Şifrem?
189 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

İvrindi

Paylaş
Sık Kul. Ekle

Ekonomi

Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa,tütün, mısır ve baklagillerdir. Ayrıca az miktarda üzüm, elma, ayçiçeği ve susam yetiştirilir. Hayvancılık gelişmiştir. Hayvancılık ekonomide önemli yer tutar. En çok koyun ve sığır beslenir. Arıcılık gelişmiştir. Son yıllarda tavuk besiciliği de gelişmiştir. Köylerde el dokumacılığı yapılır. İlçe topraklarında bakır, taşkömürü, linyit, antimon ve kaolin yatakları vardır. İvrindi' de 4 adet modern sanayi tesisi bulunmaktadır.6 Eylül ( Karaçepiş ), Yeşilköy , Korucu ,Kocaeli , Çarkaca ve Kınık göletleri bulunmaktadır.. İlçemizde 23 adet tarımsal amaçlı kooperatif kuruluşu bulunmaktadır.Halkımızın % 90’nı tarım ve hayvancılık ile 11 adedi S.S. Sulama kooperatifi olarak çalışmalarını uğraşmaktadır. rağmen İlçemizde büyük ölçüde işsizlik mevcuttur.

TARIM : Halkımızın %10’nunu küçük esnaf ve sanatkarlar, %90 nını ise çitfçiler teşkil etmektedir. genel olarak engebeli bir Batısında Şapı ve arazi Kavrasal yapısına sahip olan ilçemizin çevresi orta yükseklikte dik tepelerle çevrilidir. Güneyde Madra Dağı 1338 M, Tepeleri 930 metredir. Deniz seviyesinden yüksekliği 250 metre olan ilçemizde başlıca üç ova vardır. Bunlar Kocaçay, Gökçeyazı ve korucu ovalarıdır. Ekim yapılabilir arazi oranı % 40’dır. Tarım arazilerinin % 80’ni orta dereceli verimli olup, % 10’u her tarıma elverişli, % 10’u ise toprağı çok verimsiz ve çok meyillidir. İlçede en çok tahıl yetiştirilir. sanayi bitkileri ikinci sırayı alır. İlçemizde 6 Adet Gölet mevcut olup bunların tamamı sulama amaçlı yapılmıştır. Mevcut göletlerden şuanda;6 Eylül Sulama Göleti (Karaçepiş), Yeşilköy Sulama Göletinde kanalet çalışmaları tamamen bitirilmiş ve kullanıma açıktır.  Kınık köyünde kanalet çalışmalarına başlanmış olup, Çarkaca,Korucu ve Kocaeli göletlerinde kanalet çalışmalarına henüz başlanılmamış olup bir an önce başlanmasının yöreye büyük yarar sağlayacağı düşünülmektedi.

SANAYİ : İlçemizde Antimuan Flatasyon fabrikası ile un ve süt ürünleri fabrikaları başlıca sanayii teşkil etmektedir. Bunlar dışında Kayapa Beldemizde desti-bardak atölyeleri (İmalathaneleri), Büyükyenice Beldesinde 75 civarında kireç ocağı merkez ve köylerimizde 15 civarında peynir mandırası bulunmaktadır. El sanatları yün ve ipek halı dokumacılığı yeteri kadar gelişme göstermemiştir. Yün halıcılığının geliştirilmesi için yeterli iş gücü ve hammadde mevcut olup, geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılmaktadır.




Bu Konuya Toplam 0 Yorum Yapılmıştır.   

Ad : Soyad :
E-Mail : Şehir :
Ülke :      
Başlık :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :            
 

Henüz Yorum Yapılmamış.

Tüm Başlıklar

Doğal Durum
Ekonomi
Gezilecek Yerler
Kültür
Sağlık
Tarihçe
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi