Şifrem?
46 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir çevre

-
2305500 Balıkesir haber çevre 355 inceleme

Balıkesir'deki İlkokullarda Çevre Bilinci Eğitimi
Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilkokul öğrencilerine yönelik çevre eğitimleri sürüyor. 
18.10.2019
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, BM İklim Zirvesi'nde
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Eş Başkanlığı ve Çevre Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Birleşmiş Milletler İklim Hareketi Zirvesi'ne katıldı. 
25.09.2019
Gönen'de 4. Uluslararası Yörük Festivali
Gönen Belediyesi ile Gönen ve Çevresi Yörük Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneğince bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Yörük Festivali" gerçekleştirildi.
23.09.2019
2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu Başladı
Bandırma ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu" başladı.
18.09.2019
Ayvalık'ta Ağaçlık Alandaki Yangın Söndürüldü
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın çevre sakinleri ve itfaiye ekiplerince söndürüldü.
28.08.2019
Çevreci İmam Cami Avlusunu Botanik Bahçesine Çevirdi
Balıkesir'in Manyas ilçesindeki bakımsız haldeki cami bahçesine 240'ı aşkın ağaç diken ve çiçek eken imam, avluyu adeta botanik bahçesine çevirdi.
30.07.2019
Balıkesir'de Bir Evde Patlama ve Yangın: 1 Ölü
Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki bir evde, tüp patlaması sonucu çıkan yangında bir kişi öldü, çevredeki evlere de sıçrayan yangında 4 evde maddi hasar oluştu. 
18.07.2019
Edremitli Zeytin Üreticisinde Toz Endişesi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapımı süren çevre yolu yakınında zeytin bahçeleri bulunan üreticiler, çalışmalar sırasında yükselen tozların çiçeklerin üzerini kaplaması nedeniyle oluşacak verim kayıplarından korkuyor.
22.06.2019
Doğa Dostu Kendin Yap Kitleri Edremit'te Üretiliyor
Temiz Gelecek Derneği (TEGEL) öncülüğünde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca uygulanan, Küresel Çevre Fonu (GEF) Küçük Destek Programı (SGP) tarafından finanse edilen "Doğa dostu kendin yap temizlik kitleri", Edremit ilçesinde üretilmeye başlandı.
21.06.2019
Sındırgı'da Öğrenciler 8 Ton Atık Topladı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, öğrencilere çevre bilinci aşılanması için "Temiz toplum, temiz çevre" sloganıyla yürütülen "Geleceğini Çöpe Atma Projesi" kapsamında 8 ton 170 kilogram atık toplandı.
15.06.2019
Sındırgı'da Geleceğini Çöpe Atma Projesi Sona Erdi
Sındırgı ilçesinde "Geleceğini Çöpe Atma Projesi", Çamlık Mesire Alanı'nda yapılan çevre temizliğiyle sona erdi.
03.05.2019
Beş Yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan Çevre Duyarlılığıyla Örnek Oluyor
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek için Balıkesir'de babasıyla beraber atık pil, yağ ve mavi kapak toplayan 5 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan, çevre bilinciyle örnek oluyor.
22.04.2019
Balıkesir'de Tarihi Binada Yıkılma Tehlikesi
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, SİT alanı kapsamında ve kullanılmayan eski Rum evi kısmen yıkıldı, tarihi yapının çevresindeki iki ev tedbir amaçlı boşaltıldı.
22.02.2019
TANAP Hibesiyle Köy Okulu Modernleşti
Manyas ilçesi kırsal Akçaova Mahallesi'ndeki ortaokul, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) sosyal ve çevresel yatırım programı kapsamında restore edildi.
21.02.2019
Balıkesir'de İlkokul Öğrencisinden Atık Pil Projesi
Balıkesir'in Havran ilçesinde ilkokul 2. sınıf öğrencisi, çevre dostu proje geliştirdi.
21.02.2019
Marmara Denizi Çevresinde Denizanası Ölümleri
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son günlerde Marmara Denizi çevresinde görülen denizanası ölümlerinin, deniz kirliliğinden kaynaklanmadığını söyledi.
08.02.2019
Balıkesir'de Kuyumcuda Soygun Girişimi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kuyumcu dükkanından soygun girişiminde bulunan kar maskeli şüphelinin kaçarken açtığı ateş sonucu çevredeki seyyar satıcı yaralandı.
26.01.2019
Çevre ve Şehircilik Bakanı Balıkesir Ziyareti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın bez poşetlere, filelere erişimini kolaylaştırmak anlamında da tüm marketlerimizde bez ve file uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz. Ücreti karşılığında ve kampanyalar kapsamında marketlerimiz vatandaşımıza hem bez hem de file uygulamasını sağlayacaklar." dedi.
14.01.2019
Ayvalık'ta Eko-Okullar Projesi Hayata Geçirildi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve çevre yönetimi eğitimi vermek için "Eko-Okullar Projesi" hayata geçirildi.
15.12.2018
2 Bin Beşyüz Meşe Palamutu Manyas'ta Toprakla Buluştu
Balıkesir'in Manyas ilçesinde, çevre gönüllüleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla meşe palamutları toprakla buluştu.
29.10.2018
Balıkesir'de Okul Güvenliği Uygulaması
Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla kent genelindeki okul çevrelerinde uygulama yaptı.
19.09.2018
Alman Kadından Çevre İçin Örnek Davranış
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Alman Sandy Tuncel, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve özellikle çocukları bilinçlendirmek için sokaklardan atık ambalaj topluyor.
18.09.2018
Edremit Körfezi'nde Çevre Kirliliği Açıklaması
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir gurup çevreci tarafından basın açıklaması yapıldı.
30.08.2018
Balıkesir İçin Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı
Balıkesir çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
28.08.2018
Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı'nın Kirlendiği İddiası
Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı ve ekim alanlarının çevresindeki bazı tesislerin atıklarının Sığırcı Deresi'ne boşaltması nedeniyle tehlike altında olduğu iddia edildi.
28.07.2018
Temiz Çevre İçin Örnek Olacak Hareket
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup tatilci, plaj ve dere yataklarında gönüllü çevre temizliği yapıyor.
24.07.2018
Balıkesir Plajlarına 5 Mavi Bayrak
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Balıkesir'in 5 plajı mavi bayrak sahibi oldu.  
08.06.2018
Zeytin Kara Suyu'nu Ekonomiye Kazandıracaklar
Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinde fabrika atığı olarak bilinen ve çevreyi tehdit eden "karasu", "Rhodolive Projesi" kapsamında mayalanıp ekonomiye kazandırılacak.
08.06.2018
Balıkesir'in Gürültü Kirliği Kontrol Altına Alınacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile TÜBİTAK tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
11.05.2018
AK Parti'nin Şehrim 2023 Projesi
AK Parti Genel Merkezi Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının "Şehrim 2023" projesi kapsamında yola çıkan otobüs, Balıkesir'in Bandırma ilçesine ulaştı.
28.03.2018
AK Parti'nin Şehrim 2023 Projesi
AK Parti Genel Merkezi Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının "Şehrim 2023" projesi kapsamında yola çıkan otobüs, Balıkesir'e ulaştı.
26.03.2018
Balıkesir İçn Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunuldu.
10.02.2018
Ayvalık'ta Hava Kirliliği Ölçümü Yapılıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Kent Konseyinin talebi doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hava kirliliği ölçümü yapılıyor.
31.01.2018
Bakan Özhaseki, Başkan Kafaoğlu'nu Ziyaret Etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki (sağda), Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun cenaze töreninin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu (solda) ziyaret etti.
23.01.2018
Dursunbey'de Çevre Düzenlemesi Çalışmaları
Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki bazı mahalle ve cadde yolları, yapılan çalışmalarla yenileniyor.
21.10.2017
Engelli Öğrenciden Başkan Avcu'ya Teşekkür Ziyareti
Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi engelli Tolga Dere, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'ya desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.
11.09.2017
Balıkesir'de Ayçiçeği Hasadı Yüzleri Güldürüyor
Balıkesir'in Bandırma ilçesi Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Halit Sezgin, "Bandırma ve çevresinde hasadı süren ayçiçeği, üreticinin yüzünü güldürüyor." dedi.
07.09.2017
Balıkesir Plajlarında Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Erdek ilçelerinde mavi bayrağı bulunan ve mavi bayrak başvurusu yapılan plajlarda "çevre bilinçlendirme" programları düzenlenmeye başlandı.
12.07.2017
Zeytin Sektöründe Tasarı Mutluluğu Yaşanıyor
Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim alanlarından Edremit Körfezi çevresindeki çiftçiler, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun, zeytinlik sahalarla ilgili maddeyi, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısından çıkarmasının mutluluğunu yaşıyor.
14.06.2017
Ayvalık'ta Su Altındaki Çöpleri Temizlediler
Ayvalık ilçesinde iki dalgıç, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde denizden çöp topladı.
07.06.2017
Edremit'te 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği
Edremit Körfezi'nde Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Burhaniye Çevre Platformu ve Ayvalık Tabiat Platformu, "5 Haziran Dünya Çevre Günü"nde ortak etkinlik düzenledi.
06.06.2017
Balıkesir'de Dünya Çevre Günü Kutlandı
Balıkesir'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
05.06.2017
Ayvalık Plajları TÜRÇEV'nin Mavi Bayrak Haritasında
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (BASKİ) gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Ayvalık plajlarının Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) Mavi Bayrak haritasında yerini aldığı bildirildi.
05.06.2017
Balıkesir Dikkat! Şiddetli Yağış Geliyor
İzmir il geneli, Manisa merkez çevreleri ve kuzey ilçeleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin iç kesimlerinde bugün kuvvetli ve gök gürültülü sağanak ile yerel dolu beklendiği bildirildi.
27.05.2017
Gönen Belediyesinden Geri Dönüşüme Destek
Gönen Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, her türlü atığın kontrolü için Sürdürülebilir Atık Yönetim Planı'nı uygulamaya koydu.
30.03.2017
İŞKUR'dan Çevre İlçelere Mobil Hizmet
İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin ile çalışanlar Manyas'a gelerek mobil hizmet verdiler.
13.02.2017
Türkiye'nin Batısı Beşik Gibi Sallanıyor
Çanakkale'de deprem - Ayvacık ilçesinde sabah 05.24'te meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha kaydedildi. Depremin şiddeti Balıkesir ve Ege çevresi illerdede hissediliyor.
07.02.2017
Balıkesir'de 200 Deve Güreşti 15bin Kişi Katıldı
Deve Güreşi Arenası'nda düzenlenen etkinliği çevre illerden gelenlerle yaklaşık 15 bin kişi izledi - Kaymakam Öner: "Biz bu etkinliğe hayvanların zarar görmemesi kaydıyla müsaade ediyoruz. Bu anlamda da hem hakemlerimiz hem de saha görevlilerimiz yakinen takip ediyorlar güreşleri. Böyle bir ihtimal söz konusu olduğunda da hemen müdahale ediyorlar. Develerimizin enerjilerini atmaları gerekiyor bu aylarda''
30.01.2017
Otel Görünümlü Angus Gemisi Balıkesirlileri İsyan Ettirdi
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne 11 bin 907 angusu getiren gemi, görüntüsü ile ilgi odağı olurken, otele benzetilen gemiden çevreye yayılan koku şikayetlere yol açtı.
27.12.2016
Manyas Gölü'nde Balık Bolluğu
Salur ve Çevre Mahalleler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karabulut: "Kasım ayı başından itibaren bu sezon 140 ton balık avlandı. Geçen yıl aynı dönemde 110 ton balık avlanmıştı. Yani yüzde 25 artış var diyebiliriz"
24.11.2016
Toplam Kayıt: 412   Sayfa: 1/9 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ] 
Balıkesir Önemli kişiler















Balıkesir Haber Başlıkları
temsil  Yusuf Hocaoğlu  marmara adası  köpek  orman  çeyiz  Büyükşehir Belediye Başkanı  hız denetimi  Midilli  Yılmaz Arslan  geri dönüşüm  Ayvalık Belediyesi  bayram namazı  asayiş  Dünya Balıkesirliler Günü  kedi yavrusu  mazbata  denetim  AKP milletvekili adayları  Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Adayları  atletizm  seyir terası  Soygun  yerli  sağlık  toki  ender biçki  balık  çınar koyu  3 şüpheli  burhaniye  havran  çalıştay  jandarma  İsmail Uğu  Nihat Emer  inşaat  kamyonet  trafik cezası  ağaç işleme  kaçak  refik cihanlar  kaçak sigara  kaza  ihale  seminer  uçak  ağaç  bölge hastanesi  Zeynep Aydoğan  Büyükşehir belediye başkan adayı  sözleşme  yeniden refah partisi  yavru  Esrar  Hırsızlık  altınoluk  tatil  BDP  aydemir mutlu  ruhi yılmaz  Altıeylül Yeni Belediye Başkanı  baskın  okul  Başkan Adayları  Edremit Belediyesi  Kadın Girişimci  test merkezi  istiklal  tören  telefon dolandırıcılığı  balıkesirspor-trabzonspor maçı  susurluk  kuvayı milliye  göç idaresi  transfer  çocuk  Feridun Süzer  Ziraat Odası  atlı cirit  işgal  Zerrin Eğrioğlu  gönen  sonuçlar  süper amatör  yasak  milli  Nurettin Güney  motor  atolye  bisiklet  atlet  bıçaklama  AKP aday adayları  anaokulu  Kobi  Fikret Şahin  rum patriği  Sigara  Mustafa Gürcanlar 

Son Günlerin Haberleri
11.05.2024 Tarihli Haberler
10.05.2024 Tarihli Haberler
09.05.2024 Tarihli Haberler
08.05.2024 Tarihli Haberler
07.05.2024 Tarihli Haberler
06.05.2024 Tarihli Haberler
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir çevre

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi