Şifrem?
195 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir yumurta

-
2199321 Balıkesir haber yumurta 5446 inceleme

Balıkesir'den Orta Doğu'ya Yumurta İhracatı
Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aytekin, "Bölgemizde şu anda günde 2 milyon yumurta üretiliyor. Bu da yılda yaklaşık 700 milyon yumurta demek. Katar, Kuveyt ve Suriye gibi ülkelere yaklaşık haftalık 200 tır civarı ortalama ihracatımız var." dedi.
11.09.2019
Kuşcenneti Milli Parkı'nda Kuluçka Zamanı
Balıkesir'de, her yıl üreyen 66, toplamda ise 266 kuş türünün bulunduğu Kuşcenneti Milli Parkı'nda kuluçkaya yatan binlerce kanatlı, yumurtadan çıkacak yavrularını bekliyor.
22.05.2019
Kuluçkada Ölen Tavuğun Yumurtalarından Civciv Çıkarttı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Nez Sarı, kuluçkaya yatan tavuğunun ölmesi üzerine yumurtaları sıcak ve nemli tutarak 6 civciv çıkartmayı başardı.
17.04.2019
Yumurta Kabuğu, Çay posası ve Kahve Telvesinden Gübreye
Erdek'teki solucan gübresi üretim tesisinde, solucanlara ilçedeki iş yerlerinden toplanan yumurta kabuğu, çay posası ve kahve telvesi gibi atıklar verilerek kaliteli gübre üretiliyor.
08.01.2019
Göçmenler Adada Mahsur Kaldı
Ege Denizi'ndeki Yumurta Ada'da mahsur kalan düzensiz göçmenlerden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi kurtarıldı.
19.11.2018
Yumurta Karmaşasına Barkodlu Çözüm
Balıkesir Ticaret Borsası ve Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, toplumun kandırılmaması adına "yetiştirme metodu kodu" sisteminin yarın uygulamaya gireceğini hatırlatarak, "Yani her yumurta organik adı altında satılıyor ama her yumurta maalesef organik değil. Serbest dolaşan tavuk yumurtası da kafessiz yetiştirilen yumurtalar da kafeste üretilmesine rağmen kahverengi olan yumurtalar da organik diye satılıyor." dedi.
16.04.2018
Yumurta, Anne Sütünden Sonra En Önemli Protein
Anne sütünden sonra besin içeriği açısından en önemli gıda kaynağı olarak gösterilen, en kolay ulaşılabilir protein kaynağı olan yumurta, sağlıklı beslenmede önemli rol oynuyor.
26.03.2018
Balıkesir Ekonomisini Kanatlı Sektörü Sırtlıyor
Türkiye'de geçen yılın rakamlarına göre ördeğin yüzde 24'ünü, etlik tavuğun yüzde 12'sini, yumurta tavuğunun yüzde 6'sını yetiştiren, tavuk etinin yüzde 25'ini üreten Balıkesir'in ekonomisini kanatlı sektörü sırtlıyor.
01.03.2018
Balıkesir'de Saniyede Bir Koli Yumurta Üretiliyor
Türkiye'de yaklaşık 20 milyar yumurta üretiminin yapıldığı 2017'de Balıkesir, saniyede yaklaşık 31 adetlik üretimiyle Afyonkarahisar, Konya ve Manisa'nın ardından 4. sırada yer aldı.
21.02.2018
Yumurtada Yılın En Yüksek Fiyatı Üreticiyi Sevindirdi
Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, yumurtada üretici fiyatlarının yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, "Şu anda yumurtanın üreticiden çıkışı 32 kuruş seviyelerinde, ben bunun 35 kuruşa kadar yükseleceğini tahmin ediyorum." dedi.
07.12.2017
Yumurtalar Yeni Kodlarıyla Piyasaya Sunuluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu da içeren yeni kodlama uygulamasına başladı.
30.11.2017
Yumurta Enflasyonu'nda İç Tüketim ve İhracat Etkisi
Tüketici fiyatları bazında ağustosta en yüksek fiyat artışı yüzde 16,85 ile yumurtada görülürken, bu artışta iç tüketimdeki talebin ve ihracattaki hareketlenmenin etkili olduğu bildirildi.
06.09.2017
Yumurtadaki Yükseliş Üreticisini Tatmin Etmedi
Temmuz ayının başlarında dip yaparak en düşük fiyat seviyelerine inen ve iç pazarda üreticinin adet fiyatını, boyutuna göre 11 ile 18 kuruş arasında toptan sattığı yumurta, ay sonunda 22-24 kuruş seviyelerine yükseldi.
31.07.2017
Balıkesir'in O İlçesinde Saniyede 29 Yumurta Üretiliyor
Kanatlı sektöründe önemli potansiyele sahip Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 milyon 150 bin tavuktan, saniyede yaklaşık 29 yumurta alınıyor.
06.06.2017
CHP Balıkesir İl Başkanlığından Saldırıya Kınama
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı saldırıyı kınadı.
25.05.2016
Yumurta İç Piyasada Kaldı, Fiyatı Düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğünün açıkladığı rakamlara göre, mart ayında fiyatı en çok düşen ürünler arasında yüzde 12,7 ile yumurta da bulunuyor.
19.04.2016
Özgür Tavukların Yumurtaları Kapışılıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde organik tavuk yumurtaları büyük rağbet görüyor.
03.08.2015
Köy Yumurtası İlgi Gördü
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ağacık mahallesinde kasaplık yapan Ahmet Tunca’nın sattığı köy yumurtası ilgi gördü.
13.07.2015
Erdek'te Deniz Kızıla Boyandı
Marmara Denizi’nin Balıkesir’in Erdek ilçesi sahilinde balık yumurtaları nedeniyle denizin rengi kızıla dönüştü.
26.05.2015
Burhaniye’de Organik Yumurta İlgi Gördü
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, organik yumurta üretimi her geçen gün artarken Ercan Ergün’ün ürettiği yumurtalar da yoğun ilgi gördü.
12.05.2015
Kuzey Irak, Türkiye’deki Tavuk Ve Yumurta Üreticilerini Vurdu
Balıkesir Ticaret Borsası, Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Bupiliç ortaklarından Faruk Kula, Kuzey Irak’ın uyguladığı yeni vergi oranlarının Türkiye’yi büyük zarara uğratacağını söyledi.
26.02.2015
Yumurta İhracatına Işid Engeli
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak'ta yol açtığı çatışmalar, Türkiye'den Irak'a yapılan yumurta ihracatını durdurma noktasına getirdi.
21.06.2014
Yumurta Zamanı Gelen Balıklar Akıntıya Karşı Kürek Çekiyor
Balıkesir'in Balya ilçesinde, Kocaçay Deresi'nde yumurta zamanı gelen binlerce balık akıntıya karşı yüzüyor.
18.04.2014
Bakkal Amca Yumurta Ürünlerine Tebliğine Tepkili
Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, ‘Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği’nin bakkal esnafını çok zor durumda bırakacağını, acilen yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
24.12.2012
Bakkallar Odası 'Eşitlik' İstiyor
Balıkesir Bakkallar Odası yumurta, ekmek, süt ve yoğurt gibi temel gıda maddelerini uygun saklama şartlarında muhafaza ettiklerini ifade ederek, Balıkesir Belediyesi'nden pazarda açıkta satılan ürünler için denetim istedi.
24.12.2012
Üzerindekini Görenler Hayrete Düşüyor
Bandırma'da üzerinde Allah yazan yumurta görenleri şaşırtıyor.
28.11.2012
Hileli Yumurta ve Tavuk Üretimi İddialarına Tepki
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ve Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, tavukta ve yumurtada hileli üretim iddialarıyla ilgili açıklamalara tepki gösterdi.
17.04.2012
YÖK Başkanına Yumurta Yerine Twit Atan Öğrenciler Amacına Ulaştı
Yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilerin yıllardır çözüm beklediği "denklik" meselesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından resmen tartışmaya açıldı.
16.02.2012
Lara Sevenlerini Coşturdu
Bandırma'nın Edincik beldesinde düzenlenen 2'nci Zeytin, Yumurta Kültür ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkan ünlü pop müzik sanatçısı Lara büyük ilgi gördü.
20.09.2011
Bıldırcın Yumurtası Şifa Kaynağı
Burhaniye'de, pazarda bıldırcın yumurtası satan Mustafa Demir, yumurtaların şifa kaynağı olduğunu söyledi.
05.04.2011
Burhaniye'li İşadamı Yumurta İhraç Edecek
Burhaniye'de, günlük 120 bin yumurta üreten 'Beksan' isimli tavuk çiftliği ihracata hazırlanıyor.
18.03.2011
Balıkesir Tarımın Başkenti Oluyor
Balıkesir Tarım İl Müdürü Engin Sancı, büyük ve küçükbaş hayvan varlığı, süt, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üretiminde Türkiye'de zirvede bulunduklarını söyledi.
19.01.2011
Edincik'te Zeytin ve Yumurta Festivali
Edincik'te 1. Zeytin ve Yumurta Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.
18.09.2010
Yumurta Turşusu İlgi Görüyor
Bandırma'da bir turşucunun ürettiği yumurta turşusu vatandaşlardan ilgi görüyor.
09.04.2010
Yeşil Yumurtlayan Tavuk
Burhaniye'de, lise öğrencisi Çağatay Bayramoğlu’na ait tavuk yeşil yumurta yaptı.
08.04.2010
Bandırmaspor 1 - Balıkesirspor 0
Balkesler artık nağmalup değil. Bandırma deplasmanından yenilgiyle döndü. Kırmızı-Beyazlılar 45.dakikada Ali Kafadar’ın golüne engel olamadı. 90 dakika bitiminde Balıkesirspor ilk yenilgisini haftalar sonra aldı ama liderliğini rakiplerine kaptırmadı.
02.11.2009
'Yumurta Üreticisi Kaderiyle Başbaşa'
Balıkesir İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, ihracat kapılarının kapandığı günden bu yana yumurta üreticilerinin zor günler yaşadığını belirtti.
14.03.2008
Yunanlılar 13 Mülteciyi Geri Gönderdi
Ayvalık'tan yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mülteciler, Yunan sahil güvenlik botu tarafından Yumurta Adası'na bırakıldı.
08.01.2008
Balıkesir Önemli kişiler









Balıkesir Haber Başlıkları
sahte İçki  maden kazası  nüfus müdürlüğü  kırtasiye  Küçüksan  asfalt  Altıeylül Belediyesi  narkotik köpeği helyus  panel  AKP Karesi adayı  organize suç örgütü  destek  kuvayı milliye  ivrindi  kurşunlama  batuhan karadeniz  Ali Aydınlıoğlu  Dinçer Orkan  AKP belediye Başkan adayı  zehirlenme  hasat  ismail cankul  Selahattin Güvenç  geri dönüşüm  Altıeylül Belediye Başkanı  manyas  Ak Parti  valilik  Şevket Barkır  kazdağları  çalışma  gözaltı  balık hali  gazete  eş zamanlı operasyon  spor toto  futbolcu  balıkesir haberleri  atletizm  AKP aday adayları  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy  kapya  kedi  Milletvekili Namık Havutça  ihracat  yetiştiricilik  sergi  futbol  işkur  yumurta  inşaat  yunanistan  sakin vural varlı  Zekai Kafaoğlu  Belediye Meclisi  sahte  toprak kayması  şehir  müdürlük  Ak parti Adayları  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  havran  cam şişe  Zeynep Aydoğan  Edremit Şoförler ve Otomobilciler Odası  Karavan Kamp  kamyonet  test merkezi  muzaffer mavuk  MHP il Başkanı  AKP  meyve bahçesi  Halk Eğitimi Merkezi  Sahte Rakı  Sigara  Soma  kuluçka  kemal aydemir  deprem  Seçim Sonuçları  Ramazan Demir  tohum  Büyükşehir Gazeteciler Derneği  itiraz  sarımsaklı  chp belediye baskan adayi  97. yıl  bıçaklama  1. lig  Açılış  Altıeylül Mhp ilçe Başkanı  narkotik  Necmi Çetin  Zeki Uslu  kapıdağ  avlanma  İrfan Barış  seyir terası  otobüs kazası  balıkesir haberler 

Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir yumurta

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi