Şifrem?
211 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Görme Engelli Öğrencinin Karne Sevinci
Balıkesir Mehmetçik Ortaokulu 7-J sınıfında kaynaştırma yoluyla eğitimini sürdüren görme engelli Ayşenur Özlü, görme engelli olmanın kendisi için asla bir sorun olmadığını ve zorlamadığını belirterek, hayatta her şeyin üstesinden gelinmesi gerektiği ve bunu yapmayı sevdiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Mehmetçik Ortaokulu’nda bu gün karne sevinci yaşandı. Balıkesir Görme Engelliler Derneği Başkanı Avukat Salih Mehmet Aslan, 7-J sınıfında eğitimini başarıyla sürdüren ve bu sene Takdir Belgesi almaya hak kazanan görme engelli Ayşenur Özlü’yü okulda ziyaret ederek kendisine satranç takımı armağan etti. Başarılı öğrenci Ayşenur Özlü, Başkan Aslan’dan beyaz bastonla yürüme dersi de aldı. Bu hediye karşısında çok sevinen Ayşenur Başkan Aslan’a başarılı bir satranç oyuncusu olmak için söz verdi. Mehmetçik Ortaokulu 7-J Ayşenur Özlü arkadaşlarını ve okulunu çok sevdiğini belirterek “Ben bebeklikten beri görme engelliyim. Ne zamandan beri görmediğimi bende tam olarak hatırlamıyorum. 5,5 aylık doğduğum için görme engelli olmuşum. Ama bu hayat beni gerçekten de zorlamıyorum, tamam zorlukları olabilir bende biliyorum ama ben bu hayatı da seviyorum. Görme engelli olmak benim için sorun değil aslında. Her şeyin üstesinden gelmek gerekiyor ve bende bunu yapmayı seviyorum. Evimde okulumda, okuldaki arkadaşlarımı öğretmenlerimi hepsini çok seviyorum. Okulda pek zorluk çekmiyorum çeksem de arkadaşlarım yardımcı oluyorlar, bazen matematik dersinde zorluk çekiyorum. Bütün dersleri seviyorum ama matematiği biraz görsel olduğu için sevmiyorum.Bana ipad alındığında kullanamıyordum, ayarlamaları yapıldıktan sonra şimdi çok rahat kullanabiliyorum. Kitaplarımı okuyorum. Eskiden herkes bana okuyordu ve bende bunu hiç sevmiyordum. Okumaları iyi olabilir ama i-pad benim için daha rahat oldu tek başıma kitap okuyabiliyorum artık başkasının bana okumasına gerek kalmadı. Test ve soru çözebiliyorum onunla. Öğretmenlerine arkadaşlarıma ve bütün okula teşekkür ediyorum bana ipad kazandırdıkları için. Öncesinde annem, ağabeyim ya da babam bana kitapları okuyorlardı ve ben öyle ders çalışıyordum ve testlerimi çözüyordum. Hayatta nasıl olurlarsa olsunlar ders alsınlar ve mutlu olsunlar bence”dedi.

7-J şubesi sınıf öğretmeni Hatice Güler “Ayşenur bizim en kıymetli öğrencimiz çünkü hayata bakış açısı çok farklı. Kendisine başlattığımız kampanya ile bir okuma cihazı aldık. Ayrıca sınıf arkadaşları ona bir i-pad hediye ettiler görme engelliler için. Bunun sayesinde kitaplarını kendisi rahatça okuyabiliyor”şeklinde konuştu.

Balıkesir Görme Engelliler Derneği Başkanı Avukat Salih Mehmet Aslan ise ”Dernek olarak biz Balıkesir’de ki çeşitli okullarda kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Eğitim bizim en önemli önceliklerimizden bir tanesi. Ayşenur şuan Balıkesir’de ki en başarılı görme engelli öğrencilerinden biri. Ona başarılarından dolayı bizde dernek olarak onun çok arzu ettiği bir satranç takımı hediye ettik. İnşallah ileride iyi bir satranççı olacak. Biz dernek olarak Ayşenur’un eğitimi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Yahya Eroğlu ise öğrencileri Ayşenur’dan çok memnun olduklarının altını çizerek, “Bu ana kadar her hangi bir sorun yaşamadı. Bizde elimizden gelen her türlü desteği kendisine veriyoruz”şeklinde konuştu.

12.06.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Görme Engelli Öğrencinin Karne Sevinci

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi