordinatörü olan görme engelli Namık Tuncel, kendisine yol arkadaşlığı eden bedensel engelli Gökay Boztur ile Manisa’dan başlayıp, Ankara’ya uzayan bisikletli yolculuğunun ilk 170 kilometresini tamamlayarak Ayvalık’a ulaştı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye'deki engelli oranının hızla artması ve bu artışa neden olan trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirmeye başlayan görme engelli Namık Tuncel’in yol arkadaşı bedensel engelli Boztur’un rahatsızlanması nedeniyle Ayvalık’tan itibaren kendisine eşi Mandy Tuncel’in eşlik edeceği öğrenildi.
Tandem adı verilen özel bir bisikletle pedal sürecek olan ikilinin Accell firmasının sponsorluğunda, Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile bu uzun yolda kar ve buzla mücadele ederek, Ankara’ya ulaşmayı amaçladıkları kaydedildi. Manisa’dan yola çıkıp, İzmir Bornova istikametinden Menemen, Aliağa, Bergama, Dikili’den sonra Altınova’ya ulaşan görme engelli bisiklet sürücüsü Namık Tuncel, Altınova’da kendisine bu projede destek verenlerden biri olan belediye başkanı Asım Sürer ile görüştü.

Altınova’dan sonra ikinci durağı kendi ikamet ettiği Sarımsaklı ve daha sonrasında da Küçükköy olan Tuncel, Küçükköy Belediye Başkanlığına da uğramayı ihmal etmedi. Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner’i makamında ziyaret eden görme engelli Tuncel, Ankara yolculuğu hakkında Akıner’i bilgilendirdi. Akıner, Tuncel’e başkente yönelik gerçekleştireceği yolda lojistik destek sözü verdi.

Özel bisikletiyle Küçükköy Belediyesi’nin ardından, Ayvalık’a geçen görme engelli Namık Tuncel ve iki çocuğunun annesi olan hayat arkadaşı Mandy Tuncel, burada da İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Ayvalık İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gürol Dikyol tarafından karşılanan Tuncel, Emniyet Müdür Yardımcısı Dikyol ile bir süre görüştü.

Ayvalık’taki ziyaretlerinin ardından bisikletli Anara yolculuğuna olumsuz hava şartlarına rağmen Pazartesi gününden itibaren devam edecek olan Tuncel, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Çanakkale üzerinden Bursa, Eskişehir istikametini takip ederek, Ankara’ya ulaşmayı hedefliyor.

Zorlu kış koşullarına rağmen engelli realitesine dikkatleri çekmek için Ankara’ya ulaştıktan sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşmesi beklenilen Tuncel muhabirimize yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz araştırmalarda engellilerin engelli olmalarının en büyük nedeni trafik kazalarının olduğunu tespit ettikten sonra emniyetteki arkadaşlarımızla beraber biz ne yapabiliriz diyerek yola çıktım. Engellilik oranının artışında en büyük sebep trafik kazalarıydı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçen sene yapmış olduğu çalışmayla yola çıktık. Verilere göre 2002 senesinde olan trafik kazaları 400 bindeyken 2012'de 1 milyon 296 bin'e çıkmış. Bu rakamın sadece yüzde 10'unu dikkate alırsak 28 bin insan bu kazalarda engelli kalıyor” dedi.

Projesini anlattığı Accell Bisiklet'ten destek aldığını kaydeden Tuncel, Manisa'dan çıktığı yolculukla ilgili olarak, "Ben Manisa'dan İzmir'e oradan da Aliğa, Bergama, Dikili üzerinden bugün Ayvalık’a ulaştım. Zorlu bir yolculuk oldu. Yaklaşık 170 kilometre yolu kat ettik ilk günde. Ancak yola çıktığım ortopedik engelli arkadaşım Gökay Boztur soğuk kış şartları nedeniyle rahatsızlandı. Bu yüzden de yolun zorlu yolculuğumun kalan kısmını eşim Mandy ile sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Ayvalık’tan Pazartesi günü çıkacağı yolda, Çanakkale'den Bursa istikametinden Ankara'ya gitmeyi hedeflediğini kaydeden Tuncel, “Bu yolculukta amacımız görme engelli bir birey olarak ben trafik kurallarına uyarak Ankara’ya ulaşabiliyorsam, sağlıklı vatandaşlarımız da bu kurallara uyarak sevdiklerine ulaşabileceklerdir” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü görevlileriyle birlikte projenin alt yapısını hazırladıklarına işaret eden Tuncel, “Zaman zaman zorlanıyoruz bu yolculukta. Özellikle soğuk bizi oldukça zorluyor. Tabii bu zorlukların yanı sıra başka olumsuzluklarda oluyor. Biz bu zorlukları Ankara’ya gidene kadar aşacağız. Biz gezmeye gitmiyoruz. Bizim mesajımız var. Ben yol üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüklerini ziyaret edeceğim. Müdürlüklerden ve aynı güzergahtaki engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarından da alacağım desteklerle Ankara’ya sağ salim gideceğiz. Ankara’ya ulaştığımda Emniyet Genel Müdürlüğü olacak. Oradan da Başbakan'la görüşmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yıllar önce bir trafik kazasında iki gözünü kaybeden ve bu yüzden de kalan yaşamını görme engelli bir birey olarak süren Namık Tuncel, bu yüzden de yaşadığı Ayvalık’ta yıllardır trafik kazalarının önlenmesi ve trafik kurallarına uymasıyla tanınıyor.

14.12.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Görme Engelli Namık Tuncel Bisikletiyle Ayvalık'tan Geçiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi